返回列表 回復 發帖

欧洲冠军联赛:呢期冇打气!!

,  描述: 完场赛果:阿仙奴 0-0 AC米兰
欧洲冠军联赛:呢期冇打气

各位俱乐部会员大家好。
大家应该知道因为我係阿仙奴球迷,同时都係米兰迷。
所以呢期我唔打算开打气Post。
如果其他会员有兴趣!我非常欢迎。

其实如果两队钟意嘅球队抽迈一齐!呢种感觉真係几难形容。
仲要係淘汰赛。
但我都了解冠军净係得一队。
所以呢啲事係冇可避免!

阿仙奴係一支由"青年军"组成嘅球队。
活力充沛,配合+默契好,
惯于地面进攻!控波技术唔错,
比较遘球"控波权"来制造机会来撕开对方防守然后入波。
但处理定位波仲、未达到世界级水准。
有时候并冇好好咁利用Free Kick或Corner Kick来入波!

而AC米兰就比较遘求队型。
虽然個人技术都几得出,但好多时都係利用"反击进攻"来牵制对手嘅进攻。
米兰比较遘求"稳暂"再出击。
球员之间嘅默契如果可以配合得好,
係好多强队最唔想遇到嘅对手。
因为如果你攻唔入,米兰就利用Kaka,Seedorf嘅技术+速度来置于对方死地!
而防守球员都唔会"嗮"波!可能呢啲就係意大利嘅传统!

最后如果边队胜出,我都希望佢哋係冠军队。
如果你哋有乜意见想发表,欢迎回帖!

回復 #1 jacksonkua 的帖子

我都赞成jacksonkua兄,实在难得2选1。在 ac milan 我都喜欢 kaka, serdoff, maldini, nesta & pirlo.
i only support ARsenal fc....
哈哈。。我都会为阿仙奴打气。
因为AC旧年啱啱登上冠军宝座,
但阿仙奴就。。。。。。
而且AC可以话係决赛常客,
尤其是近呢几年,係时候俾阿仙奴证明自己侅欧洲嘅地位!
唉! Jackson兄, 冇辦法, 主場如果僥倖贏到一粒, 下場都未必出線, 要大炒AC米蘭, 簡直係天方夜譚, 唯有認命吧! AC必定出線.......係就係悲觀D,但係現實如此啊!!!
:onion03:
原帖由 HONBITERU 於 2008-2-19 08:26 PM 發表
唉! Jackson兄, 冇辦法, 主場如果僥倖贏到一粒, 下場都未必出線, 要大炒AC米蘭, 簡直係天方夜譚, 唯有認命吧! AC必定出線.......係就係悲觀D,但係現實如此啊!!!
:onion03: ...
先多谢嗮Honbi兄嘅发表!
其实AC都唔一定係赢梗,

虽然大家都觉得阿仙奴赢波机会非常之底,
(尤其是睇咗上一场嘅表现)

但我都希望阿仙奴呢次可以过关!
因为近呢几年我哋至少都可以闯入8强。。。

正如Wenger所遘,
旧年我哋攞"小组冠军",

而且(表面上)仲揍到"上上签",
但点知对方就係利用我哋一個少少嘅"防守Mistake",

将我哋淘汰出局!!
哈哈,所以Wenger呢次都算係几"乐观"喇。。
我会为阿仙奴打气:014:

唔好意思~
原帖由 toyo88 於 2008-2-20 01:44 AM 發表
我会为阿仙奴打气:014:

唔好意思~
Toyo兄,
唔驶唔好意思!
好高兴你可以为阿仙奴打气,
俱乐部就係需要呢啲球迷,
我都希望阿仙奴可以击败AC米兰,
但如果可以攞迈冠军就最好啦。。
Of coz support Arsenal... Don't forget Arsenal always make a miracle to us... They can beat Real Madrid... They can beat Juventus... Inter Milan... Arsenal sure win today...
我係到幫阿仙奴打下氣先
阿仙奴唯一未攞既杯 就係歐冠杯
呢個杯係歐洲最高榮譽 身為歐洲強隊點都要攞一次
我等呢個杯 已經等左成10年
前年決賽對巴塞 領先1球之下 已為等到 點知...........
真係好希望今年攞到
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
一场小孩对大人的足球比赛!
原帖由 chenseon 於 2008-2-20 11:13 AM 發表
Of coz support Arsenal... Don't forget Arsenal always make a miracle to us... They can beat Real Madrid... They can beat Juventus... Inter Milan... Arsenal sure win today...
哈哈!就算第一回合"万一"对我哋有任何不利,
第二回合,我哋仲可以侅意大利翻盘!:onion14:
就好似两三年前同Juventus果次嘅Italian Job。
原帖由 chu553358 於 2008-2-20 12:05 PM 發表
我係到幫阿仙奴打下氣先
阿仙奴唯一未攞既杯 就係歐冠杯
呢個杯係歐洲最高榮譽 身為歐洲強隊點都要攞一次
我等呢個杯 已經等左成10年
前年決賽對巴塞 領先1球之下 已為等到 點知.... ...
哈哈,chu兄,我都一样等咗成8年,
Wenger俾称为"点石成金"嘅教练!
而且仲年年带咁多钱入阿仙奴嘅户口,
可以话係当今世界唯一可以年年赚钱嘅欧洲强队,
而我相信佢唯一嘅遗憾,
就係仲没攞到欧洲冠军,
两年前如果唔係Lehmann嘅红卡,
Pires就唔驶成为牺牲品,
而巴塞都冇机会入果两球!
今年我哋联赛可以话係非常出色,
希望可以借住呢個机会,
将個"势"延续到欧洲杯。
原帖由 wlt1110 於 2008-2-20 01:00 PM 發表
一场小孩对大人的足球比赛!
嗨WLT兄,
虽然侅经验方面,
阿仙奴同AC米兰係有多少距离,
但好采依家杯赛并唔係长跑,
阿仙奴班细佬可唔可以制造惊喜,
就要睇今晚呢一场波!
仲係0:0