返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 公仔箱論壇9 J% z( J2 q* X8 y
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
3 y6 S: W, p7 |; W2 P+ C公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 公仔箱論壇- Q, X. r' f/ d+ q. S8 d3 E& a
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
. D5 i6 E" ~: G6 S" r其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...: A% r. J: b% w4 r; _* g8 ]7 Y
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J) e8 O3 x) V# n& y) w
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# S# a! C& ?5 }
' p, u5 H  G% t/ d; i6 }7 i+ A公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
  a2 I% F: h" a. L+ \& v* Xwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
# M  z: h: O* f' _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
5 M# _4 D$ X4 |  N2 W8 ?1 b" Twww3.tvboxnow.com公仔箱論壇' W: f& |/ X! \' J% ?' _
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
$ |) ]8 @7 h" E7 ], wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
( W/ C+ [- U# j4 ]. J  B: h1 V% Nwww3.tvboxnow.com反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, t/ X7 W6 p5 b% d, U
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ B! X' ]- T0 S

: O- S/ H, t/ P' w8 Z3 h6 k& Swww3.tvboxnow.com) f8 e+ S* q: X4 P* l9 G
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
' C. w4 A( L9 c% h8 T; P嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
www3.tvboxnow.com4 n7 p( s% ^9 j# D( [6 C" F
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
- q/ N$ h) N( f( H; I9 B0 N' qwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com. R7 t8 z9 \5 n) h! {
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
, b5 u) R5 D/ Mtvb now,tvbnow,bttvb一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
! R9 ?4 V( N4 m; D$ zwww3.tvboxnow.commnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
www3.tvboxnow.com0 F6 F$ q2 Q" q% P7 G% S" y3 ^+ _5 \
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇公仔箱論壇9 p4 p8 E3 ]; L' Y
www3.tvboxnow.com) o5 ^; [2 w" j$ ]" n! I
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
tvb now,tvbnow,bttvb; u3 {+ n8 _- B! J: o
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
7 W, V# u& _. X" zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! r  X1 S) o# e9 X: ~; m我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
3 |7 d+ U! j; d- s8 u  ~8 E7 Nwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
2 U+ m' w: [$ j  N4 G3 _, nwww3.tvboxnow.com0 S- ]0 v$ P1 }) t- y
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
4 V# y+ ]/ {, Q) ktvb now,tvbnow,bttvb( m! s: m, h% z, I: h6 I
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
% G4 d7 W) J: t3 I* ~" n- \4 D: Btvb now,tvbnow,bttvb有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇公仔箱論壇; G2 ?+ Z3 D+ ^) D: V1 U  w
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
. f  [# O9 V( i

/ D2 ]5 Z+ P% M大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
+ l. [; }- `, u# owww3.tvboxnow.com
; ^, f/ _1 R$ w- w5 h# E( R6 @: Xtvb now,tvbnow,bttvb呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,tvb now,tvbnow,bttvb7 n" D4 f( R3 y5 Z2 @1 s) y
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...公仔箱論壇. x2 h: S: G3 _( Q
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
+ u- X" W% H* r  `. j
- j, p+ }7 W( K& [  x. B# J讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
8 \3 `9 k- C+ o! |, G) XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ \$ A/ e' y& g# E1 T
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開www3.tvboxnow.com& `/ W$ d5 N4 B# g  h

1 Q& j' l/ l4 r4 q# I1 |www3.tvboxnow.com使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
: E* d" y* K4 q# U8 l4 v1 u8 o! p

$ V& J! a1 f" R6 p9 b7 A2 ~讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
( F1 o. ]! |  K/ `. [$ ]$ d
7 q2 x5 E3 k; u3 ]' d1 k7 W. ^www3.tvboxnow.come+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
8 J! `/ W4 _' S* B- n7 M大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
www3.tvboxnow.com* u$ W& u) k9 M  z$ p
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- X# ^/ k9 e; ^( D( H6 @0 U7 ]

c& w" ~8 s6 S. p呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。公仔箱論壇& ~5 b+ ]$ n; a  ]
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
: {5 n, Q1 A( ~5 t4 N8 g版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
+ |8 D/ _$ S& p" s: [! i嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...公仔箱論壇2 |7 A, y$ E- G* y5 H( `
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
9 A2 f$ y* Z" S! g+ H6 Htvb now,tvbnow,bttvb任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
" C% v* y: m" g4 R: j5 i! D原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