返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
/ c3 C$ Y/ p" o( o) |
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。8 f* U6 k/ j! q8 u" Q
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
4 Z: q% q! p) B. @! K' _9 Utvb now,tvbnow,bttvb
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
0 S( C' W" ^% p6 G0 o4 V% ~5 l馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。公仔箱論壇) F* i- J: A' ]5 X* h
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
8 y* C- B! u. g, ~. o" ]2 s  p" yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
/ y5 C; K: w# o# G
' S' S  n4 \3 |( t" gtvb now,tvbnow,bttvb講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
. p8 R4 W4 H. DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb4 O) w3 k% s3 s+ \/ X
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# |7 d- x$ @* @* Z# a9 v% `8 ~
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
6 f; b" b* X  a% S9 [$ q- G
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, tvb now,tvbnow,bttvb$ w  o3 Z. @2 o  x* v
好有以前d "故鄉" 味6 d4 C' R) r+ a$ h% J  p7 Q( U

5 t' s( d3 V# L1 p3 }6 xtvb now,tvbnow,bttvb算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...tvb now,tvbnow,bttvb* Q$ F8 I. Z! s, o1 N

3 v& f, _; ]5 M5 D# S: z8 `tvb now,tvbnow,bttvb支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
  }5 t7 \" N" ~tvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
% ~: L4 f$ v1 p  awww3.tvboxnow.com套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
* [7 a3 P* E+ q+ K* [# |( otvb now,tvbnow,bttvb
/ n' K5 N6 T- K& P0 J5 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' l; s" M) M0 w公仔箱論壇講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?8 N* c( v6 D) E  Y( E  S
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
" J  j) M7 c. E4 u啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。/ j( m9 B( w. u, O7 G" ^
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
* X+ f: h; R4 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ q& }. O. h% f* {- Y
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
4 g" l/ M# l% ~, X8 Stvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
www3.tvboxnow.com; n: F) P  C/ y1 _$ z- a% w
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r2 ?( V2 Z8 _# q4 A1 U
" {7 i' P4 [1 Z6 V2 y
/ O3 o2 }1 n( X6 l' H2 ^我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ B6 O! ~7 B9 G+ k& U& Q
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
$ l4 h: w2 J% t: P+ w" ]& Iwww3.tvboxnow.com係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。0 ]0 T) X% O. f7 |5 n: r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ v5 h6 U( ^- v9 u8 I: f
報載___________________________________________________________________________________________________
9 b0 ]/ b7 N6 z! }6 g* I8 P2 o+ e! ?tvb now,tvbnow,bttvb出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」公仔箱論壇- u; D2 n" U" x  y6 B  c' y$ T

: I% P( T) w; ?% s) R/ ?公仔箱論壇
_____________________________________________________________________________________________________________4 G& Z0 h9 r, E
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 www3.tvboxnow.com) l+ t) v. C2 M6 @7 I9 u  H

& u: ?# K6 s5 E1 ~5 D# q公仔箱論壇
www3.tvboxnow.com3 |: ^6 r- m3 `: ], `" l7 j2 C
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb5 Z) q' k  v# z7 L
5 D1 c0 O- M# k9 i& _* M2 _
報載___________________________________________________________________________________________________
' v0 k: s( M( J2 G8 \公仔箱論壇出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
0 G: C5 t, ^9 l* M) Dtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
www3.tvboxnow.com/ i2 T1 v7 [, |8 S
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
5 }2 z+ c! K5 ?, PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* d( j4 |' B; {& I
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
! M- V8 y: \$ g1 C/ m0 ?& V另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
1 C( P8 r) {1 T* e% L7 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
, S% z1 o, {7 ]& \) Y
tvb now,tvbnow,bttvb  p8 N5 b' z1 s) ]' D# M2 p
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。" \* l4 k1 }, |, K# H( X1 K0 g