返回列表 回復 發帖

《守業者》“蠶是故鄉肥、絲是故鄉柔”,大家仲喜歡追捧嗎?[滿意大結局安排嗎?] ...

,  描述: 大結局收视率最高35點,成績好好喎。
單選投票, 共有 234 人參與投票

您所在的用戶組沒有投票權限
7 e) f; L- n4 x  H1 l3 xtvb now,tvbnow,bttvb
4 Y. X) `$ f9 F" H" O& w: M+ u; K4 Ktvb now,tvbnow,bttvb《守業者》“蠶是故鄉肥、絲是故鄉柔”,大家仲喜歡追捧嗎?
" v9 }9 [. ^$ a

- [/ `& }& Z* ?: j- B; I/ z9 p4 Rwww3.tvboxnow.com無記大家族+產業類形劇又回歸嘞!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ U+ ]8 w7 j) a  n/ t' e$ K, F
大型產業加大家族加恩怨情仇係無記過往劇集必殺技,以前幾乎萬試萬靈,《守業者》再加上大時代(戰亂),今時今日大家仲喜歡追捧嗎?

3 W: G$ `* j# F: K/ ?- n& l公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb3 h3 Q6 c' a5 _6 A7 w5 o7 d0 h
先申報立場,雖然新鮮感未必好多,但見演員排陣有馬浚偉,楊怡領軍及一眾穩膽麥包、岳華、程可為...等,同埋最重要係上天保祐「外景係真正外景」,唔再係用咗十萬九千幾次嘅「民初街」同「古裝街」,令我放心咗少少。再加埋近排睇完好多煞有介事情情塔塔嘅愛的季節呈獻之後,而家換上久違的劇種都幾好,對上一次同類嘅已經係一年半前講中藥業嘅《天梯》,所以我仍然有興趣追《守業者》嘅TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?! V- j4 k& R1 d( `" d0 W9 N( }

, v; d2 q7 B/ iwww3.tvboxnow.com
) p& h1 Y4 o1 ^3 S
8 y. z( ]- I2 ?) Nwww3.tvboxnow.com前有《茶是故鄉濃》、《洒是故鄉醇》、今回輪到“蠶是故鄉肥、絲綢是故鄉柔”,唔知幾時有“粥是故鄉綿”、“魚是故鄉鮮”、“豬是故鄉肥”睇咁呢?tvb now,tvbnow,bttvb  A0 Q* O0 w! }$ T5 s: q

4 f% P; V; E  X/ _/ Xwww3.tvboxnow.com
( U3 O+ W8 n# a! W) T+ Y6 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
好多觀眾包括馬仔本人,都覺得無記欠佢一啲獎賞,我都認為馬仔係嗰種「好駛好用」嘅演員,又可以唱埋主題曲又盛,但無記的製度下始終借唔到一個好位頒個獎比佢,非常可惜,但亦都係因為這個原因我先至要更加支持一下囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p$ x6 @! z( O! {
; v0 |) `: W% s, p5 F" }
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 P+ f: H* _# A4 M! @3 [. S6 Q; L% p

