返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 O* F! Y3 q* ?% a9 F+ b' V: w
即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
www3.tvboxnow.com: v3 g  Y* V3 C7 r4 q

$ C5 w; z8 j! C. V1 ^' R2 {( S
0 Q8 O+ `: s! k! O) p$ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。www3.tvboxnow.com& h6 h3 K% ~# b  ]( S& v' M
www3.tvboxnow.com/ W( F# I- p: _6 c! o; H
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
2 u  y: P. N$ Bwww3.tvboxnow.com
www3.tvboxnow.com& x* P9 r/ o. H& W
不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?tvb now,tvbnow,bttvb' F4 r- y& G" j; D# K+ @2 R4 C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; K2 w) S. S) C+ Q) {/ }9 D
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃
, A! ~7 O3 x9 N# k* d公仔箱論壇 tvb now,tvbnow,bttvb4 w% \. {* R, h, q
但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?
8 Q, K4 l" T. i/ @" _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。投完票後請分享一吓意見。tvb now,tvbnow,bttvb- ~3 G) m/ Q& J0 d, }' W3 r
tvb now,tvbnow,bttvb9 b- K' G. c5 ?% O
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
7 e. p6 h7 @2 Y' H( ~公仔箱論壇TVB 續集死路一條
' J5 Q$ o* W! iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
: v0 Y! q, C0 B8 q! j# D+ Z5 J
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高tvb now,tvbnow,bttvb# X$ ^5 z' |7 E: B2 f3 k
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
6 |- ^! ^& N' `+ v0 F6 g% ~" F呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
9 a+ S# X. M& }www3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
5 U: q# l: E' C% ?. g. ]9 Z7 h* R反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
tvb now,tvbnow,bttvb: o$ _" {- v- `: g9 |8 p8 V
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.www3.tvboxnow.com0 Y8 w7 A. t4 R* \* ?" v+ ^* Q

( j: L  D! P( s  C& t" X公仔箱論壇可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...www3.tvboxnow.com5 D  F% G8 ^( l9 B- N
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
' M/ \: a; G& v4 F  [0 i# A/ Q7 x公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇www3.tvboxnow.com# J  X0 }% O! s% ^9 H
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
$ M" N! r' t; z, ~0 S' i
係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後www3.tvboxnow.com2 g2 a* b5 K( q/ |4 \9 \5 v7 n
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
1 T8 o& l) I+ C" X% d
我諗唔會喇啩。
# e# @0 w5 K! [$ Q2 g+ C
6 [1 r4 x, f- n9 R0 j
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
6 K# T; E! {& K" q! G: P: u大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
0 g7 U5 y5 l8 u2 y  P; e
你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?
  ~8 h  P; K: s( e
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
公仔箱論壇+ B+ t! C, X: U7 a! J$ E& Y
巢皮同皺紋...
" d* t& [2 `9 Y* ^. `  lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所有老人都是這個樣!
- a3 w; m, c2 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 O2 i& k6 B+ p! P  H9 Y0 d/ a3 \
其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
公仔箱論壇, ~, Z" f8 h2 h: M  P7 G% ~$ R

% B  r. ^% V) \: R咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉
& c' v2 T' o( N5 [+ ^$ t公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
0 H, _) U3 a, `哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。
  ?6 l; s+ f; ^www3.tvboxnow.com我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端" N: f1 d, O# n5 l4 ^+ {
留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
3 ~$ [( _% z9 S  L2 y! O  [# a+ nwww3.tvboxnow.com咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...* y6 R( `% Q: I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& j4 D0 ?& q" I( {  a) v