返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! G7 E5 A. F* g" G8 m+ j6 Q- h) B
一見TVB出品先知唔關事
9 i, o" s& P' g3 F& e/ ~$ L2 Vtvb now,tvbnow,bttvb睇左幾集都幾好
- }3 K; a. l7 ^tvb now,tvbnow,bttvbbgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
5 m* l+ h) d# }* x# s- E( g

0 a5 ~& ^- H) S0 J/ V: D& D公仔箱論壇播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
# z* L  d4 M" P% z0 H! K公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
' l! |( @7 y! l: Q" ctvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb  B' x( k' a' {0 Q2 j9 i( z9 {1 o
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒公仔箱論壇, W9 A7 d) J& L) s
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
" Z( X) I1 w% @2 d1 B
& a7 N' y+ |+ w0 r: P  rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色
9 Q0 u# u4 k; j: `, C  W三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
) q% Z  a7 c  B1 `% N! ltycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
+ v( E5 A6 J) E, fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  k- l' b3 J1 C, A
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
2 K% V- H' \9 L3 A. q! h公仔箱論壇Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪公仔箱論壇( l* L5 e& r# D* O6 F% X
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 www3.tvboxnow.com" Q8 p, d& e3 f5 z4 o3 E
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
/ w8 N: _, h. ?. w/ D+ z2 ?
tvb now,tvbnow,bttvb; e0 ?  \$ z* D1 ]3 h3 A+ u" f
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
! u6 {& m* H" Lwww3.tvboxnow.com
( T* q4 ^3 U! K* n, w9 qtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Y/ G+ D0 [) s
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
, H5 e, k' \- d0 c$ C5 v$ b他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...  @- N  @7 V5 _( N5 W: v4 N
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
. J2 \2 X0 a# p! }+ @. x* V/ O: v* hwww3.tvboxnow.com
% r: R6 x$ x8 uwww3.tvboxnow.com我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...0 C* `* P! X8 F! M' x; q
2945865www3.tvboxnow.com6 x# m* n% w9 F; ?7 O! j
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...  o( B8 }; Z' y+ S: R5 w
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇+ l5 T& P% K! ]
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
+ d; l. ^3 R. \8 u' xleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 O$ n! @; Z. w3 I

7 D5 H: H/ b* M! o- O- g) Utvb now,tvbnow,bttvb嘩.. 你揾到佢咁多資料
$ _/ A8 B# c  m/ t+ ?6 x; otvb now,tvbnow,bttvb
* P. o8 y; q5 z2 c1 g8 L/ \我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* @. f  A' w2 `) f( q! ]
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
6 B1 [! I  }8 ]! h5 u& @2 v8 g9 q5 U* O公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
! A6 N4 Y4 x: g# k4 t& {8 V. utvb now,tvbnow,bttvb7 x4 n6 v& ]5 Z( p
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
+ x4 B& F( [+ c3 V) G8 Cwww3.tvboxnow.com歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
; U4 K  X$ n7 z1 B% O+ n# Z) d  L! c; T- R2 {' @" [& |8 [
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
% d2 ^& b* E2 }# q8 Cwww3.tvboxnow.com公仔箱論壇! Y+ e: r# C. D. r1 K: d8 y4 w) A4 ^& v
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
' m+ @; i+ u3 s9 E4 htvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
公仔箱論壇% v5 u% P' R! p* k

. j9 |: o, B0 jtvb now,tvbnow,bttvb可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  www3.tvboxnow.com+ l  x4 H/ a) ?. ~, o

! z: I  }  J( q" C' J0 x& twww3.tvboxnow.com20集後不知所謂!!!
0 ?, {" |0 ?- a+ k4 g) P" Lwww3.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
www3.tvboxnow.com4 b" l5 e* m" J2 I  E

& t  B+ g, |2 q& G6 O公仔箱論壇差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' a& ?2 q9 l/ S0 \+ [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 q7 ]( w6 x8 Q! ?. e
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
# n/ h4 f! C% T3 s' I公仔箱論壇
1 x/ ]+ \% e! w& k+ X其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
) U  R4 |9 n$ R$ C% o, X. O% \7 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# F) G9 r+ n+ {有你哋各位,回帖區先有咁多話題。8 k7 a3 M/ G: T) k2 x. ?

- S- ]9 V6 \' q7 K7 l其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; v  M- T- S" n1 }1 H. S+ G

1 s: m/ t- y$ z  x: X' X: T《再戰明天 ...
3 d3 ~2 Z% i7 ~www3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
1 ?9 s9 Q  t! o; d( [7 Lwww3.tvboxnow.com
- x% u3 Z$ R, G9 Y  D, k1 _- q公仔箱論壇原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添