返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇* K, O1 P# q( x( T
第1集 天下無雙
; C9 O8 u+ \' G8 f& b$ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第5集 每一個明天   黑夜不再來公仔箱論壇* r( p4 q4 V& \+ X% p' F& e
第6集 人來人往! V: v: ?6 c1 h. O0 `+ t3 U7 ~; G+ t
第7集 每一個明天
( M7 ~2 A# \( x3 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第8集 每一個明天www3.tvboxnow.com+ }# e; X. b+ I0 }2 F' K2 J
公仔箱論壇, N5 R  N" y, i# u. x( c" L
真係好好聽~
- g1 }/ X) z7 s. j% Vzzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
" ~$ b* X0 v% W4 D. |  y, Dtvb now,tvbnow,bttvb
' C- O: j& U5 q( ]咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
# Z1 y9 s0 c9 n: K; nwww3.tvboxnow.com& [5 I" x7 u/ |/ a" u0 G
唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。公仔箱論壇! f5 Y  i+ k! B& i6 O! w! n
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
全對,劇中姚子羚中給觀眾一個新感覺,我也早前講過少少啦* A6 k) w' Q* u; @. [! y
由《我的如意狼君》的劇迷一定記得他們是同浩然演情侶檔,被浩然這個超級愛情騙子欺騙,最後因愛成恨,一刀插死浩然一幕啦,但《愛我請留言》中令夫妻之間備受考驗,公仔箱論壇* T1 o% [5 q7 h+ H6 }2 c9 A6 T
最終子羚更患上抑鬱症。有一幕蹲下身靠向櫃玩自閉, 子羚該角你們睇時,可留意一下啦,演得好入格局架 tvb now,tvbnow,bttvb, c. L# a6 D1 o

5 T  m6 f$ t2 ]; [  s. c
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!% _: i' A5 u6 H
公仔箱論壇& r( T- |: |0 x/ |
不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀 ! u( x& [  U3 a% V% L3 t
天下無雙,今天我非常寂寞,男子汗,相愛很難,漫步人生路,我是癡情無限,快樂,陌上歸人,富士山下,每一個明天,黑夜不再來,人來人往,玻璃鞋,身外情,少女的祈禱,非走不可,心債,好多林夕同陳輝陽作品,體完呢部劇發覺原來真系以前d粵語歌好聽d
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
www3.tvboxnow.com7 |% r4 p' u9 r" C
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
/ i, X- Q' ~% b" \5 Aleekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! m8 @% u/ F4 x
公仔箱論壇8 v' t$ J1 S8 n+ w* A7 O
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
6 x- a3 ?" h' P% K7 w7 U6 K" J/ Q3 e
' p" q4 g0 b4 J, T- j4 l公仔箱論壇隻009响梳化企响度勁可愛呀!/ k) q) T/ l& R  F; b
大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
www3.tvboxnow.com, u  B: p9 w& P1 p7 c; R+ ]

7 e& Q% _+ t4 Y( H9 B公仔箱論壇細佬,你又返咗嚟啦,太好了。
! y6 [1 G2 x+ z2 H) X' u  v3 G, u3 x1 t9 t- n0 r" e2 O
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
- A% ]/ U( x6 C公仔箱論壇
1 v* Z7 L$ r% F; S7 v# X! t  utvb now,tvbnow,bttvb劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
) N$ _$ [* G6 ?/ o* H3 y0 D* ytvb now,tvbnow,bttvb2719101$ O) c  E# G  p# j
timmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& m! G: V0 D& ^" Y# N4 s8 {
公仔箱論壇* b8 u/ H# r# h! ~! G6 H6 @
J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。
3 a: S% n( m; C+ X$ K: k2 O: [* X' g/ {$ |: L
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
www3.tvboxnow.com# [1 o5 g5 i5 x" m
tvb now,tvbnow,bttvb, S% o0 c0 W; p3 p8 k" m6 o
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。2 f+ S. o- I* a* V

4 h. t$ d! O) k0 r& N: s0 o* G所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?tvb now,tvbnow,bttvb9 u! U4 G+ f1 w6 W# m7 I

- W5 v' t$ d" L# y+ Y/ g8 U劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...8 z" `! t6 C) U/ Z/ C
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
公仔箱論壇6 _! A1 w% q$ n; C7 U, O3 k
( l0 N: I7 |# t) p' m% P
係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
' Y- ]" Y8 t0 c/ }8 ?
- [* c( j( [- x1 M9 x, m公仔箱論壇J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。
( a1 Z$ [3 ]5 U2 Q7 U, e
7 ^2 N1 {3 W: J& k2 t" \3 U) g公仔箱論壇BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。公仔箱論壇+ Z* a) A7 J# a4 d+ @: p
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:07 PM
$ ~$ L! q" f& V, Rtvb now,tvbnow,bttvb其實無話喜歡定不喜歡,可能我的工作自由性較大,在時在刻的時間都找劇集睇,無分任何類別,肖像問題就網上見得意未做肖像相囉,喜歡睇鬼太郎動畫就要講返13年前因工作關係到訪鳥取縣境港市JR鐵路公司做交流,見到主題車站好美,再看...
  w/ L+ u5 @0 u2 j( H+ j& ~; e公仔箱論壇
  @  u' D% B8 Y/ F; P2 b9 v3 q" V公仔箱論壇係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟+ g9 a: |8 K* p% e3 W/ e
大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# {8 x3 z. o! s# N& v3 f
慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
8 X) [3 i1 G: ?6 @公仔箱論壇慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
: C! P( i0 K. O, s9 D# V8 ~* cwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-16 04:47 PM
www3.tvboxnow.com$ S2 a" G, P7 F' Y* q- i

' G& N7 t; ?, ?tvb now,tvbnow,bttvb黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老
9 }  M5 U9 j+ ~2 O! Htvb now,tvbnow,bttvb跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!
, N1 l: K# ]8 n! `8 `  
1 ]! U0 N$ i4 w9 e& f& S8 A5 \. pwww3.tvboxnow.com之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁,但其實係自己一個人,唔知個女去左邊,關禮傑做到果份悲從中來的感覺,同樣拿捏得好好!

評分次數

• timmaxsing

唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing