返回列表 回復 發帖
2 Q6 w- w$ a) }2 R7 ~! B3 \: Atvb now,tvbnow,bttvb
& ~2 V4 u1 W( E3 V但係好似奸架喎
: L- \3 B% y  ~$ k9 w+ ?大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& j' I. m+ ?) L1 Y% {
仲係會大肚嘅情婦添
& Z# c# N5 N7 e* ^5 m4 t+ k/ L0 l公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-8 11:52 AM 編輯 & i! D& [* h' o" L4 ]

8 }" d+ F0 e$ q& ]公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb! P; D: y$ S) J/ p

; h9 ^' r& X* d2 H哦.. 原來做我阿哥嗰行tvb now,tvbnow,bttvb5 r5 A6 j' h& L( D7 `- J+ J! J
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
# |8 @/ U/ k2 u' m7 s: k, R咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?tvb now,tvbnow,bttvb- i" X6 M0 Q; i) O6 P! n+ l/ d
我開玩笑咋,你唔駛啋我。

/ ?* b# X& A7 g6 r7 _www3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. B; c* D0 z& B6 m

5 ]1 u7 y+ S0 `公仔箱論壇小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-11 01:16 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 u/ u7 l* b; |0 N& g( T
9 l) {* p, x- t+ |1 D- m( f
公仔箱論壇; R: j6 m! g( v3 K, |2 R

1 r  E: x2 o5 W; Z8 \( |9 d7 H當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步 公仔箱論壇: _" ]' j- J+ b/ \0 H

0 ~9 D. ~- g' r% O, A+ Q# B話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...
/ W# \& ]2 F# A: ?) E8 {tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
! G6 Z5 h& q  i1 w" l& G
公仔箱論壇+ M- ^' Y9 h& E7 v5 V
細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 b* R' K  h4 `% Q8 K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 A  Q/ S0 c, h  V

$ O. j5 i8 n9 U+ N" `# Z, y" Mtvb now,tvbnow,bttvb
2 \3 G5 F+ Q* p5 j% m唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。
6 P! M5 ~& Z9 T, m! S! c$ hwww3.tvboxnow.com
! r2 P' _- P7 {' J9 i' S1 f& @/ V) M% i6 |' G; D
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:05 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb& d% C( w- }7 y; \' M5 I3 L
www3.tvboxnow.com- P. E5 a0 Z9 B" N' H; {
角色的命與運(延續篇)
& V3 h. G$ T7 v  H7 x- d6 L5 qwww3.tvboxnow.com
1 k% Z. A+ u! b" |' ztvb now,tvbnow,bttvb
; w' R( }% g# A% }' C. p2 Q0 @tvb now,tvbnow,bttvb
- i+ @# B9 h$ I# v+ R% pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。
1 B- {/ l, m0 T
* @% ~  P# K8 [0 d+ r2 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸www3.tvboxnow.com- Z3 X/ O. G# h6 c: B

X: r6 u; X6 B4 Qtvb now,tvbnow,bttvb
7 K$ S$ [) z; b1 F, ^8 q0 c" ~5 S  F4 |公仔箱論壇而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。
8 W- `9 K- V7 i& }) q

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& @6 H1 Z2 y/ E$ p2 d3 s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! |- u! C+ D! G$ I0 ]' [; U7 E
- P. K6 `6 _: [1 q5 z1 p0 Y4 o# M公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb2 O7 o" y1 d* e7 |/ V8 q) x  \
其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. .... v9 M6 Z  S: k1 b$ k" q% ~
大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
公仔箱論壇  ^: R" R+ m4 U1 N6 R, m

