返回列表 回復 發帖

[提問] 有關寵物問題~~新手

琴日剛剛第一次做主人, 花費TVB$10買左一隻貓
經過不停搵師兄/弟..幫忙, 終於升到74級
如圖[img]http://www.tvboxnow.com/[/img]

現有問題如下希望各位寵物達人指點:
1)  依家武器跟裝備系統寫明只用到0轉99級, 咁我升左再用唔用到? 用唔到要重新購買嗎?
2)  因為學左"法師"技術, 想問係咪一直加點到"智慧"就ok?
3)  99級之後, 要轉去重生嗎?
4)  打怪地方, 我依家都長期係"石礦"練功, 要轉換地方嗎?(74級/0轉)
又再次麻煩大家啦
THX!
好清楚呀, 真係唔該哂啦~~QQ
依家先睇到原來係轉~~呵呵
我又衰左添
麻煩啦Kay師兄
E+好努力練隻寵升級~~呵呵
已經104級
ricky要多多努力
我同你一樣, 隻寵物都係0轉120級
不過就學左法術, 所以淨加智慧
技能書我去2手市場買番黎
如果再有問題, Kay師兄會十分幫忙
加油!
在某篇文章看過
說忠誠度0的話寵物會不理你
不過那篇文章印象中有點舊
資料是否仍適用就不知道了
我沒試過就是了... ^^"
反正你用忠誠之心寵物忠誠度就會恢復

每轉生一次就需再學一次
所以你決定接下來還是要用 ...
blacker14tt 發表於 2009-6-10 01:49 AM
明白啦我都
唔怪之得我升左1轉又要從新搵過D書
想再問問點解我打一陣怪個巡警又出現唔比我打怪架呢?
剛剛我一入又比佢叫返出黎
仲有一樣唔知休乜東東?
打打下怪出現係右手邊個小圖
有冇師兄可以指點下?
[img][/img]
28# blacker14tt
依家明白啦唔該哂師兄詳細說明
THX!
leungmoon337
你都升得好快呀!
rickytang28 發表於 2009-6-10 10:06 PM
太客氣啦你
其實E+開始有少少明白點玩
經過多位師兄指導, 6轉之前真係練法師比較快同容易升級
我記得剛剛升第一轉果時, 淨係用左半粒鐘就由1級升到186級
技能就淨係學"光斬"同"催眠"
最重要係問師兄佢地要"紅寶石", 因為一粒石只可以"催眠"一次(由5回合到我e+最多19回合...不等)
咁好快就又升一轉
大家一齊加油呀
我依家post張戰鬥中圖片可能會幫你易明D
[img][/img]
所以我聽Kay師兄講, 淨係學"光斬"..免費, 唔需要用法術書學, 再加"催眠"技就已經夠哂
齊齊努力啦
話時話我都有2樣野唔係好明白:
1)  點解耐不耐系統就會扣寵物身上1%錢錢?
2)  打怪收到錢錢少得可憐, 好易比系統扣哂, 點先可以搵多D錢呢?
1.呢个系规定,某得解
2.用金钱卡~~
kay199143 發表於 2009-6-11 10:22 AM
金錢卡, 淨係聽個名已經好吸引
不過未打到添
請問一下師兄你地"掉寶率"有幾多呢?
我依家7轉有54%, 但係都未出過任何"卡片"
唔知要升到幾多先開始有得汁..?
我掉寶率得6百幾,最高好似一千【5知系咪】54其實好低啊渣
kay199143 發表於 2009-6-12 08:28 PM
唔怪之得啦
等我仲以為100%係"掉寶率"上限添
依家練左幾日, 執埋執埋好多裝備
想問一下到底"寵物倉庫"..有幾多"頁"呢?
我依家已經有12頁, 好驚唔夠位要"掉"野...