返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 `8 q# Q( X9 R% O
www3.tvboxnow.com5 T$ q* v+ R- W, O# N! F/ R0 w# Y

2 T- I! M7 U  z+ w6 i% Stvb now,tvbnow,bttvb戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...
& L3 z* ?4 _3 r) l, z, g公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
3 x" d8 f7 g0 E, k) X- @金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
6 T  f5 t/ n4 V" A3 b0 n
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
7 s. v; f" W& S3 K) ?$ k9 Utvb now,tvbnow,bttvb8 N9 x- A: c, L& f! I5 p
叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛公仔箱論壇* C8 @5 H3 c) l2 l" X# b
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
! ^' \% s# @9 m9 Gtvb now,tvbnow,bttvb係喎,Stephen哥順口又有意思。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ^, p3 n7 @" f1 F
7 A' N) n9 t; e0 S, v  C" u8 m6 T
) L1 H; d* Y1 X$ |8 ?9 q5 s, ?www3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 c' G8 l& K7 L* o
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
: J" ~* r7 t4 \' n% L公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
0 _- l) ~: o( Z1 a7 p( G3 Q
係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。tvb now,tvbnow,bttvb6 I9 I% P, _9 c
另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。
- L+ M  I$ C% G$ F
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 02:56 PM 編輯 www3.tvboxnow.com# {1 X) H4 J* X/ Y" @& u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) C6 Q0 b4 g' H6 k$ ]7 H+ D
4 E  z" ^# Q1 s- I2 f+ D3 O
* [: i9 m0 t5 m0 Ftvb now,tvbnow,bttvb呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 ...
' k0 X; y% |7 ]+ g" vtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
) T2 A+ V1 i7 `, W$ p
多謝Sam評盡分析。
. S  b) d' k4 e# l0 Y) M2 jwww3.tvboxnow.com好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。tvb now,tvbnow,bttvb! X) m% |. V5 l
不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。
$ b) v3 Q- F! j8 u  t, |1 Ttvb now,tvbnow,bttvb江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會
/ ]! u2 ]9 ]8 T( r2 Cshehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! [7 z7 S  Z) i# p
係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg
, _1 `3 U6 N$ ?; y4 x
4 F/ x# h6 O9 E6 H) t江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
6 m! z3 l! M0 e) E( i. ]www3.tvboxnow.com公仔箱論壇" \4 V7 M1 p; r( m9 \) [% h( b) F
笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...' m0 w0 [/ x/ ^4 ]
金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
  [) e8 ~; P1 X: V5 k
襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......公仔箱論壇' `* F' G8 v3 S* j2 l' Q
可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。+ f) {* f4 ~( x
( p8 Z( ?# m: H& xwww3.tvboxnow.com" E: \% {5 G8 u, Q+ T7 |
5 O4 b0 @, b6 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 L2 k7 Z* k  t, l1 V# `0 I公仔箱論壇江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ...4 Q; m5 V9 z6 W/ w, C
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
' h3 V$ `1 p( d- C4 Mwww3.tvboxnow.com細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......
4 O7 l" d7 y0 b! S1 T/ d4 G' P; e- ~, R( l7 e- [" G& T+ W3 c
! l7 K  I( f% `# P! q& a7 C
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。www3.tvboxnow.com' z* g; Y* Q5 m) z. S: w
套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" x! c( h/ Z2 y* N9 F; x

4 `( c/ M0 q1 L公仔箱論壇同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...
8 r' ?2 T9 D3 i; G6 ~: \! Itvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
- Z9 W' }! b  V  n1.tvb now,tvbnow,bttvb- q3 F# b; R( ]1 r: i" E' i
《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( k! M; j' Q! D0 F9 {# p/ X
2.
9 M5 ~' r2 j7 s9 T$ S2 K公仔箱論壇其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) z+ f( L; B2 ~9 x% A
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。tvb now,tvbnow,bttvb) ?1 ]/ Q' r" U9 `5 D
尤其 ...
9 v: u+ Q, F2 B2 i, otimmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
4 {' {' T. W& p9 K+ OBenz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
4 f5 G0 l6 c, V( |/ W0 m. B, Otvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: R; D7 U; g# W1 x
「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 T( i* E0 J3 W7 G! h

* m/ ?* d$ j1 O8 u0 b' y2 Btvb now,tvbnow,bttvb播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
7 _8 f2 Y# B- ^, b, u大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
0 ^2 k$ u& ]. h5 l9 D( b, l5 H+ G9 X
死啦Eva係乜?我太蠢了.......
, d3 C* T! z) mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ w6 `5 |9 ~3 K( K3 D8 P4 K) p' _$ twww3.tvboxnow.com係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...
1 g, Y, v' e5 M7 z6 {( Mwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
5 j: y+ v! O: ?  Btvb now,tvbnow,bttvb啱!
0 M' F  K  Y& i6 x. ~" oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。
7 U- p9 m* P* a- S但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
4 g8 g$ N8 @5 l! m4 ]公仔箱論壇$ y# Q, t/ a8 d0 B+ {7 t  c
演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...  ]: w+ b' q) b6 `+ c
金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R9 a6 q4 N* y$ q7 M0 x3 S
好詳盡舉倒啊。
" I! v: H; ^8 U# H' j1 h# ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 F0 k2 F  d% |% J9 a; G! c# J森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集( r( s0 ]! ?  D
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
0 a! K6 A8 P, DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇2 b/ T9 l* e% r0 T( f& T) Z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
5 T$ q* h3 j2 z2 y5 _: }: j: Q5 O公仔箱論壇啱啱DL睇完,係幾怪。
) H; W4 S& b7 P/ K' wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-25 03:13 PM 編輯 # m; \9 M7 q( Q) U; Z( o5 ^
tvb now,tvbnow,bttvb- a: |$ E2 Y& N; a
劉江老師。我知道...
5 H5 c) @7 [7 Z3 u  j- _0 T- C& e$ X8 ?
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...公仔箱論壇5 B) {/ |- F0 t
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
$ _% y% z- b" H8 f* o. ~- B0 P公仔箱論壇我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     ; {' Z4 U. C( p9 K9 s# r0 G
我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...www3.tvboxnow.com$ `4 ?' Q& o! K# M# T
我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...
) N  P: N, l0 W! |6 J" N/ `公仔箱論壇我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。
2 `1 }  m% L- U0 E" S) q; c( e/ HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。tvb now,tvbnow,bttvb& w, t% \9 O$ F2 N
但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...
3 Y& @% Y. W; w. h+ Jwww3.tvboxnow.com我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...! Z" m1 H& s& N8 A+ u' x; Z& W
可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...% g' l2 y  V7 ^. Z9 x  ^9 D9 z
我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
) n9 m0 t' f' r' Y0 C我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...
0 I: Y: v0 ?% L. ]www3.tvboxnow.com