返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb9 ]/ C5 ], x. F+ m5 B2 P# D. R' ?

. M3 s' K$ R) t7 |& N5 p# c) R
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...公仔箱論壇! E+ S  J# ?' Y6 U3 t+ ?
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
! @6 T2 i7 Z6 p& ^3 U/ @; l公仔箱論壇www3.tvboxnow.com" y7 N  s# F0 B! o0 d5 ~* k
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
! |0 W5 ^1 y: L9 U: j7 Y1 u公仔箱論壇
' n7 p% k4 C2 o! r8 v1 p網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,tvb now,tvbnow,bttvb9 |7 a7 i; J" L
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,. g; b1 M! }+ L3 ]3 e4 v
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。tvb now,tvbnow,bttvb4 L  V5 |; ?: T( M
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
+ V3 _9 x% X2 q" t/ ~9 x- dwww3.tvboxnow.com& ~' i% M; N1 B/ D
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...公仔箱論壇9 P2 O2 i& n% Z# f$ @9 @& N2 z! H& T
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
3 U9 K% s& c8 K2 W3 E4 E9 `  i( H5 `tvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
. Q7 G% d) ]( g( q/ ftvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb" ]6 {2 E$ B. o, q: ], O$ D
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvb now,tvbnow,bttvb' J' r& {9 T7 i& E( n
公仔箱論壇* t* X2 k$ z9 F
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。$ K3 X( T- R( `( z* {% m" ^
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb2 V3 s1 q$ B9 Z8 J
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
" e5 Q4 K6 S- b& C' _) A
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
tvb now,tvbnow,bttvb& `7 Y( @% D# l3 e+ r" C! e
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. b% _* m8 v( n# W( p- }  g

3 [/ _1 Q* g/ e- x, J) q* Y' z公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
4 b  [, o( N4 s' x3 v- s公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
% X. c7 W" ~  U$ e; Q5 j) qtvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
- e$ R# E, l$ @7 A+ ^2 U& b唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www3.tvboxnow.com- U2 D. ~' O) K0 P7 O/ e
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
) }# G8 J( a  @' K( L手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?tvb now,tvbnow,bttvb  {& l9 v; E8 ?! T$ v$ o
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
' I1 ^7 E4 o" q3 p* ^公仔箱論壇
8 B6 R# A/ n+ c  a  NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
$ |1 j# }1 N( ~# T$ K% f由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
9 z% g- j. g+ d- U( lwww3.tvboxnow.com呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,/ v7 L, r. |0 T2 i3 L7 d; P
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
+ j5 d' W) T7 ?1 a! Q2 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 j/ u6 `: F5 s5 h7 L
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
* S7 j8 ^- N0 U7 _3 K( d公仔箱論壇仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 5 r3 |5 Z- H  s: F# j% I! ~6 o! w
tvb now,tvbnow,bttvb& I: T! M) |. k( @5 ?+ W
佘詩曼公仔箱論壇) n2 \! x6 d) C) i) E$ z
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) p" o0 L% c6 Z/ W7 ~$ ?" _; _
& j4 L+ Y5 S: F
真係邊度似呀?....
9 e/ U8 R$ o6 }9 @7 P, k0 [公仔箱論壇原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
& a5 B4 i- q- M5 Nwww3.tvboxnow.com拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
4 i* ]; S; H) Y. ]' w( i歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
; P3 ]. z6 j" Rtvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?* c0 B7 z5 U0 \  W' D6 C' b, M! |0 B
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
! a6 k8 j! H; h/ O! m9 c! R' }www3.tvboxnow.com
! i3 n' X- @& w3 Y# Z7 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好!
tvb now,tvbnow,bttvb0 k- ~. \- r1 m3 x4 c! R0 |( p
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ~. @$ F7 r7 x( F$ G. w
2 ?: W6 s$ b  c& \www3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
+ {( R) [3 {( B! s5 N公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb! A2 Z9 D2 Y5 a. z
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
$ |1 r2 B% C5 v. g# n你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
- Y) c$ e; o' Z2 P# I" g2927306/ X3 u, j9 D) q; M3 \+ u# H
今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb# c* T- a* W2 j
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
& e$ X9 {2 {* i2 v& i+ j/ x, h! Vtvb now,tvbnow,bttvb
( k1 K. y/ r: F% W) r8 ]即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
" }9 B+ l. Z; b6 ?" P你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?公仔箱論壇; T4 I4 Y2 G9 E% W% Z& ]: s% @
* |. t8 |  ]5 x. l6 X7 {; wtvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
; ^6 _9 t. B; [' p9 K4 I& Dleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
# B% W! `& k3 l* f8 q0 f0 P" E% qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  u' H' r; i' E, |" h( I# v% b& @- o

& g2 E2 x) [: B- l& T$ u1 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 _& G' N4 p& b/ w8 i
/ S0 D$ L5 H) r2 N
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
( Q- n1 s; I. l$ ~" z9 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ H  y! I  s2 n% E( G
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvb now,tvbnow,bttvb9 X% |) K) \" @' _
tvb now,tvbnow,bttvb5 ^) Y7 F1 I+ n
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
& H5 ]; k$ C8 u) L' E+ r[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,  m9 u, G( _! Z1 S, W0 s; A+ F/ G
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www3.tvboxnow.com( |1 H% ^; M2 u: J/ C4 o
戲中如果林峯都 ...tvb now,tvbnow,bttvb8 b1 W7 t+ X' l1 v0 q
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
6 k& o, g. A1 t0 W阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing