返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
/ b% I! _$ E. J. M7 @4 q. PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一見TVB出品先知唔關事
3 G( y2 w% a2 j9 I2 ?/ s9 b. j9 Ywww3.tvboxnow.com睇左幾集都幾好tvb now,tvbnow,bttvb0 H& o0 U; w$ a/ }7 }& W
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
( [' g2 D" l6 N! B! }+ R% x$ M公仔箱論壇( C1 \! K/ i* x. L1 `
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
" C0 g% Z- D. S+ B- H( lPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" A& @: i; z$ _2 J: U& X* h

" i  ]' F7 C  }- l' W7 k+ m高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb6 A3 n' ^+ t  Y
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果# z: T, N1 Q7 W+ G7 c* \* E

, ]6 D  H/ A2 X# b! S# Jtvb now,tvbnow,bttvb當然, 此劇演員也發揮出色
( Z! i& v# I, f3 ~三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 p; e7 m+ n, E  ^5 A+ L
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
www3.tvboxnow.com- @! o: r/ r/ }- |: F; q' [
. m/ G& }3 X4 g5 @* P0 Z( d0 m
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集www3.tvboxnow.com6 |# D, i% d) A8 y3 |2 S
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪公仔箱論壇( f# E5 ]! r2 B# E( T8 y/ c$ r% l
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇7 Z2 l9 \  D4 M% M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
7 V/ W  c  |8 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇! M& x# v+ r7 W& }1 r
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
( {% m3 w4 @6 \5 V. ywww3.tvboxnow.com4 @! \; ]- w; v
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 _  q' N. E# B" v
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
/ ?6 s( J& q. C" P1 z% A. {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...3 l9 |, c: W7 k* M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
公仔箱論壇& O! @" n; F/ t5 y  d
2 k5 k% F2 ~# o2 Q
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
4 f  ~6 K4 r% c( f2945865www3.tvboxnow.com) N! z) N- p$ h1 p( Y
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺..., {' t: n. ], [
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)..." Y5 @& I0 v9 ?2 X
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...  B( J( J4 a$ N* ?
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
公仔箱論壇$ Y" h! k5 Q2 N3 a& s

# j& `8 |# d' A, ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩.. 你揾到佢咁多資料
, p; e$ J/ D9 o. ~) S0 z3 N( Y

) m3 O7 A2 p  }. z7 U我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾www3.tvboxnow.com# C. g# y8 ]7 L8 }9 i" a
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
! l4 K% G& D" F5 H# [$ ^. S# ~- ktycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
: N6 g  X  f; x. W% w5 M7 Uwww3.tvboxnow.com, J5 k# p7 ]0 M+ V/ }! O* [% j
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集1 ]! ^9 s) B* T  B3 E" G0 Y
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb1 D9 v+ t# B( G) Q, M: ]

3 C2 M* c4 a, \* `0 j1 ?' h* F爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
  u* J& s: f: `, ^; z, D7 @: m& r公仔箱論壇
! F# `1 j2 c, ]- i3 X7 X/ P五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...www3.tvboxnow.com" `! k1 @, b- g; R, D, r
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
1 ~" `. Y$ G1 L1 r- O4 J$ n6 t公仔箱論壇
0 W' S8 b+ g2 W公仔箱論壇可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
+ C; E5 \: C+ F! ^4 f5 }3 B
# C' s. o0 }7 e$ J; I' B8 ]7 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集後不知所謂!!!
3 H7 d8 m" ?! w4 j- TPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 g8 h2 F; g: N+ w
tvb now,tvbnow,bttvb. p$ d0 H# P- S% _- k& X3 H% o" }
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
tvb now,tvbnow,bttvb& j! H7 u0 {- _

& A8 A. j! z: X本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* l! E7 j9 [. h, y* Z2 g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?; p( s0 Z% B9 |9 B8 R" S
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。公仔箱論壇) Y( v# @  s7 V

) t( N/ B+ c2 }$ E8 gwww3.tvboxnow.com有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb6 X5 z3 s- \) _; Q7 \' ?% K0 l3 }

# y9 g, |( o- Y% N3 I公仔箱論壇其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb1 u  V3 y" _- @/ E& f

7 D2 u; x* n* Ctvb now,tvbnow,bttvb《再戰明天 ...
! O7 N. D; n& {* Aleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
3 g5 f+ V7 y5 p
. G! e0 ^- g& ^* W: ~& M9 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添