返回列表 回復 發帖
- @; q3 i- o2 d# Y3 ], z" x8 j  \
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
7 ]# a, C+ f- Y' ~- `: [8 ~tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
- K" z! q5 ?# A# H( }" MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 D4 b- e% V* b/ l: a) Rtvb now,tvbnow,bttvb喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
& ?  [' @, R1 x* J1 B1 P( H9 @: Q5 n7 C$ c4 ]
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
/ q2 d  H& h  V0 [) c4 p4 Vwww3.tvboxnow.com因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,tvb now,tvbnow,bttvb3 I$ `+ V: v6 f  B
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 F5 ^- X8 H7 W  q8 C
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
5 [* P, x. B. k* s
% k) H' a- T7 V; oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
5 N% d8 g% p8 g& {- X大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
www3.tvboxnow.com- M, P4 T( W: B5 d  k6 i9 g9 l4 ?
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb* H, k1 i' U2 x4 N1 Z( W1 {
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
4 k6 c; a$ d* f; s% N; V$ n! ^你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

, Q, K( r' q6 z/ }www3.tvboxnow.com
8 W. w* P$ t# i# Rtvb now,tvbnow,bttvb今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
4 d" a8 h. W0 o1 f, _" X& q+ v公仔箱論壇
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb4 H$ d! A' ~$ e3 m5 v9 N- o) f; x
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
+ L/ Y7 z& b8 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
8 ?6 n7 ^; K  ?# Z8 D! w/ ^- ~" A7 o
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
, Y: r8 m% c1 E' JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" P2 e* T& P! n/ m* F" t! D' ]tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
- N, z$ u: Y; o! C+ z8 q1 ^
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
9 \) Q4 i' r# h公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,0 p4 D" r6 r7 {/ ~0 p% A) v+ S6 q
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,& G8 ~6 @3 o& ^) h. }4 v. E5 s+ ~
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,) e/ L4 N) H  |, @( J9 w' J
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?tvb now,tvbnow,bttvb4 l  r4 P! V& e; F- l$ N
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
. \$ l! D' p" o+ }( ]) _5 U: L公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 c2 v- S1 |1 v6 l/ q$ S. E
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
+ }: S2 r7 ~! E2 r% [) g) K5 U# j由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?公仔箱論壇2 }2 C$ Z2 }4 D9 V
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,公仔箱論壇4 y3 F. S5 m$ o" U% [; T3 h5 B. W
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?  `9 r1 y" l/ W1 M2 n
5 u0 [3 R4 X* Y3 J
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
/ S% ~+ K+ l* _* n( J/ `www3.tvboxnow.com仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
: s4 ]% q& |* Q6 ^+ Z5 J公仔箱論壇
) J: c+ L% D* a, N1 D佘詩曼
1 w; |) `/ V- cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
  k; E  w- U, |8 h4 Rwww3.tvboxnow.com
3 |& H" K3 l5 U# n6 awww3.tvboxnow.com真係邊度似呀?....tvb now,tvbnow,bttvb3 d: [( B* \+ W* y) C
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. m  ~+ u3 N  O
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvb now,tvbnow,bttvb  y& y5 \( Z6 W, D1 o) o
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 o9 |- Q1 i& n. W
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
6 Z. ]8 L/ y6 \$ N! o4 T3 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
4 A" |2 S  t# `' `- I$ p6 `. G公仔箱論壇公仔箱論壇1 c4 w: v7 \1 T  S% T9 l, S
好!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' f; w+ u* b$ \7 I; P7 J$ Z
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。8 ]5 f  ?( Z! v4 E; L0 w
, U0 X2 C  }3 v1 k2 Awww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
9 D7 M# E1 y2 X! A

* x1 l5 O7 s3 H8 X& l0 k. ?8 _# d話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
7 S+ `6 P$ T: A7 t你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
2 h$ G: X5 }  A9 c- l: Ltvb now,tvbnow,bttvb2927306
" [: e! M' V" |6 T. stvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
1 _9 z; X% |3 D6 J+ Bleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
& n+ ]" w& ^4 u9 j公仔箱論壇( {0 S: v$ F: g5 a# }
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
* U# O2 Q7 F* k: U你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ |) v. J  K' S  y, `. F
* ]& D) q7 d' a8 G7 |今日睇 ...公仔箱論壇, L. g2 g/ ]4 K& F
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
0 \+ T( E$ G" T+ Z% q) utvb now,tvbnow,bttvb唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
3 X$ G4 r' `; {) S9 ~' Z5 E' k0 ztvb now,tvbnow,bttvb
1 {8 N. n& [( N$ n
公仔箱論壇1 b4 y( g) y+ f
www3.tvboxnow.com6 e- Y# n8 P0 ^( w/ H* {
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
# A+ n: c9 A# Rtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
. O/ B+ z6 p5 M3 Ptvb now,tvbnow,bttvb 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
! e5 q; m( o; X, h  c7 Y- Ztvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 {) d4 \( f" A- U/ u4 S4 X
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www3.tvboxnow.com/ J: `  U' u. p% k
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
' \' V" E4 L7 D. ^+ s$ P2 ~: G& P& i& ^" STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,6 A! u( [0 u. p6 q- a
戲中如果林峯都 ...www3.tvboxnow.com+ o, R2 T; T- h7 g8 g7 m3 f9 R
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
: h# Q- @; ?/ R5 t0 l' D
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing