返回列表 回復 發帖
但我like final嗰批人喎.. 因為我唔like林峯, 峯迷唔好嬲, 個人喜好而已!
同埋最好就係同韋小寶有啲關係喇... 因為我最近攞住部tablet睇緊金庸嘅鹿鼎記 睇咗一半喇!
本帖最後由 大文細佬 於 2014-2-13 01:33 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb; u9 a  j! K3 }, v. r% |. a: N% g
$ w# z* M* C4 h; _7 }
4 j1 |+ V$ D, X5 f/ o
2671073www3.tvboxnow.com% y% ^* o8 F% {/ q* B
而家版本批演員感覺FRESH啲新鮮感多啲,可能係劇组中有幾位始終都係新或半新面孔囉.
+ L/ u  M) g+ d+ [5 G其實林峯除咗靚仔之外我都唔知可以再講啲乜咯,另外我都係覺得林生個時裝樣順眼啲,係無得睇FALA少少可惜囉....... ...
$ c5 I) f6 ^+ T: ftvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-12 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; X) S' R+ D0 _& S1 r

) y  B' l# _3 }1 R& p/ D  p' wtvb now,tvbnow,bttvb林峯加工喎 不過加工後都幾靚仔!
小寶成日呻無拖拍咁慘,不如就將拍劇當拍拖,拍完一套劇就如經歷一段感情,聊勝於無囉。tvb now,tvbnow,bttvb; V/ p. ?+ p' U# G, n$ X& H
2675903tvb now,tvbnow,bttvb! }5 L: q$ p5 Y( f1 @- x2 S
leekwoklam 發表於 2014-2-18 04:39 PM
tvb now,tvbnow,bttvb; C+ O- V9 {9 F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ E7 K6 T3 ?- R4 X/ e) k! R
佢減咗肥一定靚過萬綺雯喇
講到小桃呢個角色, 因為暫時未有太多戲份, 仲未可以comment到
但我覺得佢地演得好好笑呀, 黃智賢好耐無演過咁忠咁好笑嘅角色喇! 四阿哥好野!.. 不過到最後佢應該會因為佢係皇帝有手段奸奸地又在所難免喇.. 好似鹿鼎記嘅康熙咁.. 最後都係皇帝性格嘛!
: C1 T  Z3 [" N( d4 z) E+ n
我非常欣賞黄智賢,佢有份嘅演出我都有特別留意,就算佢有段時間離開咗TVB,佢套「世紀之戰」(被譽為大時代2000版)在亞視播放時我都睇過,當然期時係捧秋官同劉青雲,但都感受到黃智賢落力異常把握難得機會演出。
+ y4 r. i, \, G0 T# ]" }www3.tvboxnow.com  ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ l+ f. d( j; V: J0 _  l2 N
leekwoklam 發表於 2014-2-21 11:42 AM
www3.tvboxnow.com. A) C0 C/ o: F0 Q. C% j1 ^: F; w
tvb now,tvbnow,bttvb6 I" H( c* K* I8 |# X
邊樹係焦點區呀? 我覺得佢個樣有少少似草蜢嘅蔡一傑
/ @0 M; h$ ], G( p5 s3 C' PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 _* r) R. _+ c

/ i) I1 m' `2 S' e公仔箱論壇 傻妹(唔好嬲我咁叫你),兩線電視劇(食為奴及守業者)討論區咪係隸屬於焦點區嘅其中兩版囉,你篇【高天寶vs韋小寶】而家都登咗喺焦點區啦,明白未呢?
* A9 h4 Y: l/ F! l0 b; j" Bwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇* E0 T; L5 Q7 |3 U8 r0 H. ^- j
我明喇!係咪佢哋兩個都有一對「大酒凹」呢? ...( o; d8 x8 j8 h" f' C5 h
leekwoklam 發表於 2014-2-22 01:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Q. Z5 ?: Z# `
: _5 G" p; f' n. L
唔該晒, 咁我响焦點區開個乜野帖講黃智賢四阿哥好呢?? 話佢有演技又靚仔?? 驚驚啲人會插呀
其實係咪因為蚊蚊拍劇休息時,食晒啲煙仔但又煙癮起無得食,所以打晒「呵欠」標晒眼水,啲人見佢眼紅紅誤會咗佢啫?
( i7 m+ `; @# o$ u1 w, a2678949
3 M) m' k. x6 B; s/ m5 r% Atvb now,tvbnow,bttvb/ R$ z# Z) f; k6 \( f

