返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關公仔箱論壇7 t! F0 m) M/ ]- U% g+ E
一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇, L! t% V- _6 W
睇左幾集都幾好公仔箱論壇  c( y% x/ v4 J' Z/ F
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 t6 h' A, _2 R" [2 V' H% S

$ A. w  \; C3 v. j! |9 }0 Z公仔箱論壇播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
' }) G# f0 F8 W) U$ `) dwww3.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
$ c" I0 y0 t1 a5 t" P7 ]tvb now,tvbnow,bttvb+ l1 J& t# J- U5 Y8 w: c* N
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
! E, a$ ]2 b/ eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
* q8 S9 s# O, a5 x  X, q  Cwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ?/ O$ f' t9 E- F9 l- d
當然, 此劇演員也發揮出色 * Q2 H# F7 s8 [; `# d
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
$ p2 w4 e& E6 g7 \2 _5 m: {; ewww3.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
) e! }; V' J$ s; b  h9 a* Ktvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' l( B! U' w' ]. j3 u+ D& d& o; q
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, O- N: `1 e/ u" A1 q6 S
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
8 a- p, o. m  z0 }$ C+ G爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb- D" @- ~- w& o
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
# m0 Q$ p( Y- f) I8 x! R( z, w6 ^2 G
5 L; q4 J& K; z% l, y' r# }- b8 V公仔箱論壇係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!1 f" b; `! k/ q( \; z
4 r" X+ L) X; D7 f
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集公仔箱論壇; M. N- {3 v" V; s! z0 U
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 6 @. h$ k5 M3 x+ L" i" a, @
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
0 t4 ^2 a# X' w: x) ]! PPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
5 f/ I7 m2 y4 W9 L5 S; Z+ T

" |; b- {; e, h+ }, i% Z7 Ywww3.tvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...公仔箱論壇, U0 H& _. {' I. K9 h& P" }0 A
9 b; P: |6 w4 F7 k" \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
6 C4 C4 T% i+ K6 [' C公仔箱論壇我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇% k# B& B& w6 A3 j, d
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
" [- W% _9 D- U& Vleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
www3.tvboxnow.com4 ~6 g, Z, b1 m, e

6 }  F! W9 H  g+ i3 ptvb now,tvbnow,bttvb嘩.. 你揾到佢咁多資料
9 M$ q$ U5 N( P0 h2 w+ o% @2 atvb now,tvbnow,bttvb4 z' i: L; a& P) [0 s
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾tvb now,tvbnow,bttvb/ |7 `  m: {  c; G1 T
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
8 k: A; Q0 c# c) I公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
9 [* x1 m) b  m0 e+ y& k
( A& L4 ?% c3 R/ o# `* h0 {' Qwww3.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
3 R7 V1 v' }9 p, utvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
2 D: }1 y8 X9 e# }1 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. F: f2 X/ a+ \, Y4 u5 u. ]tvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
7 @( x$ l8 ^4 O7 o8 A
  q* v! E; i+ Y9 f% X1 t9 o公仔箱論壇五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
5 W" o, ?$ y3 D' Xtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
; q' v9 f1 G; Ewww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb' `. y% v4 g4 B9 P, P8 K- L" ^1 [
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  $ i) m$ y9 ?8 j% m1 |; s- k& ^! G
tvb now,tvbnow,bttvb1 H2 y4 R1 q# n* ]* D! y$ u
20集後不知所謂!!! $ @3 `2 B7 k3 B% I  X2 E3 C
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
www3.tvboxnow.com, |( |9 R0 [1 L' N* G0 C( H8 d4 w

* P0 E" o. L' z公仔箱論壇差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
0 I$ S9 |0 ]" \9 b: B公仔箱論壇
. v4 A( B% m- D! NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
% F* ~# T# D7 t公仔箱論壇
1 K; ?& Z) U3 U* ~% E7 L& t' T公仔箱論壇其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
' o4 Y, R9 E! ]+ n- ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ W4 d4 u, t' v- ~/ o9 n" N: x1 m$ Y; _
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。www3.tvboxnow.com  a* r: m$ ^* O

" x: e8 R  o) I& {/ t% J' u其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
- o# e6 V, P: C6 x3 q! F1 f3 M
3 `; H; t/ v* Z  e+ M0 R* @* k公仔箱論壇《再戰明天 ...
( E7 E% j# |7 Yleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
- Z* D2 e% A2 u0 [/ G  A+ w8 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- F, Z* g# j  M! X# I
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添