返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!' [# o2 n& B' E( ^, c: y3 r0 q
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: B9 U1 v% _2 X9 F. f! q
; W/ d2 B2 \# z& W8 U5 W5 _: ]
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
) }+ _7 G3 B, O  ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; @9 _$ T$ d4 P! |
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點www3.tvboxnow.com/ [9 U5 J! T; D+ ]1 G
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) g6 j/ D1 |) N9 E. j
' }5 ^+ w/ G  R& J  Q% A  ~
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
4 I* [- \$ d1 o; r; F
公仔箱論壇; L" o9 K0 e: ~& k( x2 ]
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)- H3 l) ]1 M8 _2 ], |' x/ ]

! p! {) C$ B, Z7 Y/ j今晚恰巧8點幾 ...
: h- d6 T- H& R1 k; k/ R3 }0 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
- Z; E! S; o, g: ~7 Vtvb now,tvbnow,bttvb/ w/ G6 p9 n; k5 z/ A! g
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 O1 \" A1 Y+ G2 p

G. Y7 v6 ^. m: s* H' |# Cwww3.tvboxnow.commnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。1 ]0 G/ E6 `' f! [1 L7 X/ s; p
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...% H% F- A; Z4 e. I8 {
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
! L% D( u* Y2 ?
公仔箱論壇9 T' b; h6 b* t0 e) ?
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
" c5 Y, |$ X* R
/ U7 T6 y  i8 C/ |7 K睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...7 P8 \" e3 _: _% ?4 ~/ W) t
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
' g1 O& b2 l! w$ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb& d  m9 f1 v# s
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......* @* a% A  U; e7 P! |, a5 Y
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
. {5 E2 X( J2 k/ N# o6 j& {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, O' K" f' [; _6 q6 m4 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
2 ]  N9 C3 x7 P* {
% d8 q# e% p- B" S5 f今晚恰巧8點幾 ...
' y9 ~0 x* {, i$ P) a公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
- L+ {7 e+ X+ i- gtvb now,tvbnow,bttvb
8 A& Q0 v$ K1 I  A7 G- L8 |公仔箱論壇
( W& {% U2 I% S, e% k1 L7 S公仔箱論壇係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
. {  R; h+ K) Z; S+ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ 6 h1 ]$ E( h. G! |" @9 ^, u
第二集就慢慢開始可以適應啦~ / y1 u  V. u9 X) j% `. h- m
期待今晚呢一集~
5 W! t  [  `: K5 A6 Dwww3.tvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
3 {  E3 w1 R( a& B' Dtvb now,tvbnow,bttvb5 q" h5 d9 D, v% k% S$ b
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
# o" l0 W# ?$ P0 j7 Y4 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 e/ r# X% b, C3 j5 ]; ^% |
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! 公仔箱論壇" [+ U. v3 `; ?5 ]0 R
www3.tvboxnow.com5 b5 e  k  Y6 _5 z+ I8 Z3 j, c
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
2 C7 a; F$ k, J- t www3.tvboxnow.com7 y0 v8 X. C1 k5 n
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!" z7 ?; ~) Q6 b( G$ t& Z: T  z$ U

+ A6 c  |1 q2 h7 J! cwww3.tvboxnow.com雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
) z6 A. l, t1 z2 T+ d9 E( X; dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
1 f- ?" ~9 z3 A( a: z' Y- w

+ D& T" d$ F, }1 t, g* m8 {( Fwww3.tvboxnow.com係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......www3.tvboxnow.com0 R* A. A2 b9 y; V0 w

: m' L* G) a* o* N& \0 x8 u5 l0 o4 ^  ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 e: Z4 J, \! `- N( m& s) J
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
% g# D$ s% g: FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好www3.tvboxnow.com( k! b( O1 m3 {! W
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
& A1 Y3 `1 c' Z9 Pwww3.tvboxnow.com佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 N: o' O# O. H: W  H  R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# _% u* F( b* D! }6 s# I
# r/ |, g7 I% D/ [
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!tvb now,tvbnow,bttvb7 f3 E; G( N6 S: p' V+ {: S
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
5 E8 X  w/ k. n6 F2 }1 x: h3 a對!
& p' b" t. |+ q3 }) e公仔箱論壇黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。6 R  |6 T+ \7 r$ D
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

/ ~9 O# `* V& }* x
除左關禮傑做得好好之外,
$ a' m" R0 B- P% WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
! ]# A" i  o; K- t& r8 ?tvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& m; J( w1 M3 @
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ~, ^% p- H6 x. |5 z

6 Q3 J# X# [- B( x' _0 Q- _9 p呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
9 [, J5 {8 X& Z5 a  G$ h  Dwww3.tvboxnow.com- _3 S. m6 P5 K3 N; k
tvb now,tvbnow,bttvb- d/ X2 [, }; v, }& P( u& K

( I1 D+ K, h& b4 i- G# W- ?3 X0 O公仔箱論壇
/ f# F+ o* T/ y4 b9 L# Ztvb now,tvbnow,bttvb& G4 w8 u" W( g3 U
3 x7 N8 A5 q/ E* S$ R" WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
" _" Z  V) L. G) \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ^& S9 {( U* ~
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇4 i, R# w* ~5 S1 |* o
2713145  O5 b- h+ S4 t

7 ]& p. l* N8 i% p1 g
5 x/ T2 A, A: q$ L3 d) _8 [公仔箱論壇 ...
$ T- I: ^9 |6 I& Q  ~+ Utvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
  N% Y0 a; O$ c9 m# p1 T+ |: R* ^都係講事實o者~~公仔箱論壇0 Q& m. @! I( f) M0 P
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
) n9 U' P! s/ i: q* {1 gwww3.tvboxnow.com  z+ W7 A$ Q/ J9 N
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb+ Y" |, B. m( h8 t
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數