返回列表 回復 發帖
大生意啊
民宿生意啊
lhy92725 發表於 2018-11-7 12:32 PM
哗,果然大生意
羊叔叔未去吃午餐吗
lhy92725 發表於 2018-11-7 12:32 PM
食1点
小民宿加餐廳仔
開始係滿腔熱誠,依家就意興闌珊,得個做字!

為咗慳皮費,11月中到農曆新年前休業,好在係家庭式生意,休業唔使畀人工,唔係都幾難做!

台灣係個M型生態,得兩種模式可以生存,一係質素好好,一 ...
perfectman 發表於 2018-11-7 12:33 PM
地点在边度啊

慳到几多 ?

休业代表某收入喔

甘当然朝品质好好依个方向去啦,品质好几贵都有人肯比啊
台灣屏東恆春
都成幾萬台幣㗎
開業都唔代表有收入,同附近啲人吹水,話冬天鬼影都唔多隻,嗰嗰都走晒去溫泉旅館!
perfectman 發表於 2018-11-8 10:40 AM
休业甘去边度浦啊
餓你唔死,不過無發達咁囉
香港賺一個月嘅錢同呢度一年賺嘅錢差不多咁囉
perfectman 發表於 2018-11-8 09:06 PM
甘唔掂喔,屏東恆春都唔算系太热门噶景点
我嗰邊最多係海灘同三點式妹妹!
真係唔知啲台灣妹妹食咩大,個個都有C以上!
有時嚟食嘢,成對嘢放上檯!想點呀?我啲嘢擺喺邊?

不過台灣妹有個好處,就係唔怕你望!
有時同隔離啲人坐喺門口飲嘢,見佢地係明目 ...
perfectman 發表於 2018-11-9 11:51 AM
三點式妹妹系你留系台湾噶原因

香港噶个个都系A

甘台湾妹嘛好容易食
澳門無咩玩㗎
得知三樣嘢
賭,食,嫖!
賭我唔啱
嫖我又唔啱
係得食,去到咁遠?

真係港珠澳我都坐大巴啦,前世未揸過車咩!
perfectman 發表於 2018-11-9 11:56 AM
有大三巴啊
真系年年今日都死哦
lhy92725 發表於 2018-11-11 09:59 PM
淘宝全世界都涌入去,等一阵都行到,

大马航空噶网站直头HANG整日
呢个系唔想你地抢到便宜机票的伎俩
lhy92725 發表於 2018-11-12 10:16 AM
系噶电脑系统唔掂
唔係喎,老虎返到老家大把節目,我自己一條友咋!

老虎附近線眼眾多,啲妹妹同烹飪節目一樣,有得睇,無得食!

不過我聽附近啲人講,台妹真係好易食,約炮易過借火!

條友好攪笑,租套房住,台灣無線上網plan ...
perfectman 發表於 2018-11-12 12:17 PM
有得睇,無得食系人生一大悲剧啊
甘羊叔叔去台湾住返一头半个月掂啦
lhy92725 發表於 2018-11-12 03:34 PM
鹅冇完美侠甘玉树临风,唔掂
幾熟門路,仲唔系之前浦出來嘅經驗咩
lhy92725 發表於 2018-11-13 10:00 PM
一定系,除非唔系
新鮮料嚟,上個星期同老虎同佢啲朋友去過玩,真係幾精彩㗎,
之後仲睇住啲人比夜店啲職員用輪椅出門口就咁掉喺地下,男男女女都有,仲有車排住隊撿屍,睇住啲人落車抬啲女走!
之前聽就聽唔少,但係現場睇真係幾震 ...
perfectman 發表於 2018-11-13 10:11 PM
同老虎朋友去,你点玩得尽兴啊 ?

讲下香港噶来听听,同台湾有咩分别啊
做吓人肉佈景板啫,難得喺呢邊留咁耐,咪見吓老虎啲朋友囉,同埋畀錢埋單!

你講港女?唉.................
一言難盡,成日以為自己係公主,但係其實係蕃薯!

如果講香港玩,出名啲嘅咪蘭桂坊囉,不過係用嚟呃鬼 ...
perfectman 發表於 2018-11-14 10:34 PM
哗你又比台湾人见识到香港朋友好客噶一面

高鐘系香港人?大陆?越南妹?

你5D努力入私人会所见识啦
老细,做乜系要讲呢D浦点比羊叔叔
应该介绍下饮饮食食正经餐厅咪算咯
lhy92725 發表於 2018-11-15 10:25 AM
当然系讲浦点啦

正经餐厅鹅睇饮食男女就得啦