返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關9 V" m5 a0 Z; P8 i6 K' u+ a
一見TVB出品先知唔關事TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 T! Q# {4 n1 T
睇左幾集都幾好
7 b2 D: X( o0 s& B1 ~: ?2 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 T7 _) B3 Z8 K$ J
( {6 t6 F* d* m- B, P$ Q
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
/ a% r, }) E3 v* M7 z+ hPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
' j# y  Z) _4 l1 J/ D
' N5 W8 T) j$ q( R: z* CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb7 Y4 a# p7 Y% x6 H8 f/ ?9 U
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
5 }. E1 Y3 p) t; D3 ], X4 ?% wwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com7 g( z4 K4 C5 s" l2 Y  g
當然, 此劇演員也發揮出色 8 I6 p" U- d+ U! z
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...; l" m' E' v" j0 u/ u
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
7 E0 V# g3 z) O; B: M/ l' X* R公仔箱論壇- N+ z! p; a0 R1 O* f/ o" E( f
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集tvb now,tvbnow,bttvb- P4 `. Q& Q  S
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪8 E3 @8 P5 ~$ w
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 # D- G3 \# F$ Q; [! c1 M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
$ P1 @1 }4 A1 Y% b6 F$ O0 J公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: [- f# u4 h5 F1 G/ p  j
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!公仔箱論壇( t" ~. G' {) q4 V  o1 p7 e. h

0 w, s8 D+ ^9 ]! N! M/ n! k4 _" Itvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
9 E8 m1 y- \2 i7 m8 Lwww3.tvboxnow.comKobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ g1 z8 @" \" P! B6 X# a2 D
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
( D9 q& m+ O2 W' @8 ]9 W% _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
5 _& Q+ Z4 X& Z) Bwww3.tvboxnow.com
# }$ s* N! a! _6 O, Z我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
5 b/ G3 L3 ~9 F" G29458653 A( F" t% W( ~- Y* \. W; l3 u
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
) m! P6 M6 v: s2 v8 {我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
0 t% K0 e2 T2 G7 Z8 b* O公仔箱論壇我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 Y2 P. O( H& R  T7 u
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
: s6 t9 X& @' ]3 ]# A& x! \
- D* _! l8 W4 r% `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩.. 你揾到佢咁多資料
. M5 a# W+ e9 l7 e' j; G! ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 l; F) h* \% l! P; \5 ?我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
0 D* F8 d+ G; N9 Q, H7 ^kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...: Z& P) `6 M) `  a
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
www3.tvboxnow.com* o6 j6 _& ?0 }
. k& T( g* ?, v
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( S& n8 E  n6 d) W8 b9 B7 \
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
' X$ s& r7 ]' Q2 E: }tvb now,tvbnow,bttvb
+ O4 R' S& C* wwww3.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
  K/ e. q+ \6 j, i, R+ kwww3.tvboxnow.com
3 O& x8 S) d7 D/ C8 M4 Rtvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...: q- E6 f/ c: }3 x
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
4 r. ]8 `/ q- n8 E; d6 ^公仔箱論壇+ D' U6 Q) L+ {" f$ R- Y) }
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
8 e  z% j: w. I% x  X4 b* U  u6 x0 R, h/ H% Y, z$ G6 P4 M
20集後不知所謂!!!
: i( |% @: K! q5 a% u# {  n公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- H; N4 \* B3 E4 K7 L3 A
公仔箱論壇; m7 ]  U( f5 K: G  _' h
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R# _! ~  k; X* l- z$ }; k

6 c9 }. ~+ X, ?/ J4 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。tvb now,tvbnow,bttvb7 }; s1 |. R, W2 Q6 Z- p: p1 f* C
+ A" [9 m! t, y1 L4 e5 {
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
0 f) e6 n. {2 K3 j6 ]' e
1 T+ c3 W( _+ o  u+ q公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。& I& x- v, @, {# N& K( g
公仔箱論壇! V8 Y; o8 f6 Q% Z' q
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
6 H$ i+ r8 P- `8 F& ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 q- ^5 |2 u, e5 q; Q7 i《再戰明天 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& h# i* K/ x' v( b
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 o7 V) {. q9 t) N; [& p( _( x

G  {& S' ^3 M, r1 x公仔箱論壇原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添