返回列表 回復 發帖

又是一场和局。。无奈

阿申纳又打了一场平局,真不懂阿申纳实在搞什么的。。。

没有了小法,阿申纳的前线想进球,真的比登天还难。。。

阿申纳中路依然由丹尼尔申和宋担任,防守是做到了,可是进攻却彻底失败。。。

安斯顿难得失分了,阿申纳却也同样的失去追赶切尔西的机会。。。无奈啊。。。

第四名。。。难啦
没了Fabregas对Arsenal的影响比我想象中大太多了啦…
不明白为什么还不试下用Ramsey来替Fabregas…
而坚持用Denilson和Song… 不过还有一点放心的是
Arshavin的确不错哦… 首次上场表现还过得去咧…
希望他之后会更出色咯…
原帖由 GQG 於 2009-2-22 01:13 AM 發表
没了Fabregas对Arsenal的影响比我想象中大太多了啦…
不明白为什么还不试下用Ramsey来替Fabregas…
而坚持用Denilson和Song… 不过还有一点放心的是
Arshavin的确不错哦… 首次上场表现还过得去咧…
希望他之后会更 ...
但係唔明點解係65分鍾換落呢

難道雲格認為vela好過arshavin?
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
今皆做了和波專家。。。下週中仲要對ROMA,咁狀態就算主場都係"HI多過Like",我寧願佢"歐聯"快快手手釘埋,全心全意打好英超入第3或第4名好過,再和落去,Everton過埋頭,咁就真係係咁先!!!
SUNDERLAND 虽然踢防守,
但 阿仙奴 都因为火力唔够,
先俾人 得逞!
都唔怪得边個。。。。

DENILSON+SONG 组合真係唔掂!
尤其是 SONG,太多失误,
就连 DIRECT PASS 都可以俾人抢波。

ARSHAVIN睇落仲需要时间适应。
但对于 新人嚟遘 都算係合格。
希望 FABREGAS,ADEBAYOR可以尽快好返,
至少唔驶 睇到 BENDTNER 同 SONG 两位同时落场。

就连最后几分钟放嘅 EBOUE 都撞板多过吃饭!
仲有一点唔记得提。。。
阿仙奴 嘅防守好似进步咗。。。??
GALLAS+TOURE 此终係阿仙奴最好嘅中卫。

ARSHAVIN 仲需要时间同 SAGNA 配合!
成场波我觉得表现最好果位都应该算係 VAN PERSIE!
可以近徘又冇FORM!
原帖由 HONBITERU 於 2009-2-22 01:27 AM 發表
今皆做了和波專家。。。下週中仲要對ROMA,咁狀態就算主場都係"HI多過Like",我寧願佢"歐聯"快快手手釘埋,全心全意打好英超入第3或第4名好過,再和落去,Everton過埋頭,咁就真係係咁先!!!
...
哈哈。。。罗马应该唔会踢"乌龟试"防守呱??
原帖由 chu553358 於 2009-2-22 01:19 AM 發表

但係唔明點解係65分鍾換落呢

難道雲格認為vela好過arshavin?
WENGER 可能认为 ARSHAVIN 仲没能够适应。
VELA 都唔错 但错失两次大好机会。。。
原帖由 jgoh 於 2009-2-22 01:04 AM 發表
阿申纳又打了一场平局,真不懂阿申纳实在搞什么的。。。

没有了小法,阿申纳的前线想进球,真的比登天还难。。。

阿申纳中路依然由丹尼尔申和宋担任,防守是做到了,可是进攻却彻底失败。。。

安斯顿难得失分了,阿申纳却也同 ...
阿仙奴 下两场分别 主场对 FULHAM!
客场对 WEST BROWN 可能係抢分嘅大好机会,
而今晚原本我都认为係"好机会"。。
但就。。。。
我认为以阿申纳的实力,失分的时候应该是硬战的时候,可是就连二三流球队对阿申纳来讲,原来也是硬战。。。可悲啊。。。