% l" c9 s+ C/ X6 m4 p- T5 `7 W公仔箱論壇要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。' j# s3 J1 {; Q7 r# F7 \* `
8 t* i3 [. P4 v
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。公仔箱論壇7 E6 k' F( d; |- w# ^  F
tvb now,tvbnow,bttvb* J" T, s8 r  E% |" k7 |, l3 C
www3.tvboxnow.com' R) _8 n9 T- H! p% {# T* Z/ Q
- S7 k' d* C+ O* H0 R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 p4 k3 i+ J+ @) x
就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...公仔箱論壇, [) y/ L9 Q. Z
公仔箱論壇+ e! b7 s# z% u3 q
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...www3.tvboxnow.com" L8 [+ t* @1 C' i& j$ a$ b
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
3 _1 p- [. m7 S3 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇5 R7 V3 P& ]4 H% g: Z* ?
《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。
' C5 d9 b, `; M3 x5 H: v; E& {8 e5 N+ c4 x0 L- m, _5 Q
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
& W& o8 {5 q4 G8 r7 ?www3.tvboxnow.com
; H7 }$ y, w( T  xwww3.tvboxnow.com遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
0 {  L$ V& F) K6 v2 y4 owww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb" {% X2 q; Y2 V* I: N( A1 \% n
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....www3.tvboxnow.com4 L0 Y$ R8 t# w6 o
同劇中起用好多新面孔的女演員...2 K# p) x9 P" s! ?) [4 j
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% E! |) h  p; Z: D- ?3 y# k
呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,$ `+ g7 [0 r: L, w$ T# r
晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,; h3 i9 y4 h2 E! `( z8 r
最多四五個有呢類質素... ...tvb now,tvbnow,bttvb  I5 a' N: `( c6 @/ o
金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
公仔箱論壇) y* t# i+ q5 ~; y, i9 O1 \- n

% J$ t9 q7 U5 X) R/ I$ Q2 K" u公仔箱論壇唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。
' Y4 a! p% [- D+ Y: ]$ x4 cwww3.tvboxnow.com不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....公仔箱論壇0 M/ r; `) h6 E9 H5 k* @1 f

, v, N- l! T, [( I
6 T, w0 Y! k* j0 _$ g  p; hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" j/ Z. d+ i$ `4 i7 {7 e& F) T
順便多謝J神版主評分。
- x( e2 m, B2 t: j' p, L公仔箱論壇
. m' C9 q- q& U, S4 awww3.tvboxnow.com
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。
% j8 k* o- f6 ^6 e, s. P$ E
4 b! M$ |: Y+ C# Z* _! iwww3.tvboxnow.com
tvb now,tvbnow,bttvb$ ^5 Q% o- Y) Q

4 @( u( C2 ^/ n3 M% N- Jtvb now,tvbnow,bttvb唔似地球人...$ O- k9 U* N$ ]' t
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
" F9 E2 B% G3 j/ W- S" _即係呢隻囉。
$ w) Y2 g4 ^5 j7 e+ F7 zwww3.tvboxnow.com
. |( O$ _- {5 y
" T5 p: G% U: t) O1 ^tvb now,tvbnow,bttvb唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ L/ M7 @+ O& v( W; m0 }0 X
我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
9 c6 w( l8 ~2 `: A4 o0 ~6 i0 P公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb- G& L9 y1 x- d$ A
6 h3 H) H8 x# t5 |! Kwww3.tvboxnow.com
* Z/ C% N- V' _0 @6 i公仔箱論壇幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
& e1 t% x# e4 B! g8 d" h& B. ~大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# L5 N" H1 A4 j9 G

9 C2 q" Z7 t4 r5 ~0 cwww3.tvboxnow.com係呢。
" q! S( D% S% S. I# `& c' NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。
www3.tvboxnow.com; \% D, F% V% ~- Z

5 I7 ]7 Y4 L& S公仔箱論壇細佬同大家按圖索驥吖。0 `* Z# T$ B8 g/ J) m& x5 M

: w  j3 S; X% y0 F( z5 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。

6 i4 b8 e5 A/ F( G% w% i9 v: _似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
- S& L3 [5 y% @4 }5 ^
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。
  ]. {$ q- n  x3 f6 z# V8 swww3.tvboxnow.com因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 公仔箱論壇! `$ o9 {; y' x2 Q$ {5 h7 V; t

4 m" A/ t% s* F  ?2 x/ F% r公仔箱論壇
0 S* U0 Y9 _! g( `$ S; Y8 {/ p+ z0 C8 h- {3 L1 K! I
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎tvb now,tvbnow,bttvb1 T- d! P3 A; q! i) t* V. B2 o
大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
) P2 c3 O9 f1 [; b9 H/ f
有啲真係「騎厘」到呢.....
- a# `% X- n4 M; e& A" f9 V. X
  h$ H7 m/ z8 L: \9 m' p( x/ e) J- B% n  fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今年個三位都唔知點形容。
- r/ w" ~* `3 u$ l  A寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「6 f. W; R5 H4 |: B) W3 A
tvb now,tvbnow,bttvb, w8 d7 ]/ S! x* x
眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。
. _3 f, i& }/ ?8 S, e( p( R! k0 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...tvb now,tvbnow,bttvb& y3 B- @, K" [) |
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, s6 `( x; t& ?1 I8 h
係呀,由第11集開始追都冇損失。