返回列表 回復 發帖
一出场时觉得钉姐挺帅气的
4 V5 c/ L4 |9 a& I, u  lwww3.tvboxnow.com
6 K( |) o" X* D  p0 xtvb now,tvbnow,bttvb樣搞笑多啲4 Z- P. ]$ p1 D6 G: L
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
公仔箱論壇1 {: m( e1 D3 T& f' c3 D  a
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
: r* l2 p. R1 ~) B6 t- w
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第13集最後一幕公仔箱論壇( x+ f5 v& C8 _3 Q3 v( P, B5 m
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... 公仔箱論壇" E  @+ h5 m/ S2 {" s
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
www3.tvboxnow.com. D' m5 O& N3 c. v# X5 ~6 F
冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
* u" B! ], c' @+ A* n! itvb now,tvbnow,bttvb笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( H, F: m4 z0 k7 z
) L! Z7 \0 A) N) f; Nwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
& m. Z" W9 m7 p' W/ U; q+ x/ n9 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ?1 I" Y( w/ C, R. o* P& g7 bwww3.tvboxnow.comleekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
0 S1 x( a0 ]( ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥是第五個臥底
5 ~% ], _) `  [# f4 s# t1 gtvb now,tvbnow,bttvb所以隻眼開隻眼閉www3.tvboxnow.com* T3 R- f0 U* C4 f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
; P! U# k; n/ o5 {1 D: M) itvb now,tvbnow,bttvb$ t6 r1 r% Q5 m" i2 a" G
我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
4 z: u, e  k3 k( N& j- f2 jwww3.tvboxnow.com
# Q2 O$ ~' Y+ u4 _4 I) v- L! z我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過公仔箱論壇5 p6 E' s! @/ ~, u0 ?
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
7 e' C, X: [, N9 t9 H( A
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?公仔箱論壇+ i  z: P0 I3 h+ J' H- O
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
! ^% I9 Q( d0 o7 a# ?% \
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
7 L# j4 c; L2 C9 l' @tvb now,tvbnow,bttvb但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
& {' W9 W+ {5 }3 wwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
- Q% C8 j. W- ~0 ^www3.tvboxnow.com  W. \- f6 G; {& }$ y
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
" [0 V0 u" g" I: F6 w8 ?; ?- V# X; [5 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com9 X" `; a6 x' f
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜哥點樣神機妙算足智多謀,拆穿身邊二五仔,以假換真同偷人地密碼,一隻usb手指搞掂,唉,咁樣的usb手指,抬部notebook去中環甲級商廈附近走一轉,咪好易發達? 仲要咁辛苦同冒險賣毒品??
2 P& Q/ x( S$ c; e! s6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb/ m" t0 n& s2 v$ Z
播緊時都奇怪,點解講benz雄要走埋去架救傷車隔離懶好笑的鏡頭,原來,又係講當時佢個仔正在入面急救緊,因為食大茶飯所以無開電話,咁,其實唔關賣毒品或者作奸犯科事,而只係無開電話所以學校通知唔到,後悔咩呢? 只係後悔熄電話,或者唔請個秘書聽呢啲緊急電話或者安排行程同提示之嘛,黑社會龍頭坐館個仔返學無保標跟出跟入? 而且又係個健康有問題的細路,己經比人綁架過一次,日間看護都應該有個吖嘛? 老豆仲係講搵咗幾多錢的坐館,暗花都比二千萬,唉....!
4 C& ~7 j, O  g, a. k0 G, n, A! U, k8 q- f, i! b: b/ q
總括,歡喜哥個仔咁樣爬樹跌落嚟就死咗,呢個劇情只顯示戲中人的笨實,kk搵benz雄報仇,先捉佢個仔咪得囉,歡喜乜嘢你都查得到,就係查唔到佢有個仔?? kk你點報仇架?, ~) T$ R! m# l2 {: k4 d- n  D$ d

/ e! [! P8 b: W( c+ t, l+ @! TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。貝安琪之死,真可惜,鬼鬼地性感的女角,咁樣飛身攬仔擋子彈就......真係編劇要你三更死,誰能留你到五更? 默哀...... `' m5 e; C4 M, u

+ v& ~+ i2 d5 i/ g; d今集死的人多,除咗kk同貝安琪,就係歡喜個讀到咁長對白有晒神情語氣的精靈童星,呢個細路開始覺得做戲幾好,仲未轉聲應該十歲十一歲左右,記性好讀對白語氣掌握好,神情神態好,同劇的鄧見暈有時間應該要請教吓呢個細路的演戲心得了。其他死的蛋散,無論咩手下又好,飛虎隊又好,搶劫的乜嘢人都好,交貿中鎗戰死的又好,who cares? ...care的係好戲的kk,靚女貝安琪,精乖伶俐的覃朗星(星仔)而已......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. l1 ^& S6 [  B9 v: |; h# P  V
www3.tvboxnow.com# Y  m' |9 P7 {) |; n( ^
第十五集咋,趕咩呢?
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
9 R- |8 v' C6 @; @- P8 p6 m
1 L! U) i" E( Q6 C9 h: Rwww3.tvboxnow.com今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...# Q5 h% {8 q/ v, K4 ~, w1 h' D
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
4 x6 v, H# V5 L5 M3 S( Q7 P" jtvb now,tvbnow,bttvb
5 E! I9 I- P' d8 V- o' }3 Y我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
6 ?0 E$ L5 O, _9 k2 Hwww3.tvboxnow.com( ^* A$ D# {$ Z+ R, g$ O" {% J
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
4 w  O+ l% F  A0 {; ^! zwww3.tvboxnow.com
6 A6 {. _* u3 h4 v+ }  U(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
/ L8 o/ q: U4 T: Ttvb now,tvbnow,bttvb5 E/ q0 G  ~9 r3 X8 \- l' G
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:公仔箱論壇! U( w% a, q- W7 ~* M2 m; Z4 _2 Y
公仔箱論壇9 v, F' j, E5 [8 A  C
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...6 w2 Q4 i8 Z) a$ D6 E& S
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 W) L0 U- u2 i& C! g
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
( D$ A/ ?7 [8 ~+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" \. z8 H" L' r2 y# U
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
2 }4 F, C% [* `) `www3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
# u% ?3 n0 W; A& o! \% d* P啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
本帖最後由 金田Sam 於 2014-9-13 05:02 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 C8 R% u3 z4 P8 l

$ J' p) V  [+ ?% Y6 g公仔箱論壇更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地,一路行緊仲跛下跛下,不過當比貝安琪攬一攬之後就乜事都無,又難明射爆seed一鎗後,貝安琪的安琳用身體擋咗一粒子彈之嘛,開鎗的友仔做乜停晒手唔射?? 射多幾鎗射到爆seed變蜜鋒竇都得喎,停晒手等人地講一大段對白後太感動之下又突然唔夠人抽?? 爆seed又係背部中鎗,中鎗後仲一路劇烈運動咁走動,但係之後搞掂晒睇醫生,醫生就話休息幾日後會好返晒,貝安琪背部中一鎗只可以講幾句嘢就瓜柴?? 使唔使大細超成咁?  體質相差咁大?
# W- @' a3 S) K  C: R5 ~2 K) x" @/ }/ Q

7 P; H! W* |% U( ]6 xwww3.tvboxnow.com神奇的爆seed在墳場上講康sir比佢的任務係搗破撻沙的外圍集團??? 但係明明人地個外圍集團之所以做得起全靠你爆seed咁仆心仆命先搞得起,人地本數簿比你偷咗之後你交出嚟當時撻沙己經要走佬啦,要轉折用釘姐執起個袋再欏返本數簿交返比人? 成個外圍生意,爆seed先係罪魁禍首喎,瓦解洪英社? 呢個臥底打不死的超人,派一個去咪夠囉,爆seed在整個臥底過程中究竟執人地支鎗開鎗殺過幾多人?? 雖然人地係賊但始終都係殺咗人喎,又無事,唉。www3.tvboxnow.com1 h7 f0 f- u' r8 s3 @9 ]+ n

' d$ C7 }: h* o  t! W* M4 H; |5 Ftvb now,tvbnow,bttvb) b8 L  g" I4 Z" J
爆seed執鎗實錄(1.樂仔被懷疑是臥底。 2.圍捕撻沙時與執鎗開鎗射追趕的殺手。 3.毒品交易時開鎗殺人....仲有幾多單真係天曉得了。)tvb now,tvbnow,bttvb# a4 J0 ]8 o0 ]9 K& F0 J

2 J+ u- f) T' \6 y公仔箱論壇5 B6 F7 B, g' W

# C6 l& u( w$ p- |( e) w釘姐,佘詩曼一路從對白中都盡量補救劇本不足之處,究竟係邊個發明臥底呢種咁唔見得光的職業,搵食啫。其餘的神奇臥底早早家財萬貫,爆seed收暗花一千萬,kobe晨早搵大錢,ada穩穩陣陣出兩份糧,釘姐靠小聰明搵情報收獎金,將成套戲放晌警察學校日播夜播,相信下次警方要搵臥底時有一半學員會自動舉手想加入,實在太好搵了。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 }9 M4 q2 q7 U$ b% G& j
tvb now,tvbnow,bttvb  O. C( ~9 [9 j& N8 v! B
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
; u7 z( U" b9 D+ s" i6 ^公仔箱論壇% J/ B! v& d0 B4 A" ]+ D) t. L% F. W
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
3 M! \' a! ^* dwww3.tvboxnow.com
3 {( C" _4 z1 W4 V* ]- lwww3.tvboxnow.com如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
4 U% w$ A& ^- `" Vtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
公仔箱論壇1 |! L# t( A+ Q  S7 T0 r+ x# o. g
我都係咁話。
9 \$ g5 T+ a4 w6 Y1 v3 H0 [+ Fwww3.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
, m. j* Q' K- Q& Swww3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
7 ~: E/ I0 e- j, a0 Uwww3.tvboxnow.com即係變咗警校教材呀?
/ D$ E/ u3 V' N! p: F或者安排放喺港台啲官方宣傳片?