返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關. V- M/ j% @3 i5 C, C3 a
一見TVB出品先知唔關事
- u+ B: t, {; Uwww3.tvboxnow.com睇左幾集都幾好www3.tvboxnow.com/ G. X5 U+ I( K2 g1 @# z% V: P
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( U5 Z9 c4 q4 A% O* P/ S& Y
7 K0 _9 D$ z6 y
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
1 s& c- T5 y! d2 HPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) n1 a' c6 S6 p( X) E& j7 Q

! U5 v6 s- P2 o公仔箱論壇高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
0 v$ _2 Y9 O( J: s# }, N如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ @  m8 r  D. z- u
www3.tvboxnow.com  l. k% s9 V/ i! }. [
當然, 此劇演員也發揮出色
6 D6 P- N! m* I$ z5 Atvb now,tvbnow,bttvb三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb& Z) D; q$ x( ?5 c/ V# U
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
. \9 ^3 ^0 l7 ^0 S3 d  Y$ a% E3 {tvb now,tvbnow,bttvb
7 a+ W$ a- z: S. Q8 o4 Q& Bwww3.tvboxnow.com好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集2 n) N7 _4 B$ ]$ M9 S
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
4 G. E/ _7 D$ t" ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb) P$ c- ?; B9 `
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
/ a; S1 J& c4 Q: awww3.tvboxnow.com0 e! Y, Y" q- _- @
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
0 L& e! A" B0 D' mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 c3 v6 q6 J: G, \/ ?
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
  B1 c2 E1 t: l% P% {. ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 , \+ P$ k5 [, A+ Q2 x7 j
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...6 u4 |8 {* e7 A5 ?! X! Y) ]9 T
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
: R# ], I! q3 |8 s0 _www3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb. r0 R, L. X1 t& _; }
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
/ b2 M* h- W/ u' K29458654 e. P' g% W- J6 [7 \# @
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
+ M7 f4 w  ]. l" C$ C. A公仔箱論壇我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...www3.tvboxnow.com6 K" C! X, n! H1 I  [5 M  h
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
" f0 p* p/ C/ \" l+ \公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
+ f' d8 \8 q) X! i2 F+ ^tvb now,tvbnow,bttvb
4 S! ~+ N% o  x, Awww3.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
# V+ M( ]6 m6 Cwww3.tvboxnow.com. V4 n# @4 q6 J) k8 v
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾+ F( A: v5 e7 {' W2 Q9 D
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...www3.tvboxnow.com9 S  C0 o, g  t
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
, ~. S; \! S/ T0 c; l* qtvb now,tvbnow,bttvb
5 `, T& b' Z4 @. Ewww3.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集! b9 f: C5 \- H
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb0 \# x8 U  |# a! T2 v
www3.tvboxnow.com4 r' h: O8 J" k/ ~6 w, F
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... & i2 W6 \) K& g3 H3 _

+ |0 U1 B( v3 ?1 g% d6 q9 s8 zwww3.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. k0 n% b  r- @# K$ w- M0 @7 t6 O
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
8 \- [, N4 Z9 J3 s3 b  sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 |& P# n( @! h7 S
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  tvb now,tvbnow,bttvb+ `" Z8 f  v; M8 S9 t& l6 D
公仔箱論壇/ }! f$ U. E! E: m  E; B* S# I# U
20集後不知所謂!!!
- M8 O  T8 E; f5 y6 a* Z公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
8 t1 s* o7 m! X5 u, TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 p) f9 ?4 V$ ]2 ~7 P# N% F
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
# S2 M0 [; y7 m% ?* ^0 i. L公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 J9 I! c- }5 P: D" L
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
  |5 L: \2 M  H# H; q, kwww3.tvboxnow.com
2 N/ \" p9 U  U其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。6 @' k; Z' T, ~

7 S8 j. ?$ w. l2 O0 w公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb4 G* _0 {1 @' z! Q
, J. z: \: A8 L* k! F
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...公仔箱論壇' Q- Q! c4 I5 ~" j) L! j! t5 `

" A5 \  Q; F2 P- F' bwww3.tvboxnow.com《再戰明天 ...
( B$ {! R  p. ^/ Z: w+ }公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
& ~7 ?' {( X5 c0 F3 V; ?  Ytvb now,tvbnow,bttvb5 m: P- |1 p- z" K# s
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添