& a; i# `7 F2 E- c, F/ DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇9 f8 H  A# O- S; \( m+ q
leekwoklam 發表於 2014-2-22 02:03 PM
3 a% J8 [3 @" E! A/ a3 {8 Z- p1 a  T$ p: x3 h  T( D2 \/ d0 X
一定唔信萬綺雯會不滿食為奴要飛紙拍到喊喇.. 佢e+仲要靠祖藍老表班底呢水起飛提高知名度架嘛! 不過又可以咁講, 佢可以借呢個news來宣傳佢自己嘅!
萬綺雯 不滿拍《食為奴》,揾鬼信! I think she should have good EQ already after so many years, unless her adaptation is as good as her acting skilltvb now,tvbnow,bttvb1 c: W* ^$ \8 K0 m- U
that would be too bad  h: u3 D) q5 k* O, |4 F% T: v4 }
shouting669 發表於 2014-2-24 03:41 AM
& U; m5 N: |5 v0 e- Q- STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ Y- ]( T2 X. F5 d% R; o咪係!
唔怕水滿就得
3 Q+ N4 k7 F2 m" C* Irrliew 發表於 2014-2-23 09:33 PM
7 K1 g* L& c: K# ~www3.tvboxnow.com
4 p8 R; x# u9 k' W0 p% qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。rrliew VIP喎, 唔講得笑, 响呢個公仔箱經驗多到我有排都未夠班呀. leekwoklam就比我好好多, 經驗起碼多過我.
* [" _3 X( F" ~, L. l7 f0 ]3 H4 p  Z7 x# J( C+ v' B) `8 q; b- o
話時話吖, LastWinner幅相咁似我响香港一個朋友嘅??
$ K+ Z: `0 M' u& O! t) uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 H. V" V, k9 h5 w- |! [2 o$ ttvb now,tvbnow,bttvb哦....我只係建議你啫。有靈感咪發囉,無靈感睇吓人哋好了。
# {) H; U' S* `9 i喂,你做完功課未架?留番啲時間溫習同休息啊,我講嗰啲野你唔駛一定回應架,要兼顧學業呀知無? ...
' S" j# C. x. K, B9 D3 o' ~公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-2-23 03:21 PM
$ O5 V/ q/ A+ ]) m0 e& DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' @/ _3 \+ h+ S8 E2 Q
幾時都係讀書最得閒架喇.. 除非就來考試啫
" U% G5 k5 V2 K. zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。開頭幾集佢都無FOCUS,但係講真D戲真係需要進步下,唱歌仲好啦tvb now,tvbnow,bttvb  l% N! a7 ]) `$ _; u9 x& R
tvb now,tvbnow,bttvb/ k# e0 V) s) G
話時話,多謝你派的分,謝謝
# `' _9 r! H; o/ {' kwww3.tvboxnow.com小明家 發表於 2014-2-25 12:37 PM
: l6 k9 _- g/ ?7 ^$ ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" \3 S& T! L1 X3 ^2 }! a: Q# y
睇睇下, 佢啲演技真係有待改善, 不過新人係咁架喇. 話時話, 我覺食為奴, 佢唱得好過祖藍喎.. 可能個key要tone到啱女仔唱, 所以祖男要唱到大叫咁, 好似cover咗啲音樂咁.
2打6 vip
6 E6 Z. e6 C8 x( I$ K4 b1 e6 zrrliew 發表於 2014-2-25 08:48 PM
公仔箱論壇  W0 u- O" A6 {! l" {

: L+ w7 P$ f+ S* w9 T$ uwww3.tvboxnow.com2打6.. 咁我咪新仔不如囉!
如果只係睇你幅核凸菜相, 只係笑隻腳板, 但睇完你加上去啲字先至絕, 咁都比你諗到!