返回列表 回復 發帖
見好就收% a1 e. v& I5 s6 Q
TVB 續集死路一條www3.tvboxnow.com+ |" A" z7 O6 {, e( ]. r
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" M8 r( {3 O7 R
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
! W8 l- K/ j: w: _0 K" `' t7 R  i  m* e公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' v# d4 v, B/ e& b  f7 q
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳www3.tvboxnow.com, d" D& M* t' e' Q  C+ {: v' I$ b
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 S. A: B9 E, F7 Q: n
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Q; N6 ^) W0 D2 x* u
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
6 M; x" {& g$ G3 ^
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...6 n0 L1 U3 @% b: V
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 y9 k$ Z" D# p5 }
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
! Q/ T$ p8 A3 q  Z3 j0 J6 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# V8 w: d) Z( f/ C' S& W$ K
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
6 f8 e; F4 M' {2 o2 E
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
2 b0 E( t: L2 Z/ _" X+ ^. Ewww3.tvboxnow.com. I( I' N- O6 ~. z6 d4 E! f3 U
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
& t2 u' m$ _( n. X% ePedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: C$ v1 U: h! B# ~; N) \
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
$ `7 R. x( L4 ~/ Y9 s. p2 K公仔箱論壇limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
公仔箱論壇. Y7 l8 U6 F  f- h$ y
係呀,好橋呀。
www3.tvboxnow.com6 ]4 c9 D& p* R* Q/ x& k
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......tvb now,tvbnow,bttvb* p1 m2 j& M5 _- S
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
1 l6 t# x" M3 X, T
* x  s3 @; ]0 m& ^公仔箱論壇其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

2 S- C* ?" D2 B7 e" Z; T( C公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........1 H: G0 h* T- y8 o0 f" p0 S& l
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
; {# g) ^" \" n' v6 z" ^公仔箱論壇
; _' a6 \- G2 P. Q! M+ m公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 G4 p$ e8 b3 E, Q( p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- S8 g4 i! }0 K8 P, a% Q0 W
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.tvb now,tvbnow,bttvb" ]- h0 Y  f. I% z6 [
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
公仔箱論壇6 k+ ]# _& _, q! B; U) S

' K2 k6 K2 D; o, Q  e$ d都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
2 g4 T8 f# Y0 m! ]# @+ ^oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; A" h" `( D# I; U; D6 A
我諗唔會喇啩。