返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
, y0 g0 c& ?( Q* j- J: U  Q9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
www3.tvboxnow.com4 {; Q7 _- ^9 h" y6 |# S6 B
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
* v! l& e* V4 G0 q0 ^師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?公仔箱論壇: d1 _1 \4 C, Y: T
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
+ y& B$ ^( _- X% y4 ^
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
tvb now,tvbnow,bttvb1 f/ ~$ |3 h7 M, l+ L8 L
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
# v$ {% k7 \$ r  Uiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇' n4 n7 U, A' e
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 U" k- y1 v6 |3 r: E% \
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
9 ?9 i8 d3 B8 D/ ysweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
) G; n7 i1 I- T. ?6 D1 {唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
6 Y- u. a  m1 c) X2 k$ l仲要配合埋鏡頭等等架1 Y4 C; u# @" p: ~7 h
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
+ [% p3 I- Z* s$ J; l# r公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
) J# Q. f; t4 ]: H/ G6 G公仔箱論壇唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www3.tvboxnow.com8 w, H: P' n; R: A; A# z
仲要配合埋鏡頭等等架8 A3 C1 z( ]) S/ g, M5 v) e6 T
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
7 A/ A6 n- L. E$ V$ T7 m8 O9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇# i) ^+ w5 H, T! m! Q, u% u1 ^
又好似幾有道理..哈哈tvb now,tvbnow,bttvb6 f# Z: D1 M( J+ T- B8 Q! g% \: Y# f8 J
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇8 [. ^! L2 ]6 _9 w, ~
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
' {# E  K$ C( h! O  @3 B2 ?巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- N$ d" Q$ I9 z/ k
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
% d4 F% S( `0 {: D9 ?1 U
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?www3.tvboxnow.com/ v' }" C. f% l* [* p3 K
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
+ y( N. J; m. [8 j% S& n+ M金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
tvb now,tvbnow,bttvb5 t9 c" s$ J) b/ g; @
又好似幾有道理..哈哈
* h4 m; h, ^. L; L# a想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
7 `: n, W  s( \+ @8 Gsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
公仔箱論壇4 M% Y( H  E1 P
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
0 \' b; e8 p1 n" D$ P
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
, P8 \, d0 e% Q" Z  i( k" j. H+ OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
( ?4 h: q) \( ?
係呀, 我以前用s3試過燒左
! P3 l. V: t; y5 ], J公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
+ ^+ \; E" Y: QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇" x2 a% p6 g& T' t
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
tvb now,tvbnow,bttvb$ {5 V! R/ c% U1 a9 A
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index9 [6 o0 A% l+ X$ ]
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' z! T: |: E  v4 {. g5 v0 p
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget