返回列表 回復 發帖
6 R7 R, a! d, A公仔箱論壇公仔箱論壇" O8 X5 i3 b- y/ o0 |* x/ G  R0 {# i
各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..
! o. w# A+ S; N/ ?! Z8 [" e) jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...
4 H  M$ k6 `: ~7 s5 S# }大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
( @, [4 y4 h0 z% ~. Qtvb now,tvbnow,bttvb我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
* j! ]; F& R* n* M( m- v# h  x唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
) t9 w8 J8 W7 ^5 d/ @# |- H5 a
2 X# I1 j/ L' G
咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲9 }, X; i9 |1 x, C9 X6 c& E
大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
公仔箱論壇, ~' e' @- W. o0 j; N0 X3 A2 D, V
細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。tvb now,tvbnow,bttvb- Y% @9 [- {+ Z4 Q' Q
我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶
+ P0 K8 q" b$ d4 |4 O  A; Gtvb now,tvbnow,bttvbhajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
) j0 _) x+ w4 D% z3 C其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...www3.tvboxnow.com# r. w8 j# ^2 n4 I
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
# g/ z! r# M. r$ ?0 \
細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。tvb now,tvbnow,bttvb( j- z6 ]  W' i1 c4 @
你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒
2 o$ m0 A( j7 h) s3 q2 T- H8 a
www3.tvboxnow.com/ f3 s. v! k! r' a' X$ k) K
呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]5 H' e$ y2 ]: L
hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
3 R5 Y' o, O1 U1 X! j6 ?) ~
多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
( _( B# d+ ?; C

6 J) z0 |* `: \0 G$ v2 F1 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!...
* R2 {8 T/ H) ?. W& i2 l但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...
. X6 `- g' l# C0 swww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
# Q; x9 l4 f% Y# o1 D7 ~哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
, y- ~/ K# c4 J$ n: |( _tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
2 |2 q, z* p+ F/ u9 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。& [4 r( }+ V: u8 v7 e# \

* }7 f7 k3 V4 Y) G9 [' M9 L* ^無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?
% T0 c, L% b) x  Q6 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb# X& k8 Q% _' a. |- N6 t
唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......
, v4 u) F/ w$ u9 Wwww3.tvboxnow.com
1 Z# ^: B; S7 N1 p* B+ ytvb now,tvbnow,bttvb
潘志文都好似好耐無做香港劇集tvb now,tvbnow,bttvb  w  [6 A' \  h, w
kkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
2 f. W7 L& f. s7 c8 h1 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,好耐冇見「潘翁」啦。
* c! N. O+ H0 H! c. ]- H9 J( S6 F2 E) t; C& D/ a
《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
0 _) t! `( `7 v0 \; p: ywww3.tvboxnow.com
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
! z4 X  [5 I. g4 C" M9 q' `8 }8 o公仔箱論壇rosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
0 Z7 X. X( M  I
+ _! Q/ t  ^) [+ e7 G* k5 W公仔箱論壇同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧& d4 N7 r- A+ a( y% w- n2 f
清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
www3.tvboxnow.com. ?8 B! b7 t) M, z8 H
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。
. p' m6 a# @. f公仔箱論壇1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯www3.tvboxnow.com' j. P5 q! t5 p# M2 s1 t
演技真係好好
: U# h2 J1 {; Wyimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
0 Y- x7 G' \: z6 y( I) aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& u* m' L0 g2 V% R$ I; P( x  z! E
我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
0 ], x; H, h1 ]- \tvb now,tvbnow,bttvb0 j$ w1 E) v: w5 s
熟女嘉欣
1 \" i% A  a8 O' P. |9 Qjoeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
8 h) l5 h6 p. U
哈哈......咁快就「熟咗」。
8 H# V3 P& y0 f* KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。tvb now,tvbnow,bttvb& I$ b8 a  }3 `0 `2 s  s& F
% D5 |8 L; V, G9 C/ c  T+ ^tvb now,tvbnow,bttvb
$ \) ]& T4 a& A8 }/ Bwww3.tvboxnow.com
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?# i5 |- o" q, O3 _2 K( d; I9 f" f

' f' z* g- F: Ytvb now,tvbnow,bttvb順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...www3.tvboxnow.com# E; {+ z" u1 C& P& I# a3 C
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
公仔箱論壇/ n  V5 D: l" }. {
唔! 好詳細嘅人格分析啊。
# ^5 V! u" B0 n- Z* G+ X( fwww3.tvboxnow.com
6 j* |( |' K! CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
9 u1 X4 T1 @  Y4 {& WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?, ?1 j. O7 z: u

. [, l/ ]: i* r0 D$ R! K0 ~/ l# D. |4 iwww3.tvboxnow.com順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
  S7 H7 o7 L/ o+ j大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
$ L5 G& e: K& X* r
咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。
" L4 V( Y' g8 F; n& U; F* Z7 }1 T% E公仔箱論壇的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。tvb now,tvbnow,bttvb5 S) j5 l# e: ?: ~* `

; L7 W  J- x, \1 @tvb now,tvbnow,bttvb
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!
: Z1 r4 K5 ~$ E( C/ P) ptvb now,tvbnow,bttvbpknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- M7 A& X9 \2 o, D, F3 p+ A& p
係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。