返回列表 回復 發帖
原帖由 devin 於 2008-9-22 09:41 PM 發表
不要这样想,

如果少左任何一个人的贡献我们就没可能拿到week5组合亚军。
哈哈!DEVIN
的确有教练风范!
大家同心合力,一定可以攎冠军!

其实最近呢几场我都选择打稳定波,
因为我唔咁将個注全部落嗮一两队波,
我买嘅球员至少要来自4-5個唔同球会,
高分机会会比较低。。。但应该会比较稳定。
原帖由 woodstock1221 於 2008-9-22 09:36 PM 發表

steve兄貢獻最少的是我喔。。
收到了jackson兄謝謝!
哈哈。。。呢期贡献最少可能係我啊。。。
原帖由 wlt1110 於 2008-9-22 09:29 PM 發表

week6肯定是我们的啦,非我们莫属。。哈哈
终于吐气扬眉了
暂时我随便CHECK下,
各人最高分应该係靓仔-->杰少!
因为佢係队长,所以得分再 x1.5 应该会好高,
但因为CANZ华仔翻船,所以可以算係拉上补下。。。。

原帖由 wlt1110 於 2008-9-23 12:33 PM 發表

他是最高分的,我可能是第二高分,可惜我是普通会员,所以没有double的机会,不过无所谓,重要的是大家一起努力!
哈哈!如果呢期由你做教练必定大杀四方,
恭喜WLT兄获得超过100分。
真係羡慕死人!
暂时组合方面竞争非常强烈,
我都唔知边队最高分,

咁样睇嚟 大家嘅组合得分应该非常接近!
等今晚返去UPDATE先知道。。。
点都好啦 相信所有参赛者都已经尽嗮力。
下星期估计曼联,阿仙奴,车仔都可以"旗开得胜"!
而利记又要面对Derby Match!
爱华顿一路嚟都俾唔少麻烦。。。利记,
下星期将更加精彩!
原帖由 devin 於 2008-9-23 06:33 PM 發表
Arsenal和Chelsea都对升班马,

还不欺负点升班马等几时哦,

一于买完这两队的球员啦。
好似 Robinson, Tim Cahill 等等。。球员起咁高价!
你适得乜??
原帖由 devin 於 2008-9-23 08:04 PM 發表
Robinson一定不换的啦。(没钱买其他keeper)

Cahil就要靠虑下,

担心卖了没钱买回来。

Wenger不知会不会再轮换Striker。

对Cheap队Adebayor应该很掂。
哈哈!Robinson下星期都仲掂,
但多個星期Blackburn就要对垒曼联,
到时候可能会好似David James嘅情况!
真係担心。。。。。

而 Cahill 我肯定会留底,
因为暂时我觉得佢好过 Arteta,
而Arteta都咁贵 Cahill迟早起价。。。

而Cahill 嘅情况有D似 Bentley,
因为我发觉FANTAYS 钟意俾好高分佢哋,
Bentley呢季根本就"毫无表现"!!!
但点解身价仲放咁高呢???
就算係佢所属嘅球队-->热刺都就嚟炒人,
但点解仲咁高价/高分呢??

WEEK1WEEK2WEEK3WEEK5
TVBNOW2ljw198264.0059.5054.0063.00124.50 WEEK6 CHAMPION
365.00
TVBNOW2羅愛我0.0041.5060.0063.50115.50 WEEK6 RUNNER-UP
280.50
TVBNOW1tang662084.5058.5071.5074.00106.00 WEEK6 SECOND RUNNER-UP394.50
TVBNOW1wlt111079.0060.0036.5045.50106.00 WEEK6 SECOND RUNNER-UP327.00
TVBNOW2jclai75.0047.5050.0061.0096.50330.00
TVBNOW2janleung0.0030.0078.0071.5090.50270.00
TVBNOW2chu55335888.5077.5032.0072.5088.00358.50
TVBNOW2leo200075.0060.50114.0057.0087.50394.00
TVBNOW1sTeVe8673.0093.5031.0041.5087.00326.00
TVBNOW2C_L_Beh71.0024.0034.0037.5086.00252.50

TVBNOW FANTASY 英超 各人排行榜 [第六期]已经出炉!

恭喜嗮ljw1982,羅愛我,tang6620,wlt1110。。。。
TVBNOW FANTASY 组合 WEEK:6

组合名字:《TVBNOW》梦幻足球  
组合名字:至尊紅魔  

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字devin80.002.00160.00
队长名字woodstock122163.001.5094.50
會员名字chu55335888.001.0088.00
會员名字jacksonkua84.001.0084.00
會员名字sTeVe8687.001.0087.00

每期积分
亚军513.50

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字nikotina56.501.0056.50
队长名字joshlier80.001.50120.00
會员名字Hide80.001.0080.00
會员名字feimiao085.002.00170.00
會员名字wlt1110106.001.00106.00

每期积分
冠军532.50
组合名字:TVBNOW联队  
组合名字:靓仔一族  

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字chfong251.002.00102.00
队长名字altooooon78.001.50117.00
會员名字bmoon197766.001.0066.00
會员名字00-00-0078.501.0078.50
會员名字leanming63.501.0063.50

每期积分

427.00

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字canz8551.002.00102.00
队长名字ljw1982124.501.50186.75
會员名字cck_my36.501.0036.50
會员名字mikeyap66.001.0066.00
會员名字C_L_Beh86.001.0086.00

每期积分

477.25
组合名字: "大马组" 组合名字:富家豪族

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字ls_siew51.502.00103.00
队长名字walala60.501.5090.75
會员名字marcus082853.001.0053.00
會员名字可爱38.501.0038.50
會员名字wei23 team62.501.0062.50

每期积分

347.75

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字必胜_Win44.501.0044.50
队长名字knchung75.501.0075.50
會员名字toby21657.501.0057.50
會员名字clever71881.501.50122.25
會员名字tang6620106.002.00212.00

每期积分

511.75
组合名字:雜牌軍團 组合名字:《破军》骇客组织

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字puma881183.502.00167.00
队长名字TOK70.501.50105.75
會员名字lma2374.501.0074.50
會员名字jim565556.001.0056.00
會员名字gary_jeff72.501.0072.50

每期积分

475.75

WEEK 6

各人得分X倍数真正得分
教练名字how210960.502.00121.00
队长名字wayne770.001.50105.00
會员名字ivan28275.001.0075.00
會员名字hendytiu80.001.0080.00
會员名字edwin1080.001.0080.00

每期积分

461.00
原帖由 steve86 於 2008-9-23 10:42 PM 發表
我是10大???
有甘高分乜???

甘快就输第一feimiao 一百分。。。
好难哦!!!
哈哈。。。steve兄咁遘人哋以为我"造马"。。。(遘笑)

其实之前你冇check清楚,
因为你有买Tim Cahill,
而之后先加分。。。。

devin兄同我都係一样!
原帖由 joshlier 於 2008-9-23 11:16 PM 發表
wahaha  至尊紅魔 返来啦

好彩换 feimiao0 做教练换的及时!!

多谢晒各位兄弟的努力!!!
Feimiao兄 表现超稳定!
真係令人佩服!
WLT兄呢期嘅表现--->出乎意料!
恭喜嗮你哋啊!
原帖由 必胜_Win 於 2008-9-23 11:10 PM 發表

差点就第2啊!

好彩我换人啊!

tang6620破百分啊!
你都一样破100分!
WLT兄已经"脱胎换骨"!
恭喜嗮呢期嘅季军!
原帖由 steve86 於 2008-9-23 11:14 PM 發表

好。。。上个礼拜抽出少少时间研究就得到好成绩。。。
我会继续加油。。。哈哈。。
今次再抽多D时间就有机会闻下冠军味。。。哈哈!!
哈哈。。。咁我都要再抽多D时间研究下!
大家一齐闻下冠军味啦。。。。。
原帖由 feimiao0 於 2008-9-24 01:43 AM 發表
我都要冠軍。。。

我恨佐好耐都攞唔到。。。

多謝隊友對我的信任和支持,仲有大家過獎啦我只係趁大家未進入狀態前耀武揚威一下啫,當大家一發力時我就拍馬難追啦 ...
哈哈。。。相信依家追上Feimiao兄係所有参赛者嘅目标。
原帖由 devin 於 2008-9-24 12:32 PM 發表
相差整百分,

要追都几难啊。。
仲有32期 FANTASY FOOTBALL
平均每期要多佢3分。。。
"问题不大!"