返回列表 回復 發帖
原帖由 woodstock1221 於 2008-9-30 09:36 PM 發表
11位球員有6位被扣分。。。都好有難道
wlt兄下一期應該不會再買arsenal球員。。
有冇人睇 欧洲冠军联赛 阿仙奴 vs 波图 果场赛事??
如果有, 我肯定你哋一定会 KEEP住/买 阿仙奴球员。。。
原帖由 steve86 於 2008-10-1 03:24 PM 發表
期待。。。5知我的GROUP拿到冠军吗。。。

唔好意思,呢期迟咗放榜。。。。
好快就有组合得分出现。。。
TVBNOW FANTASY 英超 各人排行榜 [第七期]
组合参赛者每周得分总积分
WEEK 1WEEK 2WEEK 3WEEK 5WEEK 6
WEEK 7
TVBNOW1sic76.5074.5025.5061.5028.00
114.00
380.00
TVBNOW2C_L_Beh71.0024.0034.0037.5086.00
104.50
357.00
TVBNOW2Ivan070.0047.5063.5086.5051.00
102.00
350.50
TVBNOW1leanming83.0066.0055.5087.0063.50
100.00
455.00
TVBNOW1garrick_ling74.0066.5045.0070.0074.50
97.50
427.50
TVBNOW2nesta001375.0059.0020.5067.0055.00
94.50
371.00
TVBNOW1chfong2105.0067.5018.5087.0051.00
89.50
418.50
TVBNOW1canz8578.50108.0060.0080.5051.00
87.00
465.00
TVBNOW1andywoei43.0049.0063.5031.5078.50
86.50
352.00
TVBNOW1calchui63.5059.0025.0032.5053.50
85.50
319.00
TVBNOW FANTASY 英超 各人累计排行榜
组合参赛者每周得分总积分
WEEK 1WEEK 2WEEK 3WEEK 5WEEK 6
WEEK 7
TVBNOW1feimiao058.50101.5082.50103.5085.00
69.50
500.50
TVBNOW2leo200075.0060.50114.0057.0087.50
79.00
473.00
TVBNOW1canz8578.50108.0060.0080.5051.00
87.00
465.00
TVBNOW1leanming83.0066.0055.5087.0063.50
100.00
455.00
TVBNOW1puma881189.0080.5067.0047.0083.50
67.50
434.50
TVBNOW1garrick_ling74.0066.5045.0070.0074.50
97.50
427.50
TVBNOW1tang662084.5058.5071.5074.00106.00
30.00
424.50
TVBNOW1chfong2105.0067.5018.5087.0051.00
89.50
418.50
TVBNOW1jacksonkua72.5085.0032.5068.0084.00
74.50
416.50
TVBNOW2ljw198264.0059.5054.0063.00124.50
51.00
416.00

TVBNOW FANTASY 英超 各人排行榜 [第七期]已经出炉!
大家可以check下自己嘅排位。。。
TVBNOW FANTASY 组合 WEEK:7

组合名字:《TVBNOW》梦幻足球  
组合名字:至尊紅魔  
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字devin30.502.0061.00
队长名字woodstock122140.501.5060.75
會员名字chu55335837.501.0037.50
會员名字jacksonkua74.501.0074.50
會员名字sTeVe8673.501.0073.50
每期积分307.25
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字nikotina62.001.0062.00
队长名字joshlier73.001.0073.00
會员名字Hide58.001.0058.00
會员名字feimiao069.502.00139.00
會员名字wlt111016.001.5024.00
每期积分356.00
组合名字:TVBNOW联队  组合名字:靓仔一族  
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字chfong289.502.00179.00
队长名字altooooon81.501.50122.25
會员名字bmoon197753.001.0053.00
會员名字00-00-0030.501.0030.50
會员名字leanming100.001.00100.00
每期积分484.75
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字canz8587.002.00174.00
队长名字ljw198251.001.5076.50
會员名字cck_my82.001.0082.00
會员名字mikeyap60.001.0060.00
會员名字C_L_Beh104.501.00104.50
每期积分497.00
组合名字: "大马组"组合名字:富家豪族
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字ls_siew47.502.0095.00
队长名字walala62.001.5093.00
會员名字marcus082884.001.0084.00
會员名字可爱47.001.0047.00
會员名字wei23 team70.501.0070.50
每期积分389.50
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字必胜_Win40.001.0040.00
队长名字knchung42.501.0042.50
會员名字toby21676.501.0076.50
會员名字clever71829.501.5044.25
會员名字tang662030.002.0060.00
每期积分263.25
组合名字:雜牌軍團组合名字:《破军》骇客组织
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字puma881167.502.00135.00
队长名字TOK69.001.50103.50
會员名字lma2345.001.0045.00
會员名字jim565577.001.0077.00
會员名字gary_jeff48.501.0048.50
每期积分409.00
WEEK 7
各人得分X倍数真正得分
教练名字how210941.002.0082.00
队长名字wayne743.001.5064.50
會员名字ivan28235.501.0035.50
會员名字hendytiu46.001.0046.00
會员名字edwin1046.001.0046.00
每期积分274.00
恭喜嗮---> 靓仔一族
获得WEEK7 组合 冠军!
其中两位组员仲入咗各人排行榜(WEEK7)头十位!
原帖由 chu553358 於 2008-10-3 09:06 PM 發表
岩岩買完人 唔知點解
今期有信心拿80分以上
希望我地既組合今期攞第1 好耐無威過
哈哈!睇嚟赌王对呢期嘅球员非常有信心!
搞到我都"兴致勃勃"。。。。。
其实每一期我都对自己嘅球员非常有信心,
但就。。。。人算不如天算!
点都好,我哋的确有一排冇感受过 冠军嘅滋味。。
原帖由 devin 於 2008-10-3 10:27 PM 發表
刚换完球员,

希望呢一期可以重返十大排行榜。

上一轮超低分搞到跌左榜
哈哈。。Devin兄!
我啱啱同 C罗&Torres 通电,
两位都应成我会侅呢期入波。。。
原帖由 devin 於 2008-10-3 11:20 PM 發表

坚定流的??

我相信Adebayor会带给大家惊喜。
老实遘 我本身係阿仙奴球迷都唔敢买自己球队前锋,

第一:估计wood&chu兄呢两位超级球迷应该已经买咗,所以避免大家齐齐作 高风险 投资。
第二:Adebayor&Persie真係太贵 反而曼联前锋仲没起价 值得收藏。
原帖由 可爱 於 2008-10-4 12:33 AM 發表
我也是觉得太贵了,所以买了曼联前锋BERBATOV!希望他会进啊!!!
哈哈。。。Berbetov已经成功摆脱包袱,
英超将更加精彩。
我都希望可以买到佢!

第8期已经截止买人
同各位分享下我嘅阵容!

S. Given

J. Bosingwa   A. Traore   G. Bale

C. Ronaldo     S. Nasri   M. Ballack    L. Modric

F. Torres    J. Defoe    R. Pavlyuchenko

原帖由 canz85 於 2008-10-4 08:48 PM 發表

好阵容呀。。。
jack兄 怎样看这期的重头戏
我觉得利记如冇意外,
应该会以2-1取胜。。。
理由好简单:Torres已经回勇!
而上一场如果有睇Portsmouth对MC果场波,
就应该会觉得MC实在太多地方需要改善。。。
成支球队太过依赖 Elano & Ireland。。。
原帖由 chu553358 於 2008-10-4 10:16 PM 發表

唔好意思 阿仙奴既超級球迷已經賣左adebayor
今期睇好wigan
咁chu兄必定有买 Zaki 呢位超级前锋!
对上一轮见佢嘅表现出色,
Wigan 可以买到D可以即买即用 球员 真係令人佩服。
如果佢踢强对 可能仲有机会发挥。。。
依家 我见佢已经具备所有英超前锋所需要嘅条件。
原帖由 chu553358 於 2008-10-4 10:35 PM 發表

之前都聽過你地遘呢位前銉
跟住上一輪賽事睇左佢既表現
的確唔可以睇少 而家佢都唔算貴
所以拿拿林入貨
哈哈!证明 TVBNOW足球讨论区 全部会员都几专业下!
之前大家睇中佢真係冇错。。
另外 估计下场佢身价应该会起到至少12蚊!
因为啱啱睇 Wigan 上半场 佢有成5-6射门。。。
原帖由 wlt1110 於 2008-10-4 05:15 PM 發表
向中游队伍发展,包你有非同凡响的结果
你买嘅前锋 Bednar  啱啱入波。。。
原帖由 wlt1110 於 2008-10-5 02:40 AM 發表

哈哈,多谢神保佑
咁冇名气嘅前锋都俾你睇中。。。。
真係慧眼识英雄!
我三位前锋都等今晚入波。。。