返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-9 03:45 PM 編輯 " l4 B3 [% ~$ D$ m8 k/ l

' a, ]: Q* a+ |. ~
, w  G# ^8 K) K+ P5 g$ q/ f3 T4 ?3 r公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb9 U, c; f$ {% D# U: c, Z
9 O3 C9 }. X7 R

$ c  S) \7 X9 K0 Q- o# \粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
  ]- r3 l4 F. C4 u& Y: e0 t公仔箱論壇www3.tvboxnow.com2 p/ T# `, a1 s0 }0 C
梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎
! T$ Z' U; I+ |公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
. g" y0 J. E# J; i& s6 F$ \
咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
) f# C2 t$ L; S" J3 y# b' c公仔箱論壇, C7 H5 E3 k( {" y# {
hi J神,,,,tvb now,tvbnow,bttvb( {+ u& ^1 h- S7 w2 T
成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,- E8 j! e6 O; @, L3 T4 c
而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,公仔箱論壇$ x7 s; N! y% ?
歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,
9 ^2 t% L# d$ t  U9 J$ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。驚觀 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: G8 W/ S2 R& [8 a3 o! O
金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
; L9 @1 s- y, n' ^# y: j- c3 Z公仔箱論壇公仔箱論壇# L5 T' e: o" u' r  d# s
阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味www3.tvboxnow.com. P; _$ k- O* r. G( \
conho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
www3.tvboxnow.com5 c6 X4 j( I- L  ]# ~0 T
子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。9 b, L1 g7 Q0 u
遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正tvb now,tvbnow,bttvb$ E* N# B# T6 I& a6 c! ~) L
60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
tvb now,tvbnow,bttvb+ G  n- }& ^1 ?' Y% z1 W1 f& x3 J

$ ]0 q4 a2 k/ |6 N5 E5 O3 bwww3.tvboxnow.com翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?
, f; ?; L0 T7 V' b" F/ dwww3.tvboxnow.com
5 S4 F3 J( c7 P( B( z+ b

. z" C, C$ Y4 R% _( e( Y) iwww3.tvboxnow.com
' [  n4 g# v1 Y* L; s1 Ztvb now,tvbnow,bttvb
& A8 b5 ~6 R* Q% z1 Z2 j/ i公仔箱論壇公仔箱論壇$ C3 t1 V% W4 R& q1 b
考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,
7 y3 X9 n4 ^! F' U5 H6 e) G/ r; x, ?我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,5 g5 }6 e) L9 s' J! i6 v
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...tvb now,tvbnow,bttvb5 d( P. m" N. ^, x# ~& `# E
哈.... ...tvb now,tvbnow,bttvb& _# p2 \$ D3 n7 S( d) R: o
金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
* e1 t' ~+ E2 p' L8 [5 M  z+ I0 ^7 P, q$ s0 `! d6 J3 k
哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
tvb now,tvbnow,bttvb) L3 J% `. R9 M* `) B7 o! I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; [0 H/ a- l$ H; E! I
嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。tvb now,tvbnow,bttvb8 ?" x% M+ M7 O3 N  S( `/ l

/ i. _$ {) }: V% hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...
( a9 _! e* X5 F3 _  _& ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
, T. u6 P7 g/ d* }

' J, v0 {, T2 J3 w" S7 ^0 k8 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝Sam兄。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ x6 ^( D; x0 S) V% w$ i
你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-11 01:06 PM 編輯 公仔箱論壇; {; c6 Q, y+ D$ T: D* S+ n( U0 J8 V

$ }# D: e$ [! m) A: itvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ @- a% W, H: ~

5 ^& Y* M6 O" @7 s公仔箱論壇朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
2 h2 t4 L& o9 k$ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
6 s# N% T1 k& T4 h6 \- K0 U9 B$ R7 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
7 g) V/ L, K2 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, _2 }- K7 V4 L( ^9 P

- O5 |/ `% r. d; S+ o係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
6 ?* M5 M7 z+ r: i# A& C, I& k1 K
. A, N) b( h3 P' ]% D$ t
朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
4 n1 E$ c+ R: T講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _" V0 @. O( o5 L; N- j# \0 ?
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
  v1 f( t, P  T8 k  ?+ `& A7 Fwww3.tvboxnow.com
0 d* [7 i2 a* ~" D9 y# |
- G( R! @9 D9 r9 \: h+ f, n1 j% vwww3.tvboxnow.com另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg
# \, X: F. W( B3 [; F& E4 f' B" k( R朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...
7 {3 @+ W0 I( Z; S+ Owww3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
8 N- G; h, T0 q/ }6 g
0 l# E! `# R9 q5 N# S石破天欣呢個「朶」幾正吖。
tvb now,tvbnow,bttvb! W$ P; }1 U+ q( U/ L
, L- s3 i- V) Y; W
睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

2 T5 h4 w- t' Y- b4 A公仔箱論壇最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-15 04:50 PM 編輯 公仔箱論壇$ E: f( f' p$ z2 k0 S

" o0 X; W1 l- w# P9 `4 L- ?2 G( P) f: CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗... 8 j# Q- k, h3 w9 W7 o  C" F- J: s

* J: z2 f2 r$ J3 y" S$ awww3.tvboxnow.com講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...公仔箱論壇- g8 G7 J8 j8 j5 u0 K4 ~8 {. k; i9 i
大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
- \. P, @& \4 B% \: Q" i2 R: A
' r! {' w+ \+ o  a4 Y# n# x" W) r3 mwww3.tvboxnow.com喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Y) H3 _0 q5 k3 L
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
4 ?- E$ Q# v0 m& W$ c- Umnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: y+ U5 c* x2 X5 r
: G9 m- g, m  E3 o1 m7 ]/ F% ~
而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
" {, T# s, r) w: m+ N* _3 ~www3.tvboxnow.com
1 r1 \. s% V7 |! r' I' u最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚
; @# d6 d$ n9 g/ }, r: M! ttvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
& i9 m- ^2 x" e% y雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....
: Q( i, F1 y$ m; @2 Ywww3.tvboxnow.com