返回列表 回復 發帖
貓E館。。。早晨
早晨  貓E  貓姐
貓e館  貓護士  早
呢度踩到慢晒。。。。
你快D幫腳啦
CC517 發表於 2012-9-5 10:23 PM
你set太多樓啦。。。。
搵左自己笨, 笨貓
CC517 發表於 2012-9-5 10:38 PM
沒事拿來搞。。。
名医难求啊
yxx01 發表於 2012-9-5 10:43 PM
中 or 西 醫?

yxx01 發表於 2012-9-5 10:47 PM
我記得你話咩事啦。。。中 西 醫一起攻快d咖。。。。不過 中西藥要隔2個鐘點分開吃。。。
早晨 雙貓。。。。
西医要打针。。。 No good
yxx01 發表於 2012-9-6 08:10 AM
那你 去揾呢只藥,問pharmacy -
Celebrex。。。唔使打針。。1天3次。
其實還有另外一種- solaxin - 可是有些人的胃受不了。。所以不寫了。

Celebrex
發現年:1993s
引進年:1999(Pfizer,輝瑞)
藥物編錄:非類固醇抗發炎用藥(Non-steroidal anti-inflammatory drug,NSAID)
主要用途:處理骨關節炎(osteoarthritis)、類風濕性關節炎(rheumatoid arthritis)與急性疼痛(例如生理痛 painful menstruation)。
大約有多少人使用過這個藥:超過兩千三百萬人(23 million)
較老的藥物:Aspirin,Ibuprofen(Advil)及 Naproxen(Aleve)
你食过
yxx01 發表於 2012-9-6 08:25 PM
系呀。。。。幾個月前搬嘢整到腰。。。痛到差d死。。醫生俾的藥吃到我胃痛。好彩我知呢只藥。。。
不過最後都係吃中藥搞掂。。。10碗 苦藥
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
药你都有相 医腰痛嘎中药
yxx01 發表於 2012-9-6 08:41 PM
咩都影。。。。yes。。。中藥。。。整骨我都有去,聽到的骨頭 pak pak 聲嚇死我。。。去一次就唔敢。。
更住去針灸。。。痛起上來咩都要試。。
LEMON YO YO YO 1828427
BeiDouChef 發表於 2012-9-6 08:42 PM
晶晶。。。。。
pak pak 聲 pok pok 聲 puk puk 聲
结果系針灸整好定食药好嘎 ?
yxx01 發表於 2012-9-6 08:48 PM
兩樣一起來。。。。
http://www3.tvboxnow.com/attachments/day_120906/12090620372daaadac7ad31bb7.jpg

有某份量呀柠姐
即係每種药料几錢几分几両
ob51330 發表於 2012-9-6 08:51 PM
果中醫開ge藥方唔可以帶走。。。。