返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽公仔箱論壇9 k, b% `& |& ]2 w
Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
  V2 `. S( P+ F! d係哩,我都話佢明抄架啦。
1 d& M5 j: f& W# n4 r' Y+ q
" j3 k; H9 h/ }www3.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料www3.tvboxnow.com, r. e2 P. {9 C% e
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% ~3 g; W3 N! Z4 G5 c
用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
$ r  r" g; d0 |* d2 G) }公仔箱論壇
8 r- A- V) w8 g. l% {! w6 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!tvb now,tvbnow,bttvb4 F. C" I" ~7 r. l) }8 x3 R
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
公仔箱論壇  u0 ~8 P* h& k4 t) B! O: ]; z' x
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
  L5 j# C' b3 Z( i+ ctvb now,tvbnow,bttvb可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...
, e8 J0 g3 |0 A5 u& R公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
/ u2 i* w' t4 w% C. V8 }公仔箱論壇編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
3 \' [+ R. D  ^3 _- R1 Fwww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ ]* [( U, {" w6 d" |
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
" D6 ~, C6 C1 c7 Bwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
0 _( C- a* i/ ?( I) G# q) |其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集& M3 R+ u% h5 x! d6 O9 m- A1 j
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 公仔箱論壇8 S; G: O  P6 \& n9 l
2 }  |3 A% M0 r/ p9 f, Q" x+ c
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... tvb now,tvbnow,bttvb- v$ Q3 f6 S. I! Y* U
tvb now,tvbnow,bttvb7 K( D& {  ?$ A# Y1 Y$ s( h; |
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...% R' P" I2 a( A" t' z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
0 K0 h# _( w5 ctvb now,tvbnow,bttvb我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....

3 B, P' X2 K9 U. F" }' \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
  A2 S* F5 n, m+ l1 Q; O% ]! M* i" e! C9 \
20集後不知所謂!!!
% U' I2 N) T9 I4 OPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
7 J" q+ f: w, {9 h# Q公仔箱論壇我開始想放棄睇本劇大結局啦。
9 Y+ J& @/ F  n. {0 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
2 ?) c, H) o( M. \; A; ], y, r/ K0 mtvb now,tvbnow,bttvb* `5 e, U' \% @4 |# D2 _
差勁! 太多野要插..tvb now,tvbnow,bttvb) t8 z0 F9 F# W; O$ |
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
4 s2 {4 f7 G* Z
你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
1 I. o% |8 u' |& `5 {7 \tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
* p3 ?/ n* Y; a, h, itvb now,tvbnow,bttvb
- f* f. L8 V$ ^本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
6 H0 e# H1 H/ ^- ~! T/ G0 r# t4 Nwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( x8 a( }* N+ i1 X2 P+ G, |9 Q
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
- J( y* l( U  a- k- i& ctvb now,tvbnow,bttvb
6 I1 o$ A7 w2 |5 r- utvb now,tvbnow,bttvb有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
. P4 s7 }( c) p; z2 A. s5 E* {# ?2 M( i
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...6 D  T) R: f1 p5 ~' [* F

. Z- s, h- x! z+ }! S! q4 |www3.tvboxnow.com《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~9 Q+ \& ^( g! T2 B8 n4 I
最尾歡喜哥??
2 y4 S1 c2 a' O公仔箱論壇stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
% B) x) |, N+ ?$ O) q+ UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多.... 公仔箱論壇7 C0 C2 ^' _; b8 k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 L, {! C+ A+ N- Q5 N6 a. r

8 o- L$ c* P% t3 O$ i1 ?tvb now,tvbnow,bttvb(我無抄帖)
8 h8 {/ o; Z1 t8 Dluckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
  a1 T2 N( T" q0 `公仔箱論壇你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
公仔箱論壇* o- }- J7 ^2 Q1 l% @2 b# \

2 I2 m6 c. G# x! A7 B9 O2 v公仔箱論壇原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添
" _' w/ t, W  ?/ d6 U5 q& f7 z8 btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V2 K/ H7 I; P% b) ?
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
1 s% I) g9 D( R& M) l3 j6 w
7 ~' I$ b1 \% H% S$ G& A* p
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
6 ^6 N3 ^, P  [: gtvb now,tvbnow,bttvb感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
+ m9 m: ~% ~8 q3 iwww3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
www3.tvboxnow.com/ T: Q  p+ f: P, C+ Q
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。