返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
1 L. h5 J( m1 Q& _! y. C0 mtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb2 Y4 L! J+ A2 M( Y2 ^% k, F
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 S  b: y1 R% _6 F2 v0 w
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
: O: Y: d6 w8 |) N6 S3 M0 Z" c. YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# e  j! K5 ]" T
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!tvb now,tvbnow,bttvb2 c8 c' [& n* P0 o! {% T
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
0 b6 m6 r% z: a6 S/ R公仔箱論壇個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
+ y2 C9 _) ]  x公仔箱論壇molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
0 O  F, i) K& _$ V公仔箱論壇" {! c: p, I- k( D! \
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
7 ]5 n  P  G- @" {$ ]5 L公仔箱論壇
公仔箱論壇2 Z5 E, n8 J7 D8 r; I2 k- b
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
" s2 L, H' k3 G% L

% D1 t9 |0 ]& v; W5 v  \' htvb now,tvbnow,bttvb
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* i: T" f8 ^* r( y7 l7 {' P0 z+ d! i5 L

( z9 _( N- M5 R$ |7 Twww3.tvboxnow.com哈哈,鐵達尼號,形容得好好。公仔箱論壇9 ?5 \" {- S$ f  h( a8 }% ?' p
tvb now,tvbnow,bttvb; H3 D) C/ Q9 i  E: z
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
; N% l7 U( o8 I/ U' g
' }& h: g# h: itvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 N0 ?$ F2 S& M3 {( ^) U1 [5 B- D
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
# S1 S/ _6 P/ w2 ~) OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" X# V- E; `0 T5 Z6 t
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25
3 h1 d0 _  K1 s; t7 i. Y/ i# E8 t7 F1 r. {& t6 P" Q" {3 J
女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
5 O7 J0 q1 S, D9 e! _- s$ ~& b公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
; v9 e4 v( z8 U6 f

. b% ], K5 H+ E$ w續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
5 d4 O/ i0 t3 Q. c% ltvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, l2 M& C" z4 R5 Q8 |) t  O
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* J2 J5 P* p+ N. f' I
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
: F. B: f6 G7 p; e* d+ n' F$ Y公仔箱論壇
9 R# j+ u- w, j1 @% x( L  R) U公仔箱論壇不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
7 j. l8 W! ]$ P0 ^* v. _0 w唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!www3.tvboxnow.com) d6 Q. N4 m+ M/ O- ]
7 r% J( ^5 [0 D8 Z& }, E$ N8 t, z
公仔箱論壇* j" D# l. T$ L% x, g6 Y
但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!3 G% o; K' q2 l) A! j
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD公仔箱論壇3 E+ u8 i$ Y9 u0 D
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; L8 Y9 _( \9 g2 r' }( @( g
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
! s3 L. c  t0 W8 _7 G/ e1 gtvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
4 p0 Z6 k( e" ~$ [, b% Ptvb now,tvbnow,bttvbhjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
www3.tvboxnow.com& |& W3 j2 h9 g0 A# e1 m

# |% e8 Q1 X1 T* @6 ~9 ^如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。