返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb  N7 o/ ]  ~3 M0 ~8 Z9 _

" S+ |* \+ l, o% H( Q+ }: A+ z公仔箱論壇
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
7 p. n$ q  G/ o大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
* D+ [0 Z. }) b5 Y4 L+ p2 v/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 R$ x6 H; e* a9 U' ~6 _www3.tvboxnow.com喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。www3.tvboxnow.com- M4 s0 V6 l  X4 D3 I/ Y8 N1 S# K$ K

4 M) e  D) h7 @www3.tvboxnow.com網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
% o# Q. a' @6 v0 |+ m& }www3.tvboxnow.com因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
: U4 I9 P* z3 |! y, x2 S所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
- [2 ]& r3 O6 x$ X+ l5 `8 @+ G& V9 }' U5 o這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
tvb now,tvbnow,bttvb0 J6 m5 r, u& ~* ~* X, E% ^

6 b* q' W) z0 c# l係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...公仔箱論壇2 Z/ n9 X! G- }( |. b
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
公仔箱論壇: g/ m  y  N  q8 m
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ |% F! [7 @% \  D
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
% H) y7 Y! M) s1 z4 o$ S- Gtvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvb now,tvbnow,bttvb0 ?8 R1 K( S1 C4 \, Q. @) m# S$ L
4 S" J& g7 _& f* V
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
/ F% r( e" M* A: t% mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
  ], v* P/ {7 b* C1 W! o, r" Bxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www3.tvboxnow.com2 _9 c/ F! N! C* q5 D, M6 O4 `
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
1 B/ A, V" ~/ M! ]5 k' yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。9 h! K$ K; o. T! W
8 m; [$ S" h& p# y% q9 M, d- b
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
& O# B3 E8 C0 z+ v( v: S/ ~* p
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
$ {! P! H/ V+ E6 N3 U# \公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
6 T: \* M' c/ b) r1 t唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www3.tvboxnow.com! t7 Z* }5 H/ e
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案," z1 I5 S( o9 c  T$ d/ S! L
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?tvb now,tvbnow,bttvb6 o6 W) E* R  D
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
0 y6 u8 |3 R2 w0 {( @: }! Xwww3.tvboxnow.com
5 Z. W2 u1 }% T3 A* F. ]www3.tvboxnow.com警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
8 P. G6 D$ n0 E由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?tvb now,tvbnow,bttvb: l, G. V* ]- v( N3 f% K1 l3 u) |
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
! M4 n0 b, o$ k1 z+ m, O犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?公仔箱論壇6 W1 F2 G' V9 O1 V, C, X% `  h- ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: R5 R% w0 l9 S$ s' `3 @
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
3 c. {: N  u! _仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
* f/ p, ~/ {4 [7 i$ htvb now,tvbnow,bttvb; N- Q& H6 W5 R. |/ p0 T
佘詩曼
; p/ f" E; i7 E8 {9 r公仔箱論壇出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H  Q7 p, @9 p$ a" p$ r8 o+ t0 h

" D% [2 j* T5 u& e  }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係邊度似呀?....
( x' ]( t. o0 l$ `, l# o原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,' Y; T+ L# l$ g8 Z: L
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
2 D+ @' V$ D3 u- W4 \5 `! `! i" z公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,tvb now,tvbnow,bttvb; L# K' Y0 S- L, o* ^
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?公仔箱論壇$ X# `) n7 c' y1 y: G. L
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...* B, Q/ Z2 U! G( h
www3.tvboxnow.com0 s  ^) f5 i; {, e4 \$ J3 \
好!
, X" A1 M' k! g+ G/ x8 o* i
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇7 R  u5 y9 }2 J: ~( n1 Z& z
2927296/ }3 H' F% j2 V8 L! L1 F: h6 E- z
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb. }/ x2 ^! [6 J  O5 k) b
; p3 J. e/ `' ?! ]7 }
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www3.tvboxnow.com' o7 r: |; p" c
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
$ C! K" q8 g1 g& J2927306
  O( m. y6 d# c/ ~4 H( c) \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 Q5 Z1 ^( v9 O6 U3 c8 n
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
: ^8 z$ U: `+ W9 j! y* _) d& q& Z. d
1 `. s. x6 _0 m0 _
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb: l, K5 ^' ~# c: p
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
# O" m& E) x: ]: X5 m- P9 M. g2927306公仔箱論壇8 c6 O. T$ o6 E: t, n% `! r
今日睇 ...公仔箱論壇4 @( B) ]. g/ p5 v4 o9 V# ?
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
2 w' ~" j" B9 O8 @3 ]7 _% y唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
+ D/ i( K- p; v, J( w7 k
2 o; n9 P' c1 P公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb$ R5 r3 ~: g: R+ Y
# N4 e( g, K4 m/ ]# w$ A
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇/ E7 J3 |4 q& S' F. J  ^8 T
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
- K+ o6 q8 }0 g7 N 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
/ p" t% ^5 b8 c5 [1 n* g公仔箱論壇
1 n, g! G/ b: ]
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,/ T* [1 T8 w; v! w: c, ^
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,( t) X8 S5 p% V4 G) r( c
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,! s/ g: y9 i& c$ [6 I$ X
戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇( G& ~3 f# b! J
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
www3.tvboxnow.com( y% r" y* K) c( |! w
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing