返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
7 k1 j% S, P; q( `
: F4 n- T7 Y, Y
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
$ `5 N# g$ m  y) |- n大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
# ~1 b# g7 A  w( @) H
/ q" |4 F: y) C% ]雪姐而家死埋,重感動呀
www3.tvboxnow.com7 a  ?+ I# T0 C  w
3 Z7 o/ N( t0 i# g% f# x
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)公仔箱論壇- i( v6 X9 ~3 u
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
0 `' Y+ M7 T; j. ]5 c公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  I  _) c% W; |0 k' c  Q
tycn3320好有見地.公仔箱論壇  N' `3 G! C# }$ Q8 c9 F
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?www3.tvboxnow.com% F/ V) h( z' a! X
tvb now,tvbnow,bttvb% V* f/ C# w) S4 Q3 H# y5 @& B8 G
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。公仔箱論壇8 D" a# G4 J- t
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。www3.tvboxnow.com+ U( o  \5 a; D$ X5 ~6 Z
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
www3.tvboxnow.com; ?* @3 ~- u  P1 P# N
tvb now,tvbnow,bttvb# G; V6 W' k. ^# @' G* w# f# S
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
! Z- g) Q" T3 l9 ~% _$ y大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
9 E" p2 p) o- ^0 x9 wtvb now,tvbnow,bttvb
0 a: n& u6 ]: C. rtvb now,tvbnow,bttvb哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!tvb now,tvbnow,bttvb, s  E: F5 A# x, F5 Y; P* c% j6 ?# v
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD( g5 i/ O# v& Y( Q2 ]8 {3 o
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...! a4 f6 w# j1 M+ p; t' g, x- [
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
' O, q  |+ E7 a6 F2 ^tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" a" P9 H9 P8 L
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
8 s% a" \! J! I) ]公仔箱論壇
* d6 @! L4 P1 V% \2 \7 p
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
$ `3 G0 Q* a/ K3 I0 [# W公仔箱論壇
公仔箱論壇6 ?* D+ X! k9 a: Z1 w) t4 E3 j8 S/ m
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...公仔箱論壇5 e, \8 I6 r1 b- g
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
3 i- x: u/ T$ ]! Q3 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( p6 W$ }) I: J$ G4 `
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
# E8 c" R6 Z) Z' iwww3.tvboxnow.com
, P6 O3 F( \# {www3.tvboxnow.com【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?. {' W) `! h+ ]( N, T) c0 D
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
0 P% @% M! A, m2 h/ Q' g3 l
www3.tvboxnow.com8 h1 X* z' }9 G* i1 w7 H+ N% w4 s3 V
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
, C; H  l7 ~  [唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!; k, X) r; b7 P+ o0 y% ^

7 N4 \# Q- g& e6 Qwww3.tvboxnow.com
; @$ d- ?/ L# |$ h$ h. Nwww3.tvboxnow.com但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
$ M/ R  k1 R& Q7 T% x" ~) U) s( a- M後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
) K: _4 s2 ~( K: c7 p2 V公仔箱論壇個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( U% [8 A# i+ h& ]# X% ~$ p
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; C- {5 g2 A, g1 h
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
' d6 p, r' R+ H$ `9 x' `hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
/ P2 ~+ p/ d- I* j4 `3 _5 z

+ I1 e8 o& W0 b' p. k# Ztvb now,tvbnow,bttvb如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。