返回列表 回復 發帖
你忘了很多HKTV員工來自TxB!  以前已經製作低質素電視劇, 在新電視台只會繼續製作低質素電視劇...
看了2集童話戀曲201314, 演員ok, 挺搞笑
我就淨係睇咗"選戰"和"警界線"兩套. % |! r2 D0 l9 w

2 Q% M) P8 I  `* G; G5 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。"警界線"
* u, e! r$ O4 R9 n% y! t# g5 xwww3.tvboxnow.com開頭個幾集都仲有一集一集睇落去. 直到pandora出現嫁禍將軍起, 真係覺得唔知拍緊勿. 啲劇情越來越離譜, 方藻晴可以冒认佢家姊方藻文起警署自出自入放炸彈, 見方藻文個 ...
. L9 y5 U, X4 G5 Npknoface 發表於 2015-1-26 07:06 AM
大廚,貓貓和我看並討論警界線時你去了哪裡!!??
& S- ^3 Q/ w) [7 t/ s) mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb, M4 w8 W; Z9 h' E, j; v
童話戀曲201314看了六集, 故事普通演員不差但出來效果不錯
估吾到A生有睇呢出戀曲哦
8 k0 k- L. N% g1 ~7 d( t2 m. [. Y# C聽聞香港果邊因為呢套劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% d  K4 m, a# q" _0 W- S4 A
HKTV的收視已經去到臨界點了www3.tvboxnow.com8 q# D5 A, _7 j& L1 q% `
吾明為咩吾將選戰提出來連續播挽救下www3.tvboxnow.com+ T/ @$ D* {$ b, H+ m
lhy92725 發表於 2015-2-4 03:46 PM
% E6 F: I8 X7 ^; X9 S5 \
又叫我A生8 l8 b7 o( s! o4 H0 `
tvb now,tvbnow,bttvb6 O, u5 O* l- w) V# w: J& b
童話戀曲201314我可以舒服看不易說這樣或那樣! 還是那句話整部劇麻麻地但出來結果好..., V) F) p0 I% i' j" r

( _. }) v$ Y( Y2 ~6 y# s' D" D' E! M% _tvb now,tvbnow,bttvb選戰&警界線很多無厘頭的東西... 特別是選戰用文字交代劇情
! ^) P7 |0 _& I4 F0 z) i7 T9 r# n( ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ G7 L" G; \- Z/ o: E: g! r7 J" P
收視問題是你期望HKTV過高! 香港人仍然會投訴並繼續看TxB...
問題是大多數人習慣了TxB劇集形式
老爺(=路爵爺)講開慣性收視,令我記起我阿爸、阿媽以前係香港争電視睇。一個話亞視都幾好:《變色龍》、tvb now,tvbnow,bttvb- `6 x& i5 u9 r* b1 D( h
《大地恩情》、《天蠶變》.......另一個就算唔睇都要霸住睇無記,唔得閑睇一聽轉台馬上要轉噃無記。咁就 ...
' b8 K, y1 C7 m, A6 A) stvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-2-6 02:32 PM
請叫我路人甲2 H& A' h6 _! r  S

. p# g. u; p/ m% X/ C  j公仔箱論壇香港人習慣很難改變
最近好似無曬聲氣!真系有D可惜3 w3 M7 F9 t9 Y! u
lhy92725 發表於 2015-2-27 07:01 PM
這種品質沒有可惜
我阿媽係黑玫瑰故事主題新鮮但出來結果... 低B!  最後幾集故事很倉促...3 ^  A1 q3 W( P$ c4 g% Q% p
第二人生頭5集不錯, 之後不知道因為我還沒有看  故事主題改變和遺憾... 有趣
最近呢出好睇麼?仲有無甘低B啊$ t  s9 h) ]% R$ v! }3 L! e
lhy92725 發表於 2015-3-5 05:32 PM
故事很好! 當然細節有一點小問題...
第二人生我睇佐三集 ,演員問題依然無改善
) z" T5 L- i# n0 X7 @- V* hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lhy92725 發表於 2015-3-16 11:13 PM
改善?兩到三年以前拍攝, 一直沒有提供意見.  公仔箱論壇1 S/ Y& D. K$ e3 Z) |

! a8 h' Y* T: j" }0 @, N公仔箱論壇如果hktv沒有關門, 兩到三年會有改善!
真係唔知捱唔捱到2-3年,如果亞視關門大吉hktv就機會大D,真係阻住地球轉!
3 J. Q) D  L6 v( G4 {# t- ~+ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-3-17 09:48 AM
沒有資源生產更多電視劇還有一些倉底電視劇要播

評分次數

• timmaxsing

* T, m' M% ?% g9 V) uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: N, K- |* {- ^7 k2 kwww3.tvboxnow.com
王生最終都會敗在錢果方面tvb now,tvbnow,bttvb( ], X4 P9 Z  F; W" t
lhy92725 發表於 2015-3-17 09:47 PM
因為他製作的東西不比TxB.好太多
其實如果不是被打壓無得領牌
" k* v' Y+ X- s* S# OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大家一齊用免費頻道,都未必不能形成競爭嘅www3.tvboxnow.com: J4 [, V3 e3 f' Q2 \+ z
lhy92725 發表於 2015-3-20 10:01 PM
另一個ATV
又吾至於嘅,D劇唔系話完全無質素嘅www3.tvboxnow.com8 y9 S. G7 N6 ?' l6 p7 b& v
lhy92725 發表於 2015-3-21 10:19 PM
香港人不懂如何轉台
+ e) ^0 X' [, ^0 f9 d7 k
另一個角度睇,D人忠心不二 我就邊個節目好睇就睇邊個。有套叫《導火新聞線》唔知路人甲大哥、猫姐有冇收睇,聽聞唔錯。
4 R) u& ^3 `( W: Itvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-3-22 09:25 AM
想看但下星期開始忙