返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!tvb now,tvbnow,bttvb7 n& Y* L; l% N5 F) I4 W7 j
tvb now,tvbnow,bttvb; ]1 `# J% y- ~, l
講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!.. 0 S* L  ~2 G/ p5 e) [
呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
! Q, Q5 ?0 Y7 T! X金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
9 i; }  J7 ]5 D% Q
! W- M( N) z' w, R公仔箱論壇金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
tvb now,tvbnow,bttvb* O. y# g; A, w- e1 ?7 ?/ q8 B
9 R% d. Y' x$ j8 i( Q0 n- Mtvb now,tvbnow,bttvb啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?
, q5 t5 p5 g3 S  d. B1 b% D TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 V) w, T7 U- p' M3 A+ ]! {7 i
過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉".公仔箱論壇  e9 o: H1 F' o+ b8 y/ }

0 |0 B$ g: B9 p; ]; S# j不過《使徒行者》 ...tvb now,tvbnow,bttvb2 Q7 y* w' c; F
leekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
公仔箱論壇. P4 I6 c! n6 j
. B# k' C9 Q& n& q
如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢??
  B% X" T  q, g- @公仔箱論壇佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
6 x- c5 s1 ]) A3 u- ~( m
公仔箱論壇& ?% w0 l: D. X+ A3 D1 V7 q- s
開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...
- _1 ]' e6 A/ p- l& c9 c# otvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
www3.tvboxnow.com: q' D" w' X0 v1 U0 C2 c
2 `$ Y1 [( G9 P
琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀...
* h8 a$ J$ w  P+ ^& g; M; \7 E0 A# B7 v. C/ U+ ^3 ?
你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?" www3.tvboxnow.com8 R' m$ e: Y7 b, E
故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam
. e: w3 d! a, Q: Vwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& S* ]5 ]5 J" A. b
死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
; @- ^7 X" q1 I) N$ t  c8 `( D! ]金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
/ Q! _6 M% d0 y& @% X- m( E- u0 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb2 n+ U) E! K+ ]
睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
tvb now,tvbnow,bttvb+ b8 W3 Y% c+ ~
www3.tvboxnow.com3 G3 F" B/ y4 ^0 ~
咁你回帖時都好有心機啫,係咪?/ t2 C% f  e9 n5 A

' l, _/ u' M# Q9 ?* f6 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。公仔箱論壇: h) t. r+ Y6 W6 C! P6 f- y
www3.tvboxnow.com& s/ d# v- L6 o- ~, b9 b! h/ E3 A- Y( }
& |/ n4 U5 ]2 z4 M5 ?0 q
1 h" x5 w1 r$ q6 |tvb now,tvbnow,bttvb化骨龍講 ...tvb now,tvbnow,bttvb  a1 @! m% F) B6 E. C; N
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
( E0 p/ [! w) U: ]www3.tvboxnow.com& b  {, l2 V( E4 ~; D% x
sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
/ c! g! A: p2 A" V% A講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!8 C$ E7 \2 N9 X
mnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
! h1 j* s& d; _- M! u8 T
# R8 x: X4 A' i& d以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
0 a/ K% U: q9 T5 d5 A9 U+ cwww3.tvboxnow.com細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。
( Z4 H) Z4 w- i1 @5 u, Zwww3.tvboxnow.com不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ..., ]  s  f; ]0 r- c% U' G( \
leekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
7 @; Z$ a& u- T, _8 K: U0 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& L5 {. V2 {9 u
套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 r+ q, b  c5 T7 h4 s
3 m+ e; y2 d$ Q; d! x' P# M  rwww3.tvboxnow.com咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。& l# W! ^  e4 |+ f
不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。
7 J+ J4 E# [. a+ l+ ^" B/ n/ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Q: l! o+ O3 z7 N9 s6 D
leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
' B7 T) k5 k2 f2 f# E& S: {
: U4 c' L+ ]1 ~. t' i4 T公仔箱論壇峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
7 {5 y" U' f  ]; S2 F5 D公仔箱論壇2925854
; P3 l( `* g1 u# m1 t  w6 N1 ptvb now,tvbnow,bttvb係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。
* c# f' k. z6 k6 M* f. ~  d' m% i+ Dtvb now,tvbnow,bttvb唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。
0 ^5 w5 K3 b$ Z, _5 k0 ~www3.tvboxnow.com
' r6 B% U4 R9 ?! d) q9 b# }tvb now,tvbnow,bttvb
( _; Y9 A* d0 N. t3 p+ lwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
8 O  v& j2 M8 m! m

; M* B: E1 @9 V( n7 r1 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
www3.tvboxnow.com) C6 N" z2 c' v. J
細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。
5 p0 I5 Q7 l: Q* z8 t6 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?
0 f' U) B: x+ ]7 H' PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...
: Y6 F/ E$ Z. ~! I5 v" z. {www3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
& C& l0 Z7 J8 [+ |/ Q+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' k5 v+ K- T* T- X) m0 u  N9 l. u
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .
" d4 c7 b3 f( r* H* owww3.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t+ h6 Q" L, q9 t

0 D. I1 R% _- [# x; g佢靚仔過laughing
3 e7 D# ^' c. g- l/ ]0 }1 D+ g! l* p7 F( P# K
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!