返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關, T. [, k( }- S' N
一見TVB出品先知唔關事. M/ M& n  v0 k( E4 {
睇左幾集都幾好
$ L* |, _4 s" ]) ~3 m" @www3.tvboxnow.combgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* U- {* Z3 s# q$ v  e
tvb now,tvbnow,bttvb/ J0 \0 ]( N: R1 {% c$ E  O! U! B2 x
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
1 e5 m# Y; c6 \8 BPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
6 F# Q* W2 e4 m7 |8 N, t1 b$ g- Wtvb now,tvbnow,bttvb
2 }' o1 O, s8 e  q$ Q公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
5 q7 m; q0 b7 x0 Ktvb now,tvbnow,bttvb如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果www3.tvboxnow.com( j% r" m, j. c1 `# t# S

& k/ t7 W3 G+ m/ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色
" p; Y3 l: s- ]! j5 G; A3 {www3.tvboxnow.com三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
5 x, ^8 }# B. I! H. V1 Zwww3.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
* q" ~; x/ n" [' t) G7 b: u& }

6 D0 b6 }% w2 Xwww3.tvboxnow.com好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集, p+ N8 e% S5 p; t% R
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪$ [! A$ }' R0 W$ ?8 a9 e
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
- d+ u- b8 ^: p3 H. rPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
www3.tvboxnow.com$ p: v7 E4 c+ H$ ]

. h5 ~1 Q% S1 X( W+ r) ]' ]+ @% Z公仔箱論壇係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: w0 n  |' @$ z8 T) L( H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Q, o4 _* |2 Z1 w0 t$ g  c, X
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集+ y: ~0 E3 f6 s/ _9 S
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 www3.tvboxnow.com; |$ U4 W8 t: A: G. t, y
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...www3.tvboxnow.com8 f% d- l$ W/ F9 O% N
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
- y/ l) _! M& b- Y! ~8 R+ u1 c
tvb now,tvbnow,bttvb7 a6 b$ x3 }6 T7 c; b8 u
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
# l+ L9 H  Q0 L& S) \2 U2945865TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 n" I" E( u0 x% P
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...公仔箱論壇+ T! Y7 H3 a: p- s2 Y' l
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
" I: I& y; [# A# g3 M) j7 O" lwww3.tvboxnow.com我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...公仔箱論壇3 n2 F8 i$ d; q2 {
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
9 e/ l2 p7 Z% L! w  gtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Q- T  E8 P# @6 ?" N
嘩.. 你揾到佢咁多資料
tvb now,tvbnow,bttvb4 k+ |% w# Z8 B* |$ }

: \9 P5 L, j/ m8 K! G5 T公仔箱論壇我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾www3.tvboxnow.com0 M' O, @, q& D1 M
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...www3.tvboxnow.com- ~* _7 J& r5 g$ m& N
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
& F, v2 q" s, D7 S; D' u0 r
- e  V. Q  x1 s# B) a+ i. R公仔箱論壇第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集1 X. H% U1 Z% J% j* D+ ~
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
5 J3 r/ j& w; k1 z# S- P0 H; k8 Otvb now,tvbnow,bttvb( K7 F" d7 I0 ~
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... www3.tvboxnow.com4 \% [7 c5 ?& K/ p8 S/ |5 r
公仔箱論壇- W2 k" i' I5 V1 s9 x8 U
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
/ _/ e7 X4 Z- N4 c! {. nPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
9 W$ O; R: T6 p& b9 l# `& q  eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com3 a6 ~5 W9 y5 K5 Z4 o
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇" H: Q- R9 \) ~; g

; A4 y$ e8 d6 q: n) X2 y# A% `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb5 v0 e8 i# l0 V6 Z) L" I
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
www3.tvboxnow.com7 ^' y1 u3 B9 z/ W
3 R3 _+ J2 n/ l% H
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
, b" k/ R5 I/ k+ xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇& |7 F: S$ X0 c$ `7 h6 }
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% ?/ F; E: c6 K4 m- A
www3.tvboxnow.com/ ]4 q! T% v3 k, y
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' d: C" c$ U8 H0 D8 c& b

9 g! N. M/ d' v" G; W, y- M! }公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb2 B9 r; L* \" e5 t
公仔箱論壇# H, \% ], k* ^, ~
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb6 V" o2 `. w; _  E
8 z: u7 j4 T" W
《再戰明天 ...tvb now,tvbnow,bttvb, h& Y; d5 k0 K3 O3 w
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
公仔箱論壇- q/ t: N% S% `4 q5 g8 M

+ L7 v+ {5 `) v  D4 H原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添