返回列表 回復 發帖
這部可以用舊用著先 等不能用才買新的還不遲
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:23 PM
大廚果然開始省錢囉.
Xilisoft Video Converter Ultimate 我電腦也有 但一樣好慢
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:29 PM
我未試过轉MKV去RMVB. 但轉RMVB去DVD(MPEG)就大概1个鈡轉十集左右.
1個鐘 10集 2702485
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:34 PM
係轉去一般dvd質數. 如果要轉高質當然会慢啲.
如今電視咁高清. 我較為喜歡高質數既片, 容量大啲我無勿所謂. 將來技術好啲既時候一定可以做得更細size既.
Ken兄 可以試下這個Leawo Total Media Converter Ultimate 已經 Cracked破解能長期用
Converter 檔又夠多
ed2k://|file|[%E7%8B%B8%E7%AA%9D%E8%B6%85%E7%BA%A7%E5%85%A8%E8%83%BD%E5%A3%B0%E9%9F%B3%E8%A7%86%E9%A2 ...
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:41 PM
bt 可以下嗎? 我無裝到eMule or eDonkey之類既下載軟件.
好啦. 出街食早餐先. 待会見.
迅雷下就快 BitComet好像就不能下ED2k
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:48 PM
係啊. 我按个link都無反應. 我只用utorrent. 迅雷都無裝.
终于记起要带D细路出街啦
lhy92725 發表於 2014-3-22 10:50 PM
係呀. 佢地嘈肚餓咯.
任務完成再通知我拉 辛苦你了
BeiDouChef 發表於 2014-3-22 10:51 PM
冇問題.
你呢个保姆爸爸吾称职
lhy92725 發表於 2014-3-22 11:06 PM
挂住同你哋傾計。
大廚早晨.

巳經轉咗一集<<The Heirs>>, 等陣學下点upload比你睇下效果如何.

我都要花45分鈡轉一集. 依家轉緊第2,3,4集. 開始時用Xilisoft Video Converter Ultimate 6轉, 要一个鈡一集, 轉出黎既檔案size有成1.3G一集, 後來用咗WinAvi All in One Converter省少少時間, 但出來既size就細好多. 大概450MB一集.
最後既size係450MB左右.
要比大廚睇下效果是否可以.
等佢得閑先睇, 慢慢唔遲.
大廚晚上好.