返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
; @, N4 W6 `* m6 F* f/ O8 l, ^8 lwww3.tvboxnow.com即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

4 v2 B. M" I/ P1 Z% k& Fwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇; @7 w# I9 T8 c" K' @) Y! S0 h
tvb now,tvbnow,bttvb( r8 A. S0 p9 f" n
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。
3 E" i+ _6 N3 e- t! xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇' f7 Z3 n0 C6 O' i: E# g
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
9 o/ I5 l9 p% s9 e0 z6 G6 Jwww3.tvboxnow.com
5 k& f. G5 G$ c9 {6 o0 G8 A
不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?/ }. l# ^% y' d/ U9 H& Y: G- r
公仔箱論壇4 c1 t& c1 s! ~. g
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃www3.tvboxnow.com, b% x: o. \( ~2 V
, ~# F  r) Z: ]1 [
但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 k9 w6 M+ F. D: w" J( s2 z; }
投完票後請分享一吓意見。' [* O% e% V! n: o- q2 p

. r: Z  s2 b% p9 y. F3 t6 l  D
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
, p) L. \/ k7 h2 k& ]/ i( Y9 s" xwww3.tvboxnow.comTVB 續集死路一條5 H0 L* w% C3 ~/ B) B5 i4 H) I
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
! }$ ]2 e7 r( y: X1 v
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
, n; d/ X: F0 y8 ^: gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
# z3 R! S6 v9 D" X呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
3 r) ^" q8 w$ Q9 p0 Wwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
; A! p8 h/ @1 r& \, VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
% _0 Y$ u8 g; D
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
8 @) ?% k& |& O0 j7 Q; d/ A# ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 S" u! [! ]9 y( I+ n/ T- K: ]; ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
4 X8 F: _# k( B3 w) P. yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 t' t/ |" R0 v$ |; q
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇公仔箱論壇6 |: G5 f, S' N. h6 E: J
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
% [0 F- b6 v% _+ ^# a- ]- b0 J公仔箱論壇係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
0 R  x* O& @" Q' B5 j/ t  \5 h8 ^7 C公仔箱論壇oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
$ c! f, G% M- S  ]0 a( Nwww3.tvboxnow.com我諗唔會喇啩。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 F) b8 {$ s! ?2 g/ x. t* U

9 I* U& h; O* |5 W1 ?公仔箱論壇都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
! w* @* r( @" G7 H% z- c8 Itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
. d1 a; O! C/ k: J# p; W' K6 Y  t公仔箱論壇你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?www3.tvboxnow.com# s6 [9 Q* ^, s& y* ^1 h
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
www3.tvboxnow.com1 [1 L/ M! s& s( Z3 ]9 x
巢皮同皺紋...
) l5 j; S! ^9 I1 A' G+ u. stvb now,tvbnow,bttvb所有老人都是這個樣!) s; D( g' w4 p* q* }6 f1 \  m
Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 `4 e5 S% L& H5 ~7 w. o! T. W8 L
其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
tvb now,tvbnow,bttvb+ B, x& A4 E( f% @  S* F- f
公仔箱論壇1 y! G; l+ U0 g3 F$ m0 J$ s
咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉www3.tvboxnow.com( @# L+ h6 U9 H  l2 _0 o
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
) j# ?! a! E; n& K" ^, M) `哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。
- k6 S) I2 }) @2 Swww3.tvboxnow.com我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端
: ?! d( \* ?( z$ ]www3.tvboxnow.com留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
% V1 S8 o" O7 k) A% `' ~
咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...公仔箱論壇! L6 e6 H/ M+ X8 i% }& x- E
公仔箱論壇1 E5 k9 q6 [; T