返回列表 回復 發帖
, o  `' P) H6 t# O  D公仔箱論壇
/ Q: W/ T  }- Z6 \; n& X! mwww3.tvboxnow.com但係好似奸架喎
9 Y* Q- b/ Y' I3 {- mwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
  o. }0 Z8 ^5 E公仔箱論壇仲係會大肚嘅情婦添
2 i' ^0 V( H4 o1 ^5 ]4 m8 p6 r9 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-8 11:52 AM 編輯 % k! ]1 q" V& c& J5 B$ a1 H. r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% D% e, j; M* u
9 |1 Y  a& p$ K6 t' |www3.tvboxnow.com
' ?8 B* T* b- F; e( j, S- W" \' Uwww3.tvboxnow.com哦.. 原來做我阿哥嗰行
( {" f/ u3 E! w: |tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 c+ l$ w. b% G9 _8 {. ?
咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?
& l* b& w, k! G/ q) tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我開玩笑咋,你唔駛啋我。
公仔箱論壇5 {5 ]/ s% G6 X; s
www3.tvboxnow.com/ i& ]4 r7 L. u! X2 p

2 Y- a1 V! N- X公仔箱論壇小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
! k' ?1 D) K3 J5 f公仔箱論壇
4 ]' ]  I2 l* |" k: D1 l7 A4 ~www3.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# n4 o  Z8 a* t! N  n  [- G

# M% c4 ~8 W  I  e* y+ q當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步 2 E* S  H- |- b- |! q

& X" J/ v& V& {# GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...: t1 s9 A5 P$ ~; ]+ G9 l; F5 P# \7 _
大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
( n% V3 y% i, m0 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 D1 I; e7 N. n$ qwww3.tvboxnow.com細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。8 p1 f1 E2 F+ Y9 i9 \$ i0 l# ^
www3.tvboxnow.com& b8 r# a* @1 b2 {7 G9 |5 s% M+ a
www3.tvboxnow.com! G/ P9 J4 c( G+ X

P, B8 m: c; b1 b唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。
9 Z& f- M; R) V- y( i. d0 J0 l6 |5 D9 _6 O
公仔箱論壇' G+ l) T5 ^- b( o, D6 S
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:05 PM 編輯 4 k; d5 e6 t: s5 b
公仔箱論壇; v8 _8 N9 K6 J9 K7 _
角色的命與運(延續篇)
) `) s- e* N9 Jtvb now,tvbnow,bttvb
1 X' P; ^8 x- d% R) Q5 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb7 u; Q, w6 \& ^6 B; k# G
4 J3 w9 [% B- F3 ]0 V
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。, h' [1 f0 @0 w  {- s: g+ |

* G2 v5 _2 S1 k2 B* j" A《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸tvb now,tvbnow,bttvb; I! y) U* h- G$ D1 m
- v0 P* N" H7 V2 D! F
' a2 w2 M  j2 `3 m5 E/ n
而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

+ z8 v1 J, T3 h0 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

評分次數

• timmaxsing

8 W# o$ c/ _% f3 G% Y+ l+ C公仔箱論壇# m, {6 }/ M0 v  k& P0 s; l
tvb now,tvbnow,bttvb8 m2 F/ I5 k. m) k

5 i8 i$ g. @- Ptvb now,tvbnow,bttvb其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...
: h1 B$ E, P: `5 F. E大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
www3.tvboxnow.com) E- J8 E/ }6 K/ e7 J( f- i
" O1 {$ U# }. P0 N! @
要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。
& p9 i. H4 W: l9 D% _3 \2 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
; \5 L, H5 n  d9 n  wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。
4 s* f$ t4 x$ y$ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  F1 i4 u$ v* t- N9 D8 ~
公仔箱論壇1 `3 ?& Y$ n. ~
& g) p2 d: ^# K2 t8 {; r( _5 |tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb5 P( U9 O7 Z/ o2 D4 m
就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...
- x# N) ?. Z/ E2 H* b公仔箱論壇: S0 F5 T' B5 C0 z" F, \6 U$ ]: x' z
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...
  y0 j3 T4 X# u1 r! t3 k大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
5 J6 L; H) p1 t9 `1 Y
tvb now,tvbnow,bttvb% }2 i/ Z# }  v; t
《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。
0 a8 {' D. E3 O: Swww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com8 l) Q6 c0 e" j9 b" C# B7 r( X
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
9 `* R8 p- V! N* O2 F" ywww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb6 K& \5 W/ v' w2 K( T
遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
/ y$ d: n' U2 \www3.tvboxnow.com
; _8 _! r7 N. q. n4 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....
6 U3 J6 @, i; Z3 D- p: S同劇中起用好多新面孔的女演員...tvb now,tvbnow,bttvb8 ~9 C( ]* b4 m
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: u8 z( o2 g. x' A9 y& ~, ^( A
呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,; @% V8 V* |- f! D
晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,  B; i) p/ M4 n$ A" [
最多四五個有呢類質素... ...
3 _  T( S- [/ _5 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 A$ R5 w4 X# S8 m
tvb now,tvbnow,bttvb/ I5 q0 a' w; J
唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。
9 p; d, t8 U( A% T6 i8 s' k不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....) ^8 N# z% ~# Y/ X7 E
公仔箱論壇" E. l9 M2 u3 l6 y
www3.tvboxnow.com- p& }! Y1 u. x2 B  y1 Y- H
% C6 k7 @# b, e; A- d+ O. w
順便多謝J神版主評分。
% ]4 i' O+ K4 A* pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" ^* ~* ^" s0 l7 W* O; hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。公仔箱論壇5 v$ c& @/ X- l6 w) R6 H$ ^7 n* {

, x, q* X* l: l0 kwww3.tvboxnow.com
! E3 W' i7 T; x5 \4 k7 d
公仔箱論壇0 {9 _7 r; t( v) s8 p' Y& N
唔似地球人...0 ~7 I: A% P/ b7 D- K. d! l* D
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
6 C7 o- B3 [8 H/ a
即係呢隻囉。
3 ?+ ^* A# p/ }. T公仔箱論壇
* d* Z: `" {; I! X- c公仔箱論壇
' ]% Y' A+ b0 E0 k9 [4 Ptvb now,tvbnow,bttvb唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。
4 L8 i5 x/ k( l3 c& \% u我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-15 11:18 AM 編輯 8 [+ I2 v7 @6 N4 y

Z4 f! D: n4 M3 ~8 J9 r: H( X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 v- J% l, ^; R! S: Y
www3.tvboxnow.com$ ?" U% b& [5 @, x
幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地www3.tvboxnow.com2 E# ?8 V( v/ ^7 O9 _
大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
1 i2 G9 ]# q- m. G8 ]3 K; V# g, ^公仔箱論壇
% T; _& D$ O2 v# c, l: u) z2 ^www3.tvboxnow.com係呢。www3.tvboxnow.com( f- g! D& H/ E) y0 n5 j1 `6 ]! [8 T
啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。

; F) L- k% P/ ~0 Z: G$ w公仔箱論壇
: H9 W5 i2 k% M% Ntvb now,tvbnow,bttvb細佬同大家按圖索驥吖。公仔箱論壇: N3 t. S( b' l' V' S! J: Z
$ h6 r8 }6 B' o2 i# @* ^
又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
www3.tvboxnow.com- Q5 Y) g, K4 B4 |; g3 V
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
+ F5 s* U9 X9 _5 J
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。8 v& W, U; f, L
因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 公仔箱論壇- B( K4 {- \  X0 @2 y/ R( X
www3.tvboxnow.com8 |. ]3 n  {7 h/ ~! H0 }  }9 I
公仔箱論壇8 }) M  s. i1 _" \# `3 F  S
www3.tvboxnow.com9 Z  |( @& m! u: Q- ^
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎
- Q7 I/ `& U) E: m大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
' ?5 V1 ]' u3 u- g: Q1 A5 [/ N3 A, r
有啲真係「騎厘」到呢.....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 o! p, J) Y; `

+ t' S; X! t8 V# A9 D$ R! `, ]7 m公仔箱論壇今年個三位都唔知點形容。
6 `" @2 i7 V+ I' x3 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「公仔箱論壇# n/ i* I' h/ q) ?1 M0 j
- E3 U: Y" P# G9 w8 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。
1 a7 @/ z4 I* n$ T( k( m/ ahea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...www3.tvboxnow.com/ z. o6 q2 i) N4 J, p4 F9 X' D
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
1 O: S$ F/ r: z- d
係呀,由第11集開始追都冇損失。