返回列表 回復 發帖
佢啲電子嘢好兒戲
lckiong 發表於 2014-12-5 02:37 PM
以前係,依架唔會,時代進步,乜嘢都電子化,但係大馬人嘅心態大部分係Honda & Toyota,所以依兩個牌子嘅spec極低,價錢極貴都依然好多人買,但係依架好多人心態開始改變,所以馬路上開始出現好多唔同牌子嘅車,依部係其中一輛,如果真係咁唔好,真係會有咁多人買?Honda & Toyota就係睇中大馬人嘅心態,所以咁多年黎都唔去改變,依然用緊舊嘢,價錢依然咁高。elantra價錢同City一樣,但係spec贏到嗮。我依架都係揸hyundai,冇任何問題?點解我唔買Hyundai咧
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
最緊要係零件容易搵,$$$唔係問題。
我朋友Hilux一個零件$6000幾等咗8個月先有
lckiong 發表於 2014-12-5 03:03 PM
$$唔係问题就更易啦
以前靠入口,E+ 唔知點,應該會囤零件
lckiong 發表於 2014-12-5 03:05 PM
Elantra係大马组装,零件一定有大馬嘅elantra係Inokom嘅
一月結婚
chan200308 發表於 2014-12-5 03:47 PM
咁睇得起我緊係唔係啦
錯過了最好的部分
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:09 PM
其實我覺得那張圖蠻好笑的但是版主說踩界我就換了
3年是換新車最佳時機至少在北美
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:13 PM
在大馬不行,因為在大馬普通打工族供車就要用9年了
hyundai=現代汽車
韓國野
perfectman 發表於 2014-12-5 04:13 PM
有問題
你之前說稅務問題
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:14 PM
稅務是明年的問題
謝謝KK大大的獎賞
chenwenwu 發表於 2014-12-5 04:17 PM
多謝支持
Toyota不需要設計任何東西永遠都有人買...
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:17 PM
這個就是問題所在,它再不改變就會被很多車超越
日本車梗系多人買啦,話曬有名氣,又唔食油
lhy92725 發表於 2014-12-5 04:18 PM
除咗依兩樣,我就諗唔到乜嘢好。其他車配置高價錢平,日本車配置低價錢貴,省黎嘅錢都夠打幾年油啦,再加上今時今日,引擎技術唔再係乜嘢秘密,所以大家技術咁上下,舊算吃油,分別都唔係咁大。
我以為大家都18歲以上
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:19 PM
版主話事
9年後車價貶值和壞
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:21 PM
所以說
所以明年買車
Pedestrian_A 發表於 2014-12-5 04:22 PM
明年再算
9年???

三年就放棄啦
當你見到你部車已經係舊款,但係每個月都仲要供,好痛苦!
我有個朋友仲慘,新買咗部Note4,返屋企途中留咗喺小巴,用都未用過,仲要供一年,之後每次見到張月結單就眼冤! ...
perfectman 發表於 2014-12-5 04:22 PM
有乜辦法,大馬經濟嘅問題
大馬人冇HK人咁富貴
lckiong 發表於 2014-12-5 04:31 PM
支持
唔關富貴事,係需求問題!
好老實,如果唔係經常要去啲無雷公咁遠嘅地方同車工具落地盤,
我唔會選擇揸車,就算我日日搭的士,都一定平過同方便過養架車,
香港而家泊車幾痛苦呀。
啲商場停車場隨時排一個鐘。
又經 ...
perfectman 發表於 2014-12-5 04:42 PM
大馬咪係一樣,香港至少地鐵方便,大馬新一代分分鐘地鐵係乜嘢黎嘅都唔知全部被逼買車
KK兄傍晚好!
巧開來 發表於 2014-12-5 05:08 PM
來來兄晚上好
是呀,KK要換車嘛
lhy92725 發表於 2014-12-5 05:27 PM
貓貓贊助
KK兄這裡像很多話題似的!
巧開來 發表於 2014-12-5 05:30 PM
這樣才像吹水區
呢度比較保守
lhy92725 發表於 2014-12-5 05:42 PM
恭喜 貓貓 踩中 29777 金樓
lhy927252 秒前TVB 5000000 元
積分轉出
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
你米當佢講笑咯
lhy92725 發表於 2014-12-5 01:57 PM
恭喜 貓貓 踩中 29730 暗樓
lhy927252 秒前TVB 3000000 元
積分轉出
而家都12月啦,早啲講洗死咩!
perfectman 發表於 2014-12-5 02:33 PM
恭喜 完美俠 踩中 29734 暗樓
perfectman3 秒前TVB 3000000 元
積分轉出
一月結婚
chan200308 發表於 2014-12-5 03:47 PM
恭喜 老陳 踩中 29744 暗樓
chan2003082 秒前TVB 3000000 元
積分轉出
一月分手
chan200308 發表於 2014-12-5 03:54 PM
恭喜 老陳 踩中 29746 暗樓
chan2003082 秒前TVB 3000000 元
積分轉出
唔關富貴事,係需求問題!
好老實,如果唔係經常要去啲無雷公咁遠嘅地方同車工具落地盤,
我唔會選擇揸車,就算我日日搭的士,都一定平過同方便過養架車,
香港而家泊車幾痛苦呀。
啲商場停車場隨時排一個鐘。
又經 ...
perfectman 發表於 2014-12-5 04:42 PM
恭喜 完美俠 踩中 29765 暗樓
perfectman3 秒前TVB 3000000 元
積分轉出