返回列表 回復 發帖
羊叔叔,为乜你都呢个样啊
條骨都無佐lu
好似话七月果D系烧比野鬼的
lhy92725 發表於 2018-8-13 10:19 AM
今朝聽到個亞毛話燒比無主孤魂嘅
外星貓E生
各位黃昏好
銀記都真系開佐幾耐下咯
順記梗系度啦,老字號,要保留嘅
老麥?老麥果度系恩寧路哦
大塘燒鵝有好幾間哦,你講邊間啊
lhy92725 發表於 2018-8-12 08:56 PM
在宝华路,多宝路长寿路夹住那段路,有间老麦。
在多宝路尾,以前是市二医院。依家变佐医科大学附三医院。
其中有29,90中学就消失佐。
立贤中学,前身36中?
文昌路间100中学又消失埋。 中山八路建34 中又唔见佐。

睇来返广州都唔识路啦
好彩间西关培正仲在到,不过门前木棉花树唔识到在唔在到嘞
山火同燒衣有乜關係啊
lhy92725 發表於 2018-8-12 08:57 PM
D烟有关系
你地又有人拜神咩
CC517 發表於 2018-8-12 10:04 PM
好少拜神烧香,得几间道观寺庙。 有求神都去晒教堂啦
大家巧
yxx01 發表於 2018-8-13 11:36 AM
羊叔叔 晚安!
各位黃昏好
底衫五粒鈕 發表於 2018-8-13 08:03 PM
姑姑 晚安!
今朝聽到個亞毛話燒比無主孤魂嘅
CC517 發表於 2018-8-13 04:32 PM
我都覺得系春秋二祭果D系親人嘅,七月果D系周圍閃嘅閑鬼
條骨都無佐lu
在宝华路,多宝路长寿路夹住那段路,有间老麦。
在多宝路尾,以前是市二医院。依家变佐医科大学附三医院。
其中有29,90中学就消失佐。
立贤中学,前身36中?
文昌路间100中学又消失埋。 中山八路建34 中又唔见 ...
大啦叭 發表於 2018-8-13 08:26 PM
果間系恆寶華庭商場裡面嘅老麥
多寶路尾果間依然系市二醫院,只不過改佐名遮(現在廣州大部分醫院都統一佐廣醫幾院幾院甘的名稱,仲有就系中山醫幾院幾院甘)
29中合併佐成為立賢中學(現在廣州都幾興將D細細規模嘅學校合併)
文昌路都仲有間中學的,具體名稱唔記得(現在有D學校同一個名,分佈附近唔同地段)
條骨都無佐lu
西關培正小學,中學都系名校啊,唔系該地段想入讀該學校,無返6-10萬人仔你無機會入去度
門口的樹依然在,好茂盛
條骨都無佐lu
大啦叭 發表於 2018-8-13 08:33 PM
甘多華人,無理由無佛教徒哦
條骨都無佐lu
大啦叭 發表於 2018-8-13 08:33 PM
正確
外星貓E生
香港寺廟都系占好大比例嘅
條骨都無佐lu
羊叔叔,为乜你都呢个样啊
lhy92725 發表於 2018-8-13 11:54 AM
星期一冇mood 啊 , 星期日跑五公里,脚痛