返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
" I5 Q1 T" _/ p5 p$ t& p% ~tvb now,tvbnow,bttvb9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
! V3 Z" n: B' o- l2 Q師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! r2 ]  s; T# j) j4 t1 a5 h
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?tvb now,tvbnow,bttvb9 y" l# K- G, A8 I( F
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
% [0 c; b7 I8 n( g' s4 W1 g' {下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
, ?9 }8 ?. z- A% o5 N/ t# G  Vtvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
1 \' K+ `9 H4 n* m+ Miamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: V% x- n8 \& `) T% m; b4 B
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
. o0 X5 h* m1 y; X5 Q
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎( c* V. E- T% _1 v: W
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
# W) g' V' H3 n唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 d8 s) `2 p; _. X$ z* ]% `6 H
仲要配合埋鏡頭等等架, u+ j/ T+ T) D* E8 s
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐www3.tvboxnow.com- f8 M. K2 O, g
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
0 R  p' ^% Q3 K/ P1 I) Iwww3.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 K; g% k; a8 z6 i8 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲要配合埋鏡頭等等架& ?2 R8 _  x9 Q( R
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相公仔箱論壇+ j" F$ M) n: ~5 u, M
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
, |: M# }  p/ b- G9 b又好似幾有道理..哈哈4 e- a+ N/ r) ~% u8 S+ |& B. e
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
7 T9 U. Y0 Z! P" e7 ~& T公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左1 c, t7 G# y: k! `" T  q3 V
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
) }0 c, Q  ~+ z5 R嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
9 |) }. \+ a' d6 m+ G% Owww3.tvboxnow.com嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?9 o! r% F# N4 v; D; L, {, G# Y2 t( C
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
/ ]. K7 K' Z1 S* q' KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 c. V8 a" f$ z3 k- D- _公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈
$ @5 P- G: |1 R想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
" C6 k5 _6 U- P& Cwww3.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 q+ b( `6 v5 H3 p. h" B
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
tvb now,tvbnow,bttvb/ Y4 O1 U1 @) Z0 D! Y4 A: ^2 ?
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" }2 o1 q9 Y0 P: A6 c
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
; @( x7 d, z. E: y6 f; Y係呀, 我以前用s3試過燒左
" ~: b9 o- Q, Y9 M& x" n; Awww3.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
7 q5 R. P  @3 F4 ]巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
0 q& Y1 h/ Z5 |9 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
/ s9 C& X, I6 m公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index公仔箱論壇$ H8 W1 A9 L4 O9 k+ ~0 @4 N
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
2 X2 m$ X. M9 [) C! U; R公仔箱論壇thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget