返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( B' b" N/ J, Z( \6 y$ W
www3.tvboxnow.com' o3 D8 d2 @& _* g. V9 p) t2 H  ?
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
: E) D* N6 ?/ b9 D大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
www3.tvboxnow.com3 A9 y2 G3 z9 B7 a7 N8 {5 i2 d7 o- Z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# T: y# x1 _' I! n  q" M7 ~
雪姐而家死埋,重感動呀
: }& O/ P" a. ?5 y
公仔箱論壇4 P$ s' Q" C* p
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)tvb now,tvbnow,bttvb9 g) Q% [# Q, E9 W
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D4 [, U" x0 e% _7 f" t* x
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
& j( B/ A" }7 [tycn3320好有見地.www3.tvboxnow.com2 E& ^7 A4 F/ I" Z  R# x
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?tvb now,tvbnow,bttvb5 z" X, P! E% X2 l9 A# L( ?% V
tvb now,tvbnow,bttvb3 o+ j. y. B' g8 e
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C" c# F6 ^  P! f9 b8 A
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。+ G" P# N/ m  T, e
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
tvb now,tvbnow,bttvb+ M9 M2 a2 y. G4 b% H" C* |. S

3 u8 W+ o6 v4 [* U; Ltvb now,tvbnow,bttvb如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.公仔箱論壇7 N" W" J* _9 a( ?; l! k9 g8 ^$ i
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
公仔箱論壇4 g6 B+ {) [4 @' C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 w& u3 x6 O, J, f
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
1 C7 p+ S+ c4 ^" j6 \( D6 g後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
  }. [& k0 W1 \6 R9 R公仔箱論壇個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
5 @# _4 }2 M/ u9 }  VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
4 F7 c2 R6 L4 ?9 B$ ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& f: T- a' {7 a7 B, m: l
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。公仔箱論壇4 P4 \- d, u5 L& ~# a
www3.tvboxnow.com" G. n/ T( U9 X1 f4 p
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
" M- W; V% ^. N3 l: B- W

' r: G0 f0 z$ O6 g8 V% Z
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
9 M6 ]* a# |" O% Gluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( _) w( I8 V. s& d: C0 ^

$ _3 e$ j( m% i, ~' L; f7 n公仔箱論壇續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F( }# B: h5 u9 V' ^& S

+ P9 k. N7 n- L0 P7 Z2 C% q' eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?tvb now,tvbnow,bttvb$ k8 s* |0 q& i
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
www3.tvboxnow.com2 N( p, m1 Y2 K5 J. P& a! D

( _+ Z2 V" h4 z公仔箱論壇不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?1 l; k. E1 d6 D; L8 ?" K" I
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!tvb now,tvbnow,bttvb8 q: G' b% }/ k+ l7 O/ z
5 i6 e) k4 {5 |( Z, a. |

- u" q6 {2 G$ Q- D但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
# b, V/ Z- S& \; w6 ~! m( L* f; Dtvb now,tvbnow,bttvb後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD公仔箱論壇6 l0 i% T7 r) f( r# c0 \
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...公仔箱論壇3 K: s6 S' G5 X% [: W. y9 M- \
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
% \/ K3 H/ G" \% H1 j
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
$ @" [% Y- X+ uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( M" n; u- {1 f

# ^3 {) h$ D0 |7 L- e+ n公仔箱論壇如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。