返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 公仔箱論壇* `: _& r  ?! [" L. d. I( y/ B: D

( y3 @+ _" l7 I: X4 etvb now,tvbnow,bttvb
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
# p6 k/ i( o; z& ^  ]# h/ b公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
1 X0 c8 X9 f5 W* U0 _9 m% rwww3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. X/ _( G6 o' A% W: G: G
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
/ i' d9 ]3 }5 ?2 _" j, }' {www3.tvboxnow.com
' B6 Q( n" k! Q5 G7 e網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 {$ L' a0 l4 ^9 i  Q+ B3 I
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,tvb now,tvbnow,bttvb* r5 p" V( l& G) \# D9 @
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
* Y  C6 r; D6 I  ~# z' K這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
3 [+ L  T0 |/ \  GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. C6 E. _$ V: Z& \" N  H# X公仔箱論壇係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...www3.tvboxnow.com$ m0 J# L# d% B8 R! E- y
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
3 d' Z4 I, R# ]$ ?; b5 ~www3.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 e8 g3 ^+ @! @  K4 ~1 B5 g8 j
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。5 |; J0 c5 h% G. o+ X
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
" D" U9 [5 G# K9 D2 A+ s2 J# `- b
公仔箱論壇9 I* _# O( ^6 F; H; H
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。www3.tvboxnow.com8 k3 h3 q! m9 i' ]
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊2 Z* b6 i4 Z9 E! ^! u2 [$ p, X
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www3.tvboxnow.com! F: g( G+ d5 E' ?& C
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
, |4 a- H0 A' ~* J* r* yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb. ~. g: m5 }$ p8 `- t" i7 i

: P; c0 q8 J; i; I0 Nwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇, o) s$ v% ?1 ?* J
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,www3.tvboxnow.com/ X; r$ E/ R/ l2 \
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
" |) n  v* d, {8 p* g& T  t唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb& J$ [9 a# F7 ^8 C' F" Y. @
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 \! S8 Z' U+ v
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
& @3 H3 g9 N: r公仔箱論壇沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? ! w% J& j7 U2 z) \4 l

2 g8 n7 q2 H0 c. e2 f: w公仔箱論壇警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?www3.tvboxnow.com: n- I) g5 G& [7 o
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?tvb now,tvbnow,bttvb% z. J7 z( O; @4 ~" Y7 [8 I
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,www3.tvboxnow.com; H7 `5 g8 l# e
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
- p& `; v# z# A4 d/ S. twww3.tvboxnow.com
9 m/ ~+ ?) j1 o2 I5 {8 h% r公仔箱論壇明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
3 m1 N  [6 k, N2 e5 w仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
( \( G7 Q$ t7 j8 X- Atvb now,tvbnow,bttvb6 v9 U- A$ c) w
佘詩曼
0 y8 h# v, _+ ]出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
0 n; U" O' a" r& |) z2 r公仔箱論壇, L! b, X4 F8 |. T' `# |
真係邊度似呀?....www3.tvboxnow.com+ V  b9 l9 {6 {: s7 _6 X0 [
原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇9 R5 G: @$ ^6 [1 S+ e7 q
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
7 C) O% S8 x/ ^" O歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
% a% i, ^7 p5 N& p4 ^7 Y# v" w是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
7 g2 U6 e7 I( k9 Q多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
$ y* }! B9 ]( a2 ~www3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- `8 s7 j- Y; [: B
好!
: I6 I0 H5 T2 jtvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
  f5 f) V$ s6 I' ptvb now,tvbnow,bttvb2927296公仔箱論壇: J+ |+ f% x0 O
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
2 S, L0 p2 H& o- s$ v- U
公仔箱論壇+ S4 H0 n( z! q; U& s5 ~8 P
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www3.tvboxnow.com) A) l8 y, O# C3 W2 v
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?" N2 L  P/ j/ c
5 j9 Y. ~' s; Z1 j公仔箱論壇今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 ^1 o  L) L* r+ f
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
% r" p) U% {; T% f
( N- t$ d2 ^! A. ]+ h: Y" o7 ^0 `
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。3 \, M7 a- \4 U' i" ^. K+ j6 t: j( W
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?www3.tvboxnow.com5 S5 ?4 ^8 j+ o! G2 [; ^, w7 E9 I
/ ^4 m6 ~& L' k% U2 P4 w今日睇 ...
, p, R& L- V+ T9 p0 p% ?leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, O4 `- z/ j' V& o/ f! D! {
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb9 a; X) N" c5 ^4 l

3 d3 T8 e7 S4 Ewww3.tvboxnow.com
" _5 f9 w. N* j5 c
www3.tvboxnow.com4 _3 |, i/ G9 \' K3 X
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
( E* M3 Q  G! _公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
. W( G' F. N  P  V: \4 ]9 M 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。公仔箱論壇: k3 |/ |* U; N. e5 w
公仔箱論壇! m5 N5 ?% h5 ]. k9 Q6 H
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
% z6 v( \5 O( \2 w/ h# Bwww3.tvboxnow.com[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
  g" I) z& d" g! E) e0 |- ], }4 uwww3.tvboxnow.com唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,公仔箱論壇/ G  Y0 w- F$ c/ }2 R, V
戲中如果林峯都 ...
* [9 v: e2 H# H/ `9 X/ @www3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
: S& C+ h4 b/ f7 o% S6 s: U/ c阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing