返回列表 回復 發帖
非常學生手銬鎖老師 ( Hong Kong )

短片惹起網上廣泛討論,有網民稱事件在油塘區一中學發生,怒斥學生所為並同情受辱教師,認為事件反映香港教育已死,「教師教到無 地自容」;有人質疑學生非法使用手銬已觸犯法例。香港教育專業人員協會會長張文光(相關新聞 - 網站)直斥學生行為令人髮指,嚴重傷害教師心理,已超越一般惡作劇,他要求學校把事件交警方處理,嚴懲有關學生。

i don't understans y hk student have to do this to the teacher

here is the video

http://www.youtube.com/watch?v=0nUO5oR_W-k
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 Q版雷耶斯 於 2006-10-25 12:01 AM 發表。 

我成日都o係度o架啦 ....
你唔見我輸晒 d 分咩 !! [-X

多過你上o黎添呀 ! :-"
咁我一定見到你啦......
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 12:02 AM 發表。 

噚晚(應該係今朝早...... 差不多五點...)已經返左黎,無留院,因為比比一定鬼殺咁嘈..... ^:)^

今晚返到黎見佢仲係小呆咁 =(( 無精神..... 明顯係未好返.......

而且食左藥,好早就訓左 LU..... >:D&l ...
小呆 << 好名!!! I LIKE ......SO CUTE!!!

細路要訓 10 小時以上...岩......

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 12:03 AM 發表。 

存款 90173853 元 ← 好快有 :-*

>:D< 我信得過你的賺錢能力 ;))
.........唔知道點比反應你.......:-O

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 12:06 AM 發表。 

^:)^ 而家 D 學生真係越黎越... =((

我有段時間係學校做.... 聽講有個 F.1 仔上堂用粗口問候 MISS.......... :-O 好似話 MISS 當場喊.... =((
因為教既無能......

因為唔夠手段.....比細路蝦......

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 12:09 AM 發表。 

佢得幾日大果時我已經開始叫佢做小呆....

我有個舊同事直頭叫佢做阿呆.... :L 因為傻妹佢成日都係木口木面咁的 尤其影相果時... ^:)^

不過佢精靈起上黎真係好Q的 :$

[-X 佢平時無咁早訓架 =(( 可 ...
小丸子中既阿呆.....好正!!
佢有沒有咁正先!?

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 12:16 AM 發表。 

我家小呆唔係流鼻水的...... 係流口水 :$

正過我多多聲.... 你話正唔正? XDD
一定好正........比你差小小啦!!!

原帖由 冰玉 於 2006-10-25 12:19 AM 發表。 

^:)^ 對....二年班repeat....佢咪就係三歲會用粗口鬧個表弟
我家 4 歲 果個 聽一次粗口就識背........
讀書讀 9 年都未識背其他.......

追 6頁貼就知道雲加貼士......

原帖由 tRACY_ 於 2006-10-25 01:23 AM 發表。 
太過份.... 潛晒水 X(
手痕又作左篇文......[-O<

近期心中既怒火難以壓制.......

可能另一個我又來了.....

原帖由 Q版雷耶斯 於 2006-10-25 01:49 AM 發表。 

扮作家 ..... :-"
[ 4 仔 文章......:-"