4 j2 T; f* [2 B公仔箱論壇佢好努力, 好似馬明咁, 都係無獎賞, 不過馬明好少少咁喇, 起碼有個最受歡迎男角色, 唔知無記頒獎定義係乜??? 不過有啲人攞到獎唔代表佢真係得. 唉.. 兩個字 "無奈"! ...
7 }/ I2 P! Y1 D6 E公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-2-19 01:36 AM
7 t& T. P- y/ F9 N, y& iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 u# o! \. w- M5 |" J6 U9 Ntvb now,tvbnow,bttvb係呀細佬,馬明好彩叫做攞過安慰獎,但佢年紀都唔細,過多三幾年後唔知會唔會變成第二個“馬浚偉”!www3.tvboxnow.com  V: E9 |2 F; N. {
唔駛急,睇完幾集先投票啦。
% a6 ]0 g% P' ltvb now,tvbnow,bttvb至於你提到有啲人攞獎名不符實,令我即時諗起某位「鄭」姓視帝.........
雖然故事可能有點老套,但馬浚偉回來拍劇真是使人期待,而且看了兩集,馬浚偉保持水準,也還真的不錯……所以,我會繼續支持!1 x  Z; W- J* a1 n1 B" Q$ I* v: Q
shredcandy 發表於 2014-2-18 10:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* t7 N2 A1 T( c8 F5 F
tvb now,tvbnow,bttvb7 A! S" h, C/ r& F6 l7 k& y
希望大家唔好鬧我跟红頂白,馬仔離開無記後我先覺得佢真係做咗好多好戲喎,無得睇有啲空虛。所以知佢一回歸之後就非常期待囉。
咦?真係估唔到有咁多人睇淡本劇喎,係咪劇組比唔到新鲜感觀眾咁呢?遠叔梁材遠領軍噃..........
$ O8 C/ `4 ^+ h; {" p# N公仔箱論壇www3.tvboxnow.com( E' r2 j  p& a$ y
唔中意人都唔驶甘踩CK~~~~www3.tvboxnow.com2 w; Y% d/ I: v+ e. N
laimei81 發表於 2014-2-20 12:53 PM
3 D' @$ r' ?  Bwww3.tvboxnow.comlaimei81,原本來你喜歡鄭嘉穎,唔緊要,送張靚相比你。tvb now,tvbnow,bttvb0 ?! L/ D' {3 o# |( z
9 e' `) Q3 P8 \% z9 r2 d( N/ F) S% A7 o- w
民初偵探劇.. 好采係有少少推理.. 如果無, 我會無興趣追劇.. 你地估邊個係兇手呢?
$ G/ d) G9 ]7 I$ F7 G公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-2-22 12:56 AM
/ f" `/ x; `4 P4 x* a% K
tvb now,tvbnow,bttvb  G% ^+ g' ~8 \$ K
細佬你講得好啱,簡直係意外收獲。
, _5 L- `. T5 [, E. q- B* W至於兇手呀?!唔......
: z9 R7 u, Z  r8 b& i) YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
15# leekwoklam # S8 n4 ?6 d( j# t% k
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。) s) K  A1 V  V- Z0 B- S" K; c
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
# c/ j: ~" ^  _1 \
多謝修正。不過可唔可以提示吓係邊套劇,當係溫故知新吖嘛。
啱啱先至留意本劇英文名係Storm in a Cocoon,硬譯就係【天繭內的風暴】,哈哈,有啲科幻feel.....5 U( s0 J0 w- t6 I/ @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ U" c% I$ I0 X; j, `, G
tvb now,tvbnow,bttvb2 P6 p, w. c8 G! X
支持馬浚偉, 好想見到他拿到獎!
2 j: ]! e" @" d1 M, l公仔箱論壇gigi831008 發表於 2014-2-26 11:11 AM
" m0 T' n9 @* y' F1 V- VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 h; p+ b7 {5 i成半年無見,好開心見番你。
5 O) a: R& x2 a' P/ f9 Qwww3.tvboxnow.com好欣賞馬仔,佢個樣又好襟老,本劇同楊怡外形都頗襯。
- d/ k/ A3 ^$ f' e
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-2-27 12:19 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb0 w" ^$ \; u! p. X) ]( F
tvb now,tvbnow,bttvb, y5 d" I1 J  P" ?: C
第一次聽到 "好使好用"呢個詞來形容馬仔, 真係 非常貼切~~我覺得都馬仔幾好, 至於楊怡就開始睇到悶...
8 N1 {. p3 X0 `$ c; L另外幾欣賞D 女工的衫, 吊腳褲令我睇落多左一份真實感... .../ @5 a5 |/ k+ t5 ~& P
molaytau 發表於 2014-2-26 04:05 PM
+ R9 i5 \8 h' W' y# `www3.tvboxnow.com
/ j5 Q& a( n' f/ M/ vtvb now,tvbnow,bttvb其實馬仔拍劇外又主持咁多綜藝節目,又識煮野食,唱歌更係佢嘅最早期本業,祥仔都無佢咁多材多藝啊!
. I# J6 i: y* M% z! t( ~5 \www3.tvboxnow.com! S7 U/ H) e' a3 M+ B+ f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& d  i; _* _8 J2 z. \
你係咪女仔嚟架呢?女生對服裝特別敏感啊!
9 {) g0 A$ e% }( v& W啲人成日話無記拍野馬虎,不過本劇外景有部份幾實在,而家又有你讚服飾幾好,當係補飛啦.........
  d" F" W  G7 L' j7 F公仔箱論壇  H0 C1 g8 W+ p* g8 b
話時話吖, 佢唱歌幾好聽架喎! 做乜唔唱歌揾食呀? 你唔講我都唔知佢唱歌出身添
$ p# X8 w2 c2 g( v/ n% V8 ^tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-2-28 02:57 AM
www3.tvboxnow.com. P/ h/ D4 S. A1 s. U' a
8 i* n% N9 x) J3 C
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
馬浚偉是一個好演員, 但這劇暫時看到有點悶!0 g) [! f9 r- c3 E
講到攞奬, 我覺得馬浚偉早幾年做「大廚出馬第2輯」主持做得幾好, 要落手親自出馬學煮, 又要hold住D參賽者, 又要應付D評判, 點知最後輸俾草猛, 無線D奬俾邊個, 真係唔知有 ...
8 f6 t; D' O9 c" M; Qtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-2-28 12:19 AM
1 f* j5 H: X0 S& y$ y+ K
www3.tvboxnow.com, E  g. O% A: O% v0 F" `4 |
係!無錯!開始有啲拖有啲悶,尋兇尋得太耐咯.........
都係以前果d好睇d,茶是故鄉濃公仔箱論壇, [5 W( a3 o  l5 P, a
canon1874 發表於 2014-3-2 01:33 PM
4 [3 j( s6 C* c7 k5 ]: S
# H( G6 w& c6 ^2 Z7 f# M- `4 ?9 g. N公仔箱論壇係呀!好懷念《茶是故鄉濃》同《酒是故鄉醇》,好懷念林家楝同阿佘,好懷念張可頤,好懷念無咗嘅青春.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% x% d5 b- L2 r+ o
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
. k$ Y* g/ z# h, K, l