返回列表 回復 發帖
見好就收
, d+ e# E3 I* `1 m0 G& _$ c% Ftvb now,tvbnow,bttvbTVB 續集死路一條tvb now,tvbnow,bttvb( K+ @$ b7 A* ^) n3 m: n. d# \: g
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
/ t( ~4 U2 t; W2 A8 u; I3 z8 l) L我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
+ F* M4 _: T0 v6 {tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
公仔箱論壇- s4 z- ?( W! Z8 N0 p7 r
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
2 D$ u! b( f6 D4 S公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
; _- z8 J: B8 `. a$ r. ~www3.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
3 j+ l, ^" u% j6 d* g* `' h: \Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
. b2 a! W9 _, Q/ o6 Qwww3.tvboxnow.com
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
/ p  U3 _. o& y7 n7 E. Ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
, J* d* T0 l+ R% h1 ^6 ~: m2 Lwww3.tvboxnow.com可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ..." c, b) Y# p3 _; ]% K/ b
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
公仔箱論壇9 I! z( p( ?! o! |
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
1 j8 k0 B+ T, V$ j# ?
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.$ F$ u2 c) S' J2 y# S

$ p' ^1 `, x4 g, K7 m/ X公仔箱論壇可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...; _% B1 S' L) y6 S8 C& s! i- b/ \
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
+ T0 E, W9 V% }7 W7 n或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇公仔箱論壇$ i* [; p, B4 F0 O" S; I7 q
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
- r* b" S7 N, d; r係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb: o3 m* V/ o  q) a
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
* o$ J* c7 w6 M; f5 e$ n( S& rwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
4 _0 G) i% N* c( s0 V) k
tvb now,tvbnow,bttvb: c; {4 R! d' U& r  y
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

/ c/ p! b) u6 q$ I或者拍電影版加重佢戲份呢.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 q0 [7 D6 p: B5 c) N- A3 c
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
: u0 j1 H7 R$ H/ }" C! m9 p2 q6 u公仔箱論壇
& ?0 D" X$ E7 D8 d; M$ Vtvb now,tvbnow,bttvb許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
公仔箱論壇! n* v. o& B! }# t

+ }" k3 c: f! W6 M3 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.2 K' D* v2 y( o' o: e9 l
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 M6 a' \3 o: p- P" h# K
www3.tvboxnow.com: E% O5 F8 X" b
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
- N4 v+ Q. L* E  O, p- F1 c4 voskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
3 q9 x$ B& [! ~
我諗唔會喇啩。