返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
' p& l' p  _' C' dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) u" X$ j7 B: M4 b
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
0 H6 l4 J1 ]% j- @5 M9 n2 z
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb7 s: e+ n* }- F0 g: W
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
* Y3 w, B+ I) S公仔箱論壇spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 I# n, U; }/ _2 V6 F
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
+ k# r2 {0 |9 cwww3.tvboxnow.com
( z' h! _4 z+ r) ?# nwww3.tvboxnow.com講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _1 k8 m: T% k8 d5 \/ _
2 E5 O- Q9 I/ z+ H) h% Q9 S
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; K* ]* n+ J1 E/ U
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" u; s8 C% O, Q! L
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
; j) L- D7 v% O% `3 H0 v( F公仔箱論壇好有以前d "故鄉" 味
  D; Z" ^$ q) m! u3 u5 h! Xtvb now,tvbnow,bttvb
7 h  F% m" E% D算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...公仔箱論壇( I$ ~% Y2 e* ]4 ^* c0 L+ Y
tvb now,tvbnow,bttvb. _, l( l0 R+ O2 y( t1 l
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.6 M1 N! t2 h% ]
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
8 c4 ~. i* F" t3 v! }公仔箱論壇套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
& P% v: _  H9 P( S/ f1 |) T( B- k; j3 x
! o; H+ @3 |$ }
3 ?$ o& b# C' d8 f& k4 h
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! Y8 D$ [5 u7 d$ Z: Z. Z. M, |
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
3 b! n8 @) |" t( R' R' `' B啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
( V# y0 I. m4 B1 _公仔箱論壇luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
) S* e3 {: X1 b5 C公仔箱論壇啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ H  g9 n1 B6 G4 }# j2 ?
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
3 A# e$ [  \5 o9 d8 Q  x公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ \7 q! i; A2 Z! o9 b- P
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
+ q  A5 \5 Y, F; K; |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- x( j2 n- S4 A% xtvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb' `* k/ L1 O1 F0 r+ d
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
; b" W: j& P: n8 ?. S9 U公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
3 K/ R/ J# }9 P# R- Z7 M0 mwww3.tvboxnow.com係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
8 w: _8 I7 d' S9 n6 [. m0 Z7 W) n& j  t; f2 ^! i8 P
報載___________________________________________________________________________________________________www3.tvboxnow.com/ b) a9 \# S8 k+ z: U' E6 i0 D
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」tvb now,tvbnow,bttvb+ a9 E9 o& G1 Q
公仔箱論壇- _2 B5 P4 T8 K" L% T1 @4 `1 E
_____________________________________________________________________________________________________________
$ n- f2 O4 l2 m- c( b- Dtvb now,tvbnow,bttvb馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 www3.tvboxnow.com. e' Q3 t; h7 D( t8 y

& h# j# E# @) i+ YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) W  Q; E; a4 d6 B
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
  k; R8 p4 S& }% B- o2 {" q公仔箱論壇) R% T8 F4 R' o/ D: C3 a- b
報載___________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  h; P/ v4 [/ X* w
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...tvb now,tvbnow,bttvb8 e- K5 s! h+ f0 t$ F4 l' l
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
公仔箱論壇# D& O5 m6 j4 @8 e2 {9 J
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲5 [3 P7 V/ E0 u; l8 C
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
3 \- I4 e  \# Z2 ?8 T' t+ s. R, Z公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ g+ \  k1 P) |+ x$ P
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ..., F$ f! U8 c2 x/ \) H
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
2 p" e; x6 n( t2 j& ~7 \tvb now,tvbnow,bttvb
& i# v: ^! ?/ N; P4 r係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。公仔箱論壇/ ?9 ]# x* \' _4 p; D