返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
' k; H( c  ~  W& c# vHeister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
www3.tvboxnow.com" ]9 H" K( ]) t; h% F7 @
係哩,我都話佢明抄架啦。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' k( X; `* L( A8 {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* `1 W4 L+ u0 u/ Z+ Y; t' d# U
嘩.. 你揾到佢咁多資料9 e5 N) s/ t2 }% |" h8 r
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
+ W1 G! b: R# b7 _9 R" y2 K
用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
+ R: n; D$ m6 O5 j5 y. s( ]www3.tvboxnow.com
; x% J, a, p1 U  }/ V! Owww3.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!tvb now,tvbnow,bttvb( a. z7 C" ^" }8 a7 N; E" S5 V
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
www3.tvboxnow.com; E9 ~* g$ Z* v; D
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" o( O$ E' f8 e% W  p4 B1 J
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...公仔箱論壇- t- `6 I- \. K: L0 m8 @% [
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 a, F5 P1 q3 }
編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
  F( M. a8 X8 V1 R* w2 y. I' K" s* |tvb now,tvbnow,bttvb. m* {$ Y! l6 P' R1 c
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...公仔箱論壇, S. t, j) Y7 @- a
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
6 W! ~, P. ]& b$ ?
其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集
& A2 N- j$ \* i# Z# s公仔箱論壇歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! tvb now,tvbnow,bttvb; b4 L; g) v( `, A# x0 u
www3.tvboxnow.com: t7 f# M/ j% H
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
' C8 W# J4 v& }. OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com4 Q$ Y" \' c. A, G7 n+ z  E
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
8 u* ~$ U2 v9 ~; I  YPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
www3.tvboxnow.com  V$ m2 |) I+ V* u% M! O! t
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
www3.tvboxnow.com) b% k* @4 l( y* l( B9 O
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇3 Z$ K. J! q: H8 E
: t+ G1 S+ `1 `3 t( N! B5 I
20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb; a3 O3 ]- \. s$ H# p/ v. |
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇" ]+ m1 Q" x1 V# A
我開始想放棄睇本劇大結局啦。
* I1 G/ o. P7 O( c以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
" D! ~) [5 r, S& H7 A! l! ~www3.tvboxnow.com
9 \# f. _; t6 W1 J# O7 f8 q& D差勁! 太多野要插..
; V, ?) v' l+ i' w! V% @) Wtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
! A7 u4 V5 E- M6 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ U5 U: Q% P8 Z# ^6 p
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
/ k! t& @2 a5 f1 d$ G) _
$ j& }" w  A+ z8 s: _  t本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
7 p4 c9 G/ V$ H+ p公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 T8 W, t' i4 o# W5 Q: U: r% j+ x
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
& e* `* E& N. H2 e- b+ U) ytvb now,tvbnow,bttvb7 j% ?$ `7 v! h2 h! `
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
9 ^3 U% d9 h' L( |% k
, Z! Z2 v8 k6 D. dtvb now,tvbnow,bttvb其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
& ?* M. x. |) K  N& @" Z0 k7 Gtvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com4 e) i& j* j# W8 M+ z% T% m3 ^
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~公仔箱論壇# [! `1 m5 p0 X3 h1 \1 N( A. o
最尾歡喜哥??
; h; U: C0 v+ Z( ?stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
6 J6 U6 }! E  V0 J  l6 S$ g公仔箱論壇做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
6 N' |7 r% g; G# \- n
4 Q$ ^% U6 y: X7 o! X$ f公仔箱論壇% N2 z1 j) K5 P$ V
(我無抄帖)公仔箱論壇1 [9 W$ c) I1 A% t
luckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
% h: v  r. L! ^. G3 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
& a& W  C$ {) H( y1 [# d公仔箱論壇
  ?0 C7 A- X2 e+ `* W4 s' L原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添. Z6 x; w" P$ X( x% m9 C
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# U/ \) A& P5 t2 K7 |* y% i
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
6 {% Y# x# `; A1 ~! ?+ z/ Owww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com; E) Y8 A8 v. u: t
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
# u  O6 Z1 i0 N2 {5 Ftvb now,tvbnow,bttvb感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...www3.tvboxnow.com+ M. a- s2 q2 f  w
金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 i7 ^9 ]8 z3 U: H! X1 M1 s
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。