返回列表 回復 發帖
, E2 V# a/ O) [& V, `, Q  D4 Vwww3.tvboxnow.com
+ O6 `9 g) B. }; Ntvb now,tvbnow,bttvb! P3 n: }: ^8 a) {) b5 _' j

8 w. I+ f" T0 c7 q- `9 U* ?tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇' M4 {' ?  P2 J2 |; \1 P4 `3 w

. C' ~" K; G; w' `2 f- K粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
& g+ u. T. }6 W' g. f
+ p2 |" |+ Q8 v; T梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎6 `7 ^: N0 F) `, d, k1 i) Z
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
公仔箱論壇+ Q$ y( a& v% K3 u1 k; L& A, z# o5 R
咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
3 w. p1 W+ f, `9 E/ z# _
$ L. [, L* L6 f0 {; v0 |; r! Yhi J神,,,,
, r6 O2 J7 t3 r公仔箱論壇成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,www3.tvboxnow.com6 b1 m% y! Y2 n8 S1 w
而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,
9 a5 a: b  y( G* I8 pwww3.tvboxnow.com歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,5 y; D% Y/ a3 A+ l$ b. ^5 Q
驚觀 ...
) J" w8 q' N- s" G金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
7 u% C5 s% v% v! v5 J2 utvb now,tvbnow,bttvb
0 k" [) z0 h2 n, k, m; T# \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味
% `5 `& e; n6 w/ z; N+ Z' H# ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。conho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
公仔箱論壇: l2 X) }% i2 d) q
子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。
& T, P8 S4 E0 I8 e8 K公仔箱論壇遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正
' \" y5 l7 q7 U. q) OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
  d5 m1 e& U: W$ W3 \; c6 n1 @- g公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ _$ ^' V/ T3 X$ z
翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?& w/ N6 L' h2 w. m) S. D% P- p5 h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- {0 b" r/ [& D. Q2 _

2 O5 k5 i6 s$ b% {9 B) Y1 V5 M公仔箱論壇6 i9 d% M) h: v( [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, H0 o  q9 d8 [* W; |

7 g1 P  @) g) Hwww3.tvboxnow.com考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,
0 B! u: g9 ~: A9 z% P. Y* Twww3.tvboxnow.com我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,
; G9 y3 G, f5 n8 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) _- Z- X! Z+ a' o, |
哈.... ...公仔箱論壇" s% D5 k/ P4 _2 z5 C
金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
" x( U7 g/ `0 |! L! hwww3.tvboxnow.com
( J0 Z) z1 w" ]- y, O公仔箱論壇哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
1 f6 i8 m3 u# m* o

$ Z& ]; Q0 F$ b  j4 Q# x+ |www3.tvboxnow.com嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。5 |6 P; x: e8 I" S+ h

% e# ]5 b( u+ _# Q  Z# u0 w& ?2 C4 @7 l# Y公仔箱論壇好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...
: I$ O; B- x; U) X7 m. V金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
0 o- A* \+ R9 k7 o! t& t
$ |4 c; ~# c8 `# r7 e! c4 k
多謝Sam兄。
/ v8 y# v! m: `公仔箱論壇你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
. M7 j. B6 X% A6 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com/ o  v, [5 @/ Y
0 H. j, k- Z6 v2 R

/ d: }# s. `  g+ B4 ~4 w& PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..公仔箱論壇; D" M9 p& B" B9 w( A# O/ }
講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...6 W' G* k$ q* j$ u8 ?0 x3 m5 D
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
! d& B! f1 R9 S6 O! \& G公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Z2 I. _7 ^1 x# e9 n9 L1 Z6 `! g, z
公仔箱論壇9 X. }$ {6 p: {2 Z
係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 H0 L0 B2 v/ N  m) h2 x! i7 m' z, C

q% A. ?2 P: ]1 B( a朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 .., Z; c, m) K3 L; A3 L
講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...) Z% L$ O$ t' ]  A
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
, B5 a5 X$ y5 v' ^+ v( K! U

, f9 u- o$ U8 }0 {0 D0 M% `5 ]tvb now,tvbnow,bttvb
% H% B+ F/ W; k: W. q另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg www3.tvboxnow.com4 A4 Q5 R7 G0 a; H/ b
朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...公仔箱論壇- \. g7 @5 F4 Z" _1 a3 r
金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
1 T+ A' n* C( M. {
公仔箱論壇, _/ Y9 t+ J! Y4 ?' v9 ]6 ?5 I
石破天欣呢個「朶」幾正吖。

2 c. N7 ~2 O- X/ D7 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 c; B9 P& @- Y4 Y7 `: o5 `" `. n
睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

! ^& k7 J5 ?: s7 H9 D& K8 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
2 M! J) G6 f4 j, _% k: I( Lwww3.tvboxnow.com
0 _# K# Z" s2 o: a( f( M1 O
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗...
+ D% A' D/ j. N$ j0 Q  s) g公仔箱論壇公仔箱論壇0 N# ~/ B$ G/ q. X2 b
講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...
2 z; M/ P3 m; ^www3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
: s, N5 `: Q, ^
7 U5 V$ O- o$ r% T* l. J
喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
" w) \& R: K' M
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
$ H2 A9 h# i% j& w/ w7 L" j公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
www3.tvboxnow.com0 T/ h# N$ Z, ~

8 r( B% n" ?9 r0 `$ [7 T. D! L8 N4 F公仔箱論壇而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
tvb now,tvbnow,bttvb" N  H6 s" m1 N; P) Y

8 i  A8 u1 w! i" ^1 o) Mwww3.tvboxnow.com最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚公仔箱論壇- h4 U) h* }6 }8 h; e& s3 P. ?
大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
% l* y( e$ u: J, b" k- qwww3.tvboxnow.com雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....tvb now,tvbnow,bttvb$ ?: d/ x% y# Q/ j: k6 P