阿申纳竟落得如此地步,能怪谁?阿申纳打法一成不变,温格还不变阵,就只能被人破解,结果就只有让越来越多球队超越。。。

早就说过丹尼尔申和宋还不是时候打正选中路,可是偏偏没其他人选,能怪于谁?温格太过于自信,他相信这两个家伙能担任起重任,结果不强于购买实力派中路人选。。温格认为小法是铁人,不会受伤的球员。。结果继续购买如拉姆塞,威尔塮尔,比召夫等年轻球员,可是却不能派上用场。。。

现在知道会如此,为何还一意孤行,坚持己见呢?难道以往的教训还不够当今日的借镜?阿申纳夺冠之日,遥不可及啊!!
原帖由 jgoh 於 2009-2-22 01:58 AM 發表
我认为以阿申纳的实力,失分的时候应该是硬战的时候,可是就连二三流球队对阿申纳来讲,原来也是硬战。。。可悲啊。。。

阿申纳竟落得如此地步,能怪谁?阿申纳打法一成不变,温格还不变阵,就只能被人破解,结果就只有让越来越多球 ...
如果换做 係 MOURINHO,
睇见 SUNDERLAND 咁踢法,
肯定唔会再继续留住 DENILSON+SONG 最差组合 侅下半场,
ARSHAVIN 唔应该咁快换出。
可以放 RAMSEY+VELA 落嚟 然后踢四前锋!
有GALLAS+TOURE 两位GUARD JONES 已经好够啦。。
原帖由 jacksonkua 於 2009-2-22 01:44 AM 發表

阿仙奴 下两场分别 主场对 FULHAM!
客场对 WEST BROWN 可能係抢分嘅大好机会,
而今晚原本我都认为係"好机会"。。
但就。。。。
希望越大 失望越大
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
原帖由 jacksonkua 於 2009-2-22 02:08 AM 發表

如果换做 係 MOURINHO,
睇见 SUNDERLAND 咁踢法,
肯定唔会再继续留住 DENILSON+SONG 最差组合 侅下半场,
ARSHAVIN 唔应该咁快换出。
可以放 RAMSEY+VELA 落嚟 然后踢四前锋!
有GALLAS+TOURE 两位GUARD JONES 已经好够啦。 ...
但現在既阿仙奴球員d把握力真係同以前既差一大距離
※火鳳起舞 領導群雄※
火焰幫--幫主
JACKSON兄,如果我係ROMA見到ARSENAL今場比賽! 我會守你半場,下半場才打反擊,要知道ARSENAL的後生仔經驗始終唔夠,受壓下反而可能更多空位! 好像ROMA的主將是彭路基,托迪,胡仙歷等充滿經驗的老將,再加上活力派的阿基蘭尼,當打的迪。羅斯,大衛比沙路,施仙奴等主將,論比賽經驗,我們的ARSENAL怎楊去比,能贏的除了雙倍的活力,更要幸運之神倦顧!!! 要辛苦地在歐聯爭紮,倒不如專心打好英超爭取下屆歐聯入場券好過,如果今屆英超4甲不入,會方損失比今屆歐聯不入8強的損失更大!!!
原帖由 chu553358 於 2009-2-22 02:14 AM 發表

但現在既阿仙奴球員d把握力真係同以前既差一大距離
上星期我睇 HENRY侅西甲的比赛,
结果证明佢仲係宝刀不老,
而且"把握机会"能力同之前侅阿仙奴一样咁劲!
依家唯有等中场球员制造多D远射,
好似 LAMPARD+GERRARD咁, 应该都有机会"吃糊"!
ARSHAVIN其实都俾我哋睇到多少希望。。。
至少呢场波有两次 SOT 三次射波,
作为一位中场球员 都算係唔错啦。。。。
係呢 唔知 ARSHAVIN 可否踢欧洲赛事??
之前佢好似已经俾 ZENIT注册。。。。