返回列表 回復 發帖
KK下午好
小遊戲獎金已發放
在48#714#

---請按此---
最新得分報導,第三期送億元金額今次一名朋友奪得億元金額,今次無分奪億元的朋友都可得加碼金額20萬元安慰獎請看#6/89#,第四期昨天15時10分已開始
小強兄是否開始煮午飯呀

問題小遊戲:

小雲帶了20元,到便利店買公仔麵,它的售價是20.5元5包,每包售4.3元,

但小雲不夠買5包公仔麵,小雲會怎樣做呢?
有四個答案選擇該四個答案內含
不同獎金$18,888、288,888、1,888,888、3,888,888

答案A:同店員說:我得20元,五亳子算了把,付20元離開了
答案A獎金是:18,888

答案B:同店員說:我得20元先付給你,五亳子代下次買東西時再補付給你,
答案B獎金是:1,888,888

答案C:同店員說:守候我拿夠錢再來買該東西及其它東西
答案C獎金是:3,888,888

答案D:同店員說其它請註明:_________________
答案D獎金是:288,888+300,000至600,000

發帖時注意格式,否則不會有獎金

發帖例:問題小遊戲選擇A後發帖,
註:如果選擇D答案的朋友宜註明合理,可得該獎金+特別獎金

(每人只可參加一次),歡迎參加 !

小遊戲名額不限,會在星期一正午12時正截止後就會發放獎金及公布金額
--------------------------------已截止----------------------------
其實都要睇仲個店員熟唔熟,熟嘅話選B,唔熟嘅話選C
tvbkk123 發表於 2013-10-19 02:42 PM
其實無話熟唔熟,你2選1選定一個,,是個問題,
J神周末好

luke168 發表於 2013-10-19 03:02 PM
輝仔你好,這圖片好美的風景呀,THX
選擇D要解釋,解釋不合理無特別獎金,OK,不是平得多,得2.5元,未唔買packing裝,未買散囉,
檸姐解釋合理,坐下等收特別獎金
問題小遊戲選擇D

20元比現金,餘下0.5元比八達通
nikon-d7000 發表於 2013-10-19 03:44 PM
得20元到便利店買東西,何有八達通付尾數呢,但答案有創意
我选D
我会同店员讲:有无D咩系买5包但只需要比20文嘅野
lhy92725 發表於 2013-10-19 05:10 PM
你都D,好多人選D,其實D金額不高,但特別獎金分二種,有高有低,該問題答案D,我是有標準答案的,但唔會公布,但合理及有創意會特別金額
因为我系吾买即食面嘅
lhy92725 發表於 2013-10-19 05:26 PM
只是個問題
伊伊妹好久無見,你好
問題小遊戲明天才派獎金,
今天好多嘢做,現在要去開會了,下16時見
J神應該今日攞假,等其他人做嗮啲嘢聽日至返工
lckiong 發表於 2013-10-21 02:04 PM
如果今日攞假,明天都做嗮D嘢,忙完D嘢才可收工或才可蛇,有文件及事情可叫人做,但有D重要文件及機密事情是不能假手於人,要自己跟進才是最好處理方法