返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
3 U% b) C$ P8 @5 l公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
* X. H$ m% C: G- I8 i係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。公仔箱論壇" @1 }/ k/ M$ C" D& G
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
2 h1 p1 [$ p' V9 Z9 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
  k6 Q3 Z6 s+ Q; t# ]* O公仔箱論壇公仔箱論壇8 h9 _. c9 l( v& V4 p$ S  S
& e) |3 M& f3 r, \+ F( N公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" a  w3 x: b/ w1 C+ F' F- R- p
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
1 v5 K6 {4 m, h" q6 dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
www3.tvboxnow.com5 I" j: u2 }* C& C% D% _+ [" K$ B
係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。公仔箱論壇) u& K. ]( T+ v: z* N$ y: V, E
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......公仔箱論壇0 I/ s) F% i- ~$ k' G1 T  n! M# M( [' G
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
0 |! d9 Z: B2 t% t* H* ]( otvb now,tvbnow,bttvb
7 L9 x3 K- S' t- j5 |www3.tvboxnow.com比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

: y) u# S/ q8 A$ k5 [公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb6 G6 h$ [9 w3 v; s9 M: g# e
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
. g% V8 S) ]+ F# {* y9 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

2 b5 m+ r6 t. A' z$ DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb8 G: ^3 n( O- d
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
, |1 J/ f. u. D+ @% ntvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, k' J' n3 _( a7 L& ~9 a4 p
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! 公仔箱論壇0 _' u6 E* i5 L
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
; F0 v8 u( Y( g( c: S& L

+ M  _' l2 O. Otvb now,tvbnow,bttvb吳嘉熙呀?等我研究吓先..........tvb now,tvbnow,bttvb- [- v9 d" q- c' k& [  T
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?www3.tvboxnow.com( `. X: W" U  A6 Q3 R( L7 ?
公仔箱論壇* B* T/ h: j% K5 y+ F9 \

. Q, d. i( e  X! ]) g, W- \9 f劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
( T9 w2 P# ?$ i; n) O, i) u' XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢........ Q, D- V# t; z9 n  y2 g
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。
公仔箱論壇" i) e5 I' M0 h- |
細佬好嘢
& U* `3 e, ^  P! t; ^3 g/ }3 ?
香香瘦咗好多TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 W' z( {! B" |6 z- P( f: ]; @
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
7 N% b3 W2 t7 X' ^/ ~1 a. ~香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
% ~' A7 d: {7 [* b: A1 l. Q: D  M' a
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....) {7 F9 E5 d3 k
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
9 v8 m5 ]3 ?/ f+ Z3 |: }4 k" Cwww3.tvboxnow.com有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~8 O! `3 O6 S/ X' j+ x  r  P( I9 F2 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% M3 L% k9 F1 x9 A9 K6 {. B
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~公仔箱論壇5 y# v) ~8 K2 V
- R9 H+ ]' |4 E2 k; X
另 ...tvb now,tvbnow,bttvb3 ^2 P/ F8 Y$ X. O6 j& I
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
. v( K/ d: m/ p4 A6 E啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。www3.tvboxnow.com( A- c7 G$ N4 O% x1 U
公仔箱論壇5 N+ a5 N+ [# K9 M6 V6 U# q! {
1# leekwoklam TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, o, P7 Z$ ]: B- J, }+ z
thank you very much,

評分